Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Pytania Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Pon Cze 06, 2011 16:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Doggy! napisał:
Nie ma ktoś doświadczenie z odtwarzaczem SanDisk Sanso Fuze? D:

Chodzi Ci o ten? Jeśli tak, to mam go i mogę się podzielić opinią. :]
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Pon Cze 06, 2011 17:58 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ktoś mi może wytłumaczyć o co chodzi z tymi różnymi pociągami teraz? Jak ostatni raz jeździłem, to były osobowe, pośpieszne, ekspresowe i InterCity. Teraz są osobowe, jakieś InterRegio, InterCity, InterCity TLK, InterCity EX. Rozumiem, że InterCity EX to dawne ekspresowe, ale co jest teraz zamiennikiem pośpiesznych? Czy może one gdzieś są? I co to są te TLK i InterRegio. Namieszali jak nie wiem...

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
trawiator
Stary Headcrab



Dołączył: 12 Maj 2007




PostWysłany: Pon Cze 06, 2011 18:22 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Generalnie mamy dwóch przewoźników międzywojewódzkich. InterCity i Koleje Regionalne. Bilet od jednego nie jest ważny u drugiego.


InterCity (ewentualnie EouroCity) - Drogie i niby uber wypas (masz ~230V w gniazdkach i darmową kawe/herbate + ciasteczko)

InterCity EX - nie miałem jeszcze okazji skorzystać, bo przywrócili je od 1 czerwca.

TLK - czyli pospiech. Śmigają stare wagony z IC, generalnie daje rade na dłuższe odległości. FOTO

InterRegio - W zasadzie to samo co TLK z tym, że zarządza tym inna spółka. Ceny takie same ale śmigasz najczęściej w wagonach z napisami w środku "Tu byłem 1969" i plastikowymi siedzeniami bez przedziałów. Od czasu do czasu trafi nie normalny wagon przedziałowy. FOTO
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Reaper_PL
Totalitarny Headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: Reaper_PL

PostWysłany: Pon Cze 06, 2011 18:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

bLiNd napisał:
Ktoś mi może wytłumaczyć o co chodzi z tymi różnymi pociągami teraz? Jak ostatni raz jeździłem, to były osobowe, pośpieszne, ekspresowe i InterCity. Teraz są osobowe, jakieś InterRegio, InterCity, InterCity TLK, InterCity EX. Rozumiem, że InterCity Ex to dawne ekspresowe, ale co jest teraz zamiennikiem pośpiesznych? Czy może one gdzieś są? I co to są te TLK i InterRegio. Namieszali jak nie wiem...


Chodzi o to ze kiedys byla jedna kolej - PKP. Jednak PKP zaczelo przynosic straty, wiec podzielilo sie na spolki, ktore przynosza takie same straty.
Teraz tak. InterCity ma jakby stare pociagi expresowe (E) i pospieszne (TLK - tanie linie kolejowe). Przewozy Regionalne przejelo jakby stare osobowki i nazywa je Regio. Oprocz podstawowych Regio sa jeszcze InterRegio i RegioExpres, ktore sa pociagami przyspieszonymi (omijajacymi czesc stacji).
Aaa i tak jak napisal trawiator, sprawdz u jakiego przewoznika jest pociag, ktorym chcesz jechac i sprawdz czy kupujesz bilet dobrego przewoznika. Kupujac w kasie PR bilet Olsztyn - Gdansk, nie bedzie on wazny w pociagach TLK. Zazwyczaj w Kasie InterCity sprzedawane sa bilety wszystkich przewoznikow, ale zaznaczy wyraznie, czy chcesz na Regio, czy na TLK, czy IC.

_________________
An Uzi? I'm not from South Central Los Angeles. I didn't come here to shoot twenty black ten year olds in a drive-by. I want a normal gun, for a normal person.
Wystarczy, ze sie dowiesz, a bedziesz wiedziec...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Pon Cze 06, 2011 18:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czyli żeby była jasność. Stare pośpieszne to teraz są TLK?

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Reaper_PL
Totalitarny Headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: Reaper_PL

PostWysłany: Pon Cze 06, 2011 18:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

bLiNd napisał:
Czyli żeby była jasność. Stare pośpieszne to teraz są TLK?

Tak jest.

_________________
An Uzi? I'm not from South Central Los Angeles. I didn't come here to shoot twenty black ten year olds in a drive-by. I want a normal gun, for a normal person.
Wystarczy, ze sie dowiesz, a bedziesz wiedziec...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
JiHAD^
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: 71/94

Steam ID: FunkYoSelf

PostWysłany: Pon Cze 06, 2011 18:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Żałuj że nie musiałeś jeździć w zimę!

