Autor |
Wiadomość |
kal3jdoskop
Świeży Headcrab
|
Witam, mam problem z uruchomieniem half life'a 2: deathmatch na moim komputerze. Po odpaleniu gry pojawia się normalnie logo valve, ekran ładowania z normalnym obrazkiem, tylko że po chwili cały ekran robi się czarny -mogę jedynie poruszyć kursorem, nie mogę tego właściwie zminimalizować, kompletnie nic, jedyna rzecz dzięki której w ogóle dowiedziałem się o treści błędu to wciśnięcie klawisza windows i "na ślepo" wybranie opcji "wstrzymania systemu", po czym po zalogowaniu mogłem w ogóle przeczytać komunikat o będzie-a sam błąd prezentuje się następująco:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e4433a9635214410.html
Mój sprzęt prezentuje się następująco(dodam tylko, że jest to netbook samsunga):
procesor Intel Atom 1,6 gHz
1 gigabajt RAM-u
karta graficzna: Mobile Intel 945 Express Chipset Family(Intel GMA 950)
system: windows xp sp 3
directX 9.0 c
Wcześniej zerknąłem na stronkę "can you run it" i sprawdziłem "zwykłego" half life-a 2, strona podała mi informację że gra powinna pójść bez problemu, czy "wersja deathmatch'owa" ma większe wymagania sprzętowe? A jeśli nie, to w czym tkwi problem?
Z góry dziękuję za pomoc, a jako że jest to mój pierwszy post, zarazem witam serdecznie wszystkich forumowiczów! |
|
|
  |
 |
Sion
Headcrab wyjadacz
Steam ID: Sion[PL]
|
Po primo: Nie wierz can you run it
Po secundo: To jest od początku, czy od pewnego czasu ?
Po tertio: Zrobiłeś defragmentację i sprawdziłeś cache ?? |
|
|
  |
 |
kal3jdoskop
Świeży Headcrab
|
Od samego początku, ok zrobię defragmentację, ale nie za bardzo rozumiem o co chodzi w "sprawdzeniu cache" ? |
|
|
  |
 |
Spaqin
Headcrab wyjadacz

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
|
kal3jdoskop napisał: |
ale nie za bardzo rozumiem o co chodzi w "sprawdzeniu cache" ? |
http://www.forum.headcrab.pl/viewtopic.php?t=883 |
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally
|
|
|
   |
 |
kal3jdoskop
Świeży Headcrab
|
Zrobiłem defragmentację, dokonałem sprawdzenia cache'a i nadal wyskakuje mi ten sam błąd. Co zrobić?  |
|
|
  |
 |
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4

|
kal3jdoskop napisał: |
Zrobiłem defragmentację, dokonałem sprawdzenia cache'a i nadal wyskakuje mi ten sam błąd. Co zrobić?  |
Reinstalka z usuwaniem GCF'ów? |
|
  |
 |
HARDSTYLE
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1

|
Ja kiedyś nie miałem direct x nowszej wersji i tak miałem ale zainstalowałem i bylo git. W innych grach tak nie masz?? |
 |
kal3jdoskop
Świeży Headcrab
|
Właśnie też mam, coś mi mówi że nie ma co się oszukiwać, bo karty graficzne z notebooków to się raczej do gier nie nadają, jeśli chodzi o trójwymiarowe gry to odpalają mi tylko takie starsze, a już np demo pierwszej Penumbry mi nie chodzi. Chyba będę musiał sobie darować  |
|
|
  |
 |
|