Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Problem z Half Life 2 Deathmatch (ładowanie i błąd) Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
kal3jdoskop
Świeży Headcrab



Dołączył: 29 Lis 2009




PostWysłany: Nie Lis 29, 2009 20:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam, mam problem z uruchomieniem half life'a 2: deathmatch na moim komputerze. Po odpaleniu gry pojawia się normalnie logo valve, ekran ładowania z normalnym obrazkiem, tylko że po chwili cały ekran robi się czarny -mogę jedynie poruszyć kursorem, nie mogę tego właściwie zminimalizować, kompletnie nic, jedyna rzecz dzięki której w ogóle dowiedziałem się o treści błędu to wciśnięcie klawisza windows i "na ślepo" wybranie opcji "wstrzymania systemu", po czym po zalogowaniu mogłem w ogóle przeczytać komunikat o będzie-a sam błąd prezentuje się następująco:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e4433a9635214410.html

Mój sprzęt prezentuje się następująco(dodam tylko, że jest to netbook samsunga):

procesor Intel Atom 1,6 gHz
1 gigabajt RAM-u
karta graficzna: Mobile Intel 945 Express Chipset Family(Intel GMA 950)
system: windows xp sp 3
directX 9.0 c

Wcześniej zerknąłem na stronkę "can you run it" i sprawdziłem "zwykłego" half life-a 2, strona podała mi informację że gra powinna pójść bez problemu, czy "wersja deathmatch'owa" ma większe wymagania sprzętowe? A jeśli nie, to w czym tkwi problem?

Z góry dziękuję za pomoc, a jako że jest to mój pierwszy post, zarazem witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sion
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 07 Cze 2009
Skąd: Kraków

Steam ID: Sion[PL]

PostWysłany: Nie Lis 29, 2009 20:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Po primo: Nie wierz can you run it
Po secundo: To jest od początku, czy od pewnego czasu ?
Po tertio: Zrobiłeś defragmentację i sprawdziłeś cache ??
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
kal3jdoskop
Świeży Headcrab



Dołączył: 29 Lis 2009




PostWysłany: Nie Lis 29, 2009 21:34 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Od samego początku, ok zrobię defragmentację, ale nie za bardzo rozumiem o co chodzi w "sprawdzeniu cache" ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Pon Lis 30, 2009 08:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

kal3jdoskop napisał:
ale nie za bardzo rozumiem o co chodzi w "sprawdzeniu cache" ?

http://www.forum.headcrab.pl/viewtopic.php?t=883

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
kal3jdoskop
Świeży Headcrab



Dołączył: 29 Lis 2009




PostWysłany: Nie Gru 06, 2009 11:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zrobiłem defragmentację, dokonałem sprawdzenia cache'a i nadal wyskakuje mi ten sam błąd. Co zrobić? Smutny
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Nie Gru 06, 2009 11:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

kal3jdoskop napisał:
Zrobiłem defragmentację, dokonałem sprawdzenia cache'a i nadal wyskakuje mi ten sam błąd. Co zrobić? Smutny


Reinstalka z usuwaniem GCF'ów?

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
HARDSTYLE
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 12 Kwi 2009




PostWysłany: Nie Gru 06, 2009 11:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja kiedyś nie miałem direct x nowszej wersji i tak miałem ale zainstalowałem i bylo git. W innych grach tak nie masz??

_________________
Image
Image
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
kal3jdoskop
Świeży Headcrab



Dołączył: 29 Lis 2009




PostWysłany: Czw Gru 10, 2009 10:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Właśnie też mam, coś mi mówi że nie ma co się oszukiwać, bo karty graficzne z notebooków to się raczej do gier nie nadają, jeśli chodzi o trójwymiarowe gry to odpalają mi tylko takie starsze, a już np demo pierwszej Penumbry mi nie chodzi. Chyba będę musiał sobie darować Smutny
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)