_________________
Discord dla fanów gier VALVE
https://discord.gg/D6GnCt4
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Doggy!
Młody Headcrab



Dołączył: 06 Cze 2010
Skąd: Słupsk

Steam ID: plada15
Xfire: plada
PostWysłany: Pon Cze 06, 2011 19:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Luise napisał:

Chodzi Ci o ten? Jeśli tak, to mam go i mogę się podzielić opinią. :]

O właśnie o ten Bardzo szczęśliwy Interesuje mnie, czy bateria długo trzyma, czy słuchawki dołączone są dobre, czy lepiej dokupić inne, czy muzyka z karty pamięci jest szybko wczytywana i czy ogólnie jest warty polecenia Oczko

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Wto Cze 07, 2011 12:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Doggy! napisał:
Luise napisał:

Chodzi Ci o ten? Jeśli tak, to mam go i mogę się podzielić opinią. :]

O właśnie o ten Bardzo szczęśliwy Interesuje mnie, czy bateria długo trzyma, czy słuchawki dołączone są dobre, czy lepiej dokupić inne, czy muzyka z karty pamięci jest szybko wczytywana i czy ogólnie jest warty polecenia Oczko

1. Ładuję go plus minus co jakieś 4 dni, ale nigdy nie prowadziłam żadnych statystyk ile bateria trzyma w danej sytuacji. I nigdy nie czekam aż padnie do końca - po prostu jak się robi czerwona kreska to podłączam i tyle. Ale wiem, że na małej rezerwie potrafi dłuższą chwilę pociągnąć, nie jest tak że robi się czerwona kreska i odtwarzacz od razu pada.

2. Dołączone słuchawki są do dupy niestety. Kiepska jakość dźwięku, a w dodatku moje się bardzo szybko popsuły. Także lepiej kupić sobie na własną rękę jakieś lepsze.

3. Nigdy nie używałam dodatkowej karty (te 4 GB póki co mi wystarczają), także w tej kwestii nie mogę za wiele powiedzieć.

Ogólnie mogę go z czystym sumieniem polecić. Ma tylko jedną wadę - jest bardzo podatny na porysowanie, także musisz się zaopatrzyć w folię ochronną, a ja dodatkowo mam dla niego takie gumowe "majty", bo oryginalne etui gdzieś zgubiłam... Używam tego odtwarzacza od listopada 2009 i jak dotąd nigdy mnie nie zawiódł.
A, i jeszcze jedna rzecz. Nie wiem jak w nowszych modelach, ale w moim zaraz po zakupie musiałam zrobić update softu, bo odtwarzacz nie widział folderów z muzyką, a jedynie tagi. Ale to kilka kliknięć i problem z głowy. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Doggy!
Młody Headcrab



Dołączył: 06 Cze 2010
Skąd: Słupsk

Steam ID: plada15
Xfire: plada
PostWysłany: Wto Cze 07, 2011 15:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzięki wielki, nie mam więcej pytań Uśmiechnięty

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Sro Cze 08, 2011 20:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Image

Takie bugi ostatnio spotykam na ePSXe 1.5.2 z Pete's D3D Driver 1.71 (na innych to samo) - czy ktoś wie jak to naprawić? Tzn - w jednych grach występuje, w drugich mniej, w trzecich - wcale (wina ROM'a?) Dodam, że reszta gier, emulatorów itd. chodzi bezproblemowo i tych "niespodzianek" (czyli problemy z grafą i kompem odpadają - to wina chyba emulki)...

I drugie pytanie - czy 230V zasilacz wystarczy pod GF GTX 340/360?


Ostatnio zmieniony przez flandrowa dnia Czw Cze 09, 2011 12:06, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Ecto
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 29 Kwi 2009




PostWysłany: Sro Cze 08, 2011 22:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ech,
Praca na PP
"Public Relations i reklama w internecie".
Napisałem o FB, forach internetowych i reklamach na stronach potencjalnych klientów firmy.
Co jeszcze?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Sro Cze 08, 2011 22:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie zapomnij o viralach alias marketingu szeptanym i wirusowym - właściwie najpopularniejszych w Internecie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Ecto
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 29 Kwi 2009




PostWysłany: Sro Cze 08, 2011 22:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Joz napisał:
Nie zapomnij o viralach alias marketingu szeptanym i wirusowym - właściwie najpopularniejszych w Internecie.

Plus pozycjonowanie stron i prywatne portfolia do usług.
Dzięki.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Czw Cze 09, 2011 12:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czy zasilanie 230V pociągnię jakąś średnio/dobrą grafikę (Nvidia 8/9***/ATI *****)?
Czy jednak będę musiał przed zakupem karty wymienić zasilacz?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Czw Cze 09, 2011 13:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Masz chyba na myśli 230W? I nie nie pociągnie.

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Czw Cze 09, 2011 13:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Chyba jednak chodzi o te wolty, ile to jest, 230 to chyba norma w europie?
Jam mam 400-500W i 9600GSO działa jak trzeba. Nie jest to karta wyczynowa ale grać się da.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Czw Cze 09, 2011 14:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sorcerer napisał:
Masz chyba na myśli 230W? I nie nie pociągnie.


A ile może kosztować tani zasilacz tak 400-600W?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Konrad Elite
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 08 Cze 2009
Skąd: Phobos

Steam ID: kondzio95
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie za jego pomocą kontroluje Elektryka!
PostWysłany: Czw Cze 09, 2011 15:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

SloZbon napisał:
Sorcerer napisał:
Masz chyba na myśli 230W? I nie nie pociągnie.


A ile może kosztować tani zasilacz tak 400-600W?

Taki "tani" 520W który nie ma drugiego złącza 6-pin - 190 zł

_________________
Image
Yay!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Czw Cze 09, 2011 15:22 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Konrad Elite napisał:
SloZbon napisał:
Sorcerer napisał:
Masz chyba na myśli 230W? I nie nie pociągnie.


A ile może kosztować tani zasilacz tak 400-600W?

Taki "tani" 520W który nie ma drugiego złącza 6-pin - 190 zł


400zł (zasilacz + karta) się nie opyla. Poczekam rok/dwa i kupuję nowego, mocnego kompa...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)