Autor |
Wiadomość |
Gordon41200
Świeży Headcrab
Zbanowany
|
mój komp to : xp
procesor - AMD Athlon(tm) II X2 240
2.81 GHZ
ram - 3gb
service pack 3
karta graficzna - Nvidia Gforce 9500 GT 512 mb
Directx 9.0
dlaczego nawet hl2 na full sie zacina ?? dotyczy to także gta 4,crysis,crysis2,dead rising 2,portal 2 ...itd
co jest nie tak, może to virusy proszę o pomoc
 |
|
|
   |
 |
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4

|
Gordon41200 napisał: |
dlaczego nawet hl2 na full sie zacina ?? dotyczy to także gta 4,crysis,crysis2,dead rising 2,portal 2 ...itd
 |
>Crysis 1
>GTA IV
No chyba cię poje*ało jeśli chcesz rżnąć na v.high z framerate powyżej 40 na takim sprzęcie.
Link do profilu steam, skan dysku, defragmentacja i validate.
Zresztą, dlaczego NAWET HL2 się zacina jak reszta przytoczonych tu gier TEŻ? Nie jest jakimś wyjątkiem który akurat ma problemy więc to coś z kompem. |
|
  |
 |
Gordon41200
Świeży Headcrab
Zbanowany
|
co radzili byście abym dokupil :kartę graficzną ? procesor ?. Od czego mam zacząć ?? |
|
|
   |
 |
Elektryk
Headcrab pod napięciem

Steam ID: elektryk91
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie tak każe!
|
Ja bym przeczyścił komputer.
@down: miałem na myśli przeczyszczenie z kurzu |
_________________ Chcesz być zawsze na bieżąco z wiadomościami o Valve?
http://www.facebook.com/encyklopediaborealis
Ostatnio zmieniony przez Elektryk dnia Czw Cze 02, 2011 22:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
    |
 |
Reaper_PL
Totalitarny Headcrab

Steam ID: Reaper_PL
|
Elektryk napisał: |
Ja bym przeczyścił komputer. |
I zrobil defragmetacje dysku oraz plikow gry z poziomu Steama. |
_________________ An Uzi? I'm not from South Central Los Angeles. I didn't come here to shoot twenty black ten year olds in a drive-by. I want a normal gun, for a normal person.
Wystarczy, ze sie dowiesz, a bedziesz wiedziec... |
|
   |
 |
Gordon41200
Świeży Headcrab
Zbanowany
|
Myślicie że efekt po przeczyszczeniu wnętrza komputera z kurzu będzie widoczny w grach ?? Bo defragmętacje już zrobiłem.  |
|
|
   |
 |
Spaqin
Headcrab wyjadacz

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
|
Gordon41200 napisał: |
Myślicie że efekt po przeczyszczeniu wnętrza komputera z kurzu będzie widoczny w grach ?? Bo defragmętacje już zrobiłem.  |
Mhm. Znajomy miał 4kg kurzu w radiatorze na karcie graficznej i mu Wiedźmin 2 szedł na minimalnych na 15 fpsów. Po odkurzeniu - Ultra, 40 fps. |
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally
|
|
|
   |
 |
Max
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1
|
Możesz mi powiedzieć jakim cudem zmieściło mu się 4kg i jak to zważył? Ja jakoś nigdy nie ważyłem kurzu :< |
|
|
  |
 |
Chopper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1

Xfire: Wywalcie te rubrykę bo Elektryk słucha się Wooziego!
|
Max napisał: |
Możesz mi powiedzieć jakim cudem zmieściło mu się 4kg i jak to zważył? Ja jakoś nigdy nie ważyłem kurzu :< |
Sądzę, że to przenośnia. (Ale jakby się głębiej zastanowić, to twój post można by zrozumieć, jako ironie.)
Też polecam odkurzyć co nieco kompa. Naprawde, czasami to potrafi schrzanić cały komputer. Tak jak to było w moim przypadku, 3 lata temu, przez co wiatraczek jakimś cudem się zatrzymał, i było właściwie już po kompie. |
|
|
   |
 |
Gordon41200
Świeży Headcrab
Zbanowany
|
Niestety po przeczyszczeniu kompa i zdefragmętowaniu nadal crysis 1 na średnich detalach chodzi na 10 fpsach a half life 2 tak samo ale na full detal. gdy jednak w hl2 zmniejsze rozdzialke i antyaliasing chodzi mi normalnie.Dlaczego ?? przecież to ma małę wymagania,Crysis rozumiem ale hl2 ?? co tu jest nie tak ?? dodam że jak gram w wersje nonsteamową hl2 na full detal to mi śmiga bez problemu (71 fps). może to jakiś problem steam ??. A co trzeba zrobić żeby na hl2 steam pokazywało fpsy jak na nonsteamie ??.  |
|
|
   |
 |
Kriss
Headcrab wyjadacz

|
net_graph 1
cl_showfps 1
do startu doklep -heapsize (max 1/2 twojego ramu w bajtach). |
|
  |
 |
GrejnoM
Dojrzały Headcrab

|
@Gordon41200
Wymagania HL2 sporo urosły od czasu premiery. Twój PC jest po prostu za słaby, to nie jest wina Steama. Pirat HL2 jest jeszcze bez żadnych usprawnień silnika, przez co ci chodzi lepiej. |
|
|
  |
 |
Gordon41200
Świeży Headcrab
Zbanowany
|
A co poradzilibyście mi w takiej sytuacji ?? kupić nowy komputer czy tylko jakieś części ?? może to wina karty graficznej bo mam Nvidia Geforce 9500gt 512mb .Ramu mam 3gb myśle że to wystarczająco. To jest bez sensu bo takie gry jak dead space 2 czy gothic 3 chodzą bez problemu a hl2 oraz takie gry mało wymagające jak fear 1 czy condemned:criminal orgins poprostu się tną na full. może go dać do naprawy czy coś .  |
|
|
   |
 |
Kriss
Headcrab wyjadacz

|
Ktoś tu ma zbyt dużo kasy gdy chce kupić nowego kompa bo mu jedna przycina z włączonym AA, lul.
Normalni ludzie by jednak wyłączyli ten antialiasing, a ty jeśli masz nadmiar gotówki, kup nawet 2x Nvidia GTX580MSI Lightning Extreme, i nową elektrownie. |
|
  |
 |
Gordon41200
Świeży Headcrab
Zbanowany
|
Nową elrktrownię ? czyli ? |
|
|
   |
 |