Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Engine error Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Czw Maj 05, 2011 13:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tuniek napisał:
Czy ktoś, może coś poradzić na mój problem?


Nie wiem, może uruchom to w oknie?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
GrejnoM
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 01 Sty 2009




PostWysłany: Czw Maj 05, 2011 14:44 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tuniek napisał:
Czy ktoś, może coś poradzić na mój problem?


Podaj specyfikacje komputera, najprawdopodobniej ci po prostu grafika nie wyrabia. Tak samo jest z Portalem 2 na słabszych i starszych kartach.

_________________
Silence is golden. Words are vibrations. Thoughts are magic.

Welcome to Night Vale.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Czw Maj 05, 2011 19:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tuniek napisał:
Witam. Mam problem z Gmodem 10. Gdy gra się załaduje widzę tylko czarny ekran, a jak macham myszką to słyszę dźwięki przycisków. Wie ktoś czym to jest spowodowane?
Mam oryginalnego Gmoda, oraz HL 2: Episode Two

-autoconfig do opcji startowych
-windowed do startowych
-w -h(jaka tam chcesz rozdzielczość, mniejsza niż twojego monitora, 800x600 będzie ok, -w 800 -h 600)
-nosound.
I teraz sprawdź.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Tuniek
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Sie 2008
Skąd: z domu



PostWysłany: Sro Maj 18, 2011 17:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

(-=GrejnoM=-) napisał:

Podaj specyfikacje komputera, najprawdopodobniej ci po prostu grafika nie wyrabia. Tak samo jest z Portalem 2 na słabszych i starszych kartach.


AMD Athlon(tm) 64 Processor 3500+
2.2 GHz
RAM 1023.3 MB
GeForce 9500 GT

Wstyd się przyznać ale miałem pirackiego Gmoda kiedyś i działał, a ten oryginalny jakoś nie chce.

_________________
MR. T
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sro Maj 18, 2011 18:22 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Bo oryginał jest po "patchach".

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Tuniek
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Sie 2008
Skąd: z domu



PostWysłany: Czw Maj 19, 2011 13:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
Bo oryginał jest po "patchach".

No i?

_________________
MR. T
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
GrejnoM
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 01 Sty 2009




PostWysłany: Czw Maj 19, 2011 15:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tuniek napisał:

No i?

I to, że wyszedł patch przenoszący Gmoda na silnik Left 4 Dead. W tym momencie automatycznie zwiększyły się wymagania na te, które ma L4D.

No i trochę innego syfu, który Garry dodał do Gmoda.

_________________
Silence is golden. Words are vibrations. Thoughts are magic.

Welcome to Night Vale.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Tuniek
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Sie 2008
Skąd: z domu



PostWysłany: Czw Maj 19, 2011 16:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Znaczy, że żeby pograć w Gmoda muszę mieć L4D? A jakaś inna gierka?

_________________
MR. T
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Czw Maj 19, 2011 16:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

(-=GrejnoM=-) napisał:
Tuniek napisał:

No i?

I to, że wyszedł patch przenoszący Gmoda na silnik Left 4 Dead. W tym momencie automatycznie zwiększyły się wymagania na te, które ma L4D.

No i trochę innego syfu, który Garry dodał do Gmoda.

Nie GMod jest na silniku L4D a Garry w GENIALNY sposób przeniósł rzeczy z L4D na Orange Box przez co wszelkie shadery się krótko mówiąc, zje*ały.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
GrejnoM
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 01 Sty 2009




PostWysłany: Czw Maj 19, 2011 19:09 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tuniek napisał:
Znaczy, że żeby pograć w Gmoda muszę mieć L4D? A jakaś inna gierka?


Musisz mieć cokolwiek co posiada Source SDK. A jeżeli odpaliłeś Gmoda to takową grę posiadasz, a twój problem opisał kolega powyżej. Nic z tym raczej nie możesz zrobić.
Ale ja tutaj specem od rzeczy technicznych nie jestem, może ktoś znajdzie jakieś rozwiązanie Twojego problemu.

_________________
Silence is golden. Words are vibrations. Thoughts are magic.

Welcome to Night Vale.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Tuniek
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Sie 2008
Skąd: z domu



PostWysłany: Sob Cze 18, 2011 17:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ponawiam prośbę o pomoc. Wydałem na tą grę trochę pieniędzy więc chciałbym sobie w nią pograć. Miałem kiedyś pirata, który działał bez problemu. Ale postanowiłem kupić oryginał, lecz gra mi nie działa poprawnie. Widzę tylko loading screen a gdy gra skończy się ładować widać tylko czarny ekran, i słychać dźwięk przycisku jak się na niego najedzie. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?

_________________
MR. T
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
GrejnoM
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 01 Sty 2009




PostWysłany: Sob Cze 18, 2011 21:18 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie da się z tym nic zrobić niestety. Musisz sobie sprawić nową kartę graficzną.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Elektryk
Headcrab pod napięciem



Dołączył: 26 Sty 2009
Skąd: Świętochłowice

Steam ID: elektryk91
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie tak każe!
PostWysłany: Sob Cze 18, 2011 21:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A jaką masz kartę graficzną? Zintegrowaną od Intela? Jeśli tak to jesteś w lesie i musisz się dostosować do rady kolegi wyżej.

_________________
Chcesz być zawsze na bieżąco z wiadomościami o Valve?
http://www.facebook.com/encyklopediaborealis
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Nie Cze 19, 2011 10:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Elektryk napisał:
A jaką masz kartę graficzną? Zintegrowaną od Intela? Jeśli tak to jesteś w lesie i musisz się dostosować do rady kolegi wyżej.


Wypytałem się u szpeców i dostałem configa pod zintegrowane Intele.

Kod:
mat_dxlevel 60 cl_ragdoll_collide 0 sv_cheats 1 mat_picmip 4 r_WaterDrawReflection 0 r_WaterDrawRefraction 0 mat_wateroverlaysize 8 r_lod 5 mat_fullbright 1 mat_diffuse 5 mat_bumpmap 0 r_shadows 0 mat_fullbright 1 mat_forceaniso 0 mat_forcehardwaresync 0 mat_reducefillrate 0 mat_mipmaptextures 0 mat_filtertextures 0 mat_bloom 0 mat_envmapsize 32 mat_envmapgasize 8 mat_antialiasing 0 cl_phys_props_enable 0 mat_filterlightmaps 0 mat_showlowresimage 1


Dzięki Kriss!

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Nie Cze 19, 2011 10:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Po tym zabiegu grafika będzie taka.
Odliczcie minimape i celownik.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Nie Cze 19, 2011 10:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ale będzie D:

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Tuniek
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Sie 2008
Skąd: z domu



PostWysłany: Wto Cze 21, 2011 12:16 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Moja kartka graficzna to: Asus EN9500GT

_________________
MR. T
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)