Autor |
Wiadomość |
radio
Świeży Headcrab
|
Siema
ip: 212.106.167.10:27020
nazwa: 4 FUN KUZNIA <|> faster <|> no rpg <|> fast d/l
Serwer ma przyspieszoną rozgrywkę i jest dodatkowo wspomagany poprzez:
- mani admin plugin (komenda 'RTV' pozwala graczom na szybką zmianę mapy na kolejną więc nie ma problemu z szukaniem się po dużych mapach gdy jest Was tylko 2-3)
- quakesounds,
- saysounds /dodatkowe dźwięki + muzyczne przerywniki/
- spawnprotect,
i nowe wciąż dochodzą.
Map aktualnie jest przeszło 130, a nowe są dodawane co kilka dni.
Posiadamy własny serwer http więc przesył map do klienta odbywa się z jego maksymalną przepustowością.
Zasady serwera:
- zakaz obrażania kogokolwiek (kultura przede wszystkim),
- RPG jest wyłączone
Żeby zagrać na naszym serwerze w Half-Life 2 : Deathmatch należy:
1. Pobrać i zainstalować klienta STEAM stąd: http://storefront.steampowered.com/download/SteamInstall.msi
2. Jeśli posiadamy grafikę:
a) ATI Radeon to klikamy ten link: http://www.steampowered.com/ati_offer1a/#
b) NVIDIA GeForce to klikamy tu: http://www.steampowered.com/nvidia/#
i klikamy na 'GET IT NOW'
*UWAGA trzeba mieć włączoną w przeglądarce opcję wyskakujących okienek!
3. W otwartym małym okienku klikamy na zielony baner 'Yes, I already have Steam Installed!' i uruchamiamy aplikację STEAM (klikając w kolejnym okienku na 'OK')
4. Tworzymy nowe konto użytkownika na STEAM.
5. Wchodzimy do zakładki 'Moje gry' i pobieramy aplikację Half-Life 2 : Deathmatch.
6. Po ściągnięciu wszystkich danych (2,9 GB) uruchamiamy grę.
7. W wyszukiwarce łączymy się z serwerem o nazwie: 4 FUN KUZNIA <|> faster <|> no rpg <|> fast d/l
lub w konsoli gry wpisujemy: connect 212.106.166.6:27020
/włączenie konsoli - OPCJE/KLAWIATURA/ZAAWANSOWANE -> zaznaczamy 'ptaszkiem' 'KONSOLA'/
Zapraszamy serdecznie również na nasze forum gdzie jest odpowiedni dział serwera i można wymienić się uwagami, czy dać propozycję nowej mapy itd.
 |
Ostatnio zmieniony przez radio dnia Wto Maj 17, 2011 15:03, w całości zmieniany 11 razy |
|
  |
 |
Gecko
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3
|
Jak darmowy? Znaczy nie płacisz abonamentu, czy po prostu piracki. Jeśli tak to zapoznaj się z tym pkt. regulaminu
[quote="luise'']oby wpadające tu tylko po to, by zareklamować jakiś serwer uprzejmie informuję, że zgodnie z Regulaminem forum (klik i klik) całkowicie zakazane jest reklamowanie serwerów non-steam. Jeśli mimo to założysz taki temat, i tak zostanie on usunięty, a jeśli będziesz uparty - usuniemy z forum też Ciebie. Myślę, że wszystko jest jasne.[/quote]
EDIT: Poprawione, sorry za głupią literówkę |
Ostatnio zmieniony przez Gecko dnia Sob Maj 15, 2010 01:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
   |
 |
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2

|
Wow..
Ale się pośpieszyłeś z tym postem...
Serwer stoi już prawie rok a Ty dopiero teraz piszesz?
Brakuje Ci klientów?
Nic dziwnego... przestałem tam grać ze względu na masowe łamanie pierwszego punktu regulaminu...
Tyle tam gimnazjalnych tekstów, że nie chce się tego słuchać. |
|
|
  |
 |
radio
Świeży Headcrab
|
Już prostuję - gra poprzez STEAM kosztuje ok. 3-4 EURO, ale dla użytkowników kart graficznych ATI i NVIDIA można skorzystać ze specjalnego linku, który umożliwia darmowe używanie tej gry. Stąd napisałem na zachętę, że ta gra jest darmowa (bo to prawda).
Serwer ma włączony VAC i jest full legal (tak samo jak darmowa instalacja i korzystanie z gry).
Zyper napisał: |
Wow..
Ale się pośpieszyłeś z tym postem...
Serwer stoi już prawie rok a Ty dopiero teraz piszesz?
Brakuje Ci klientów?
Nic dziwnego... przestałem tam grać ze względu na masowe łamanie pierwszego punktu regulaminu...
Tyle tam gimnazjalnych tekstów, że nie chce się tego słuchać. |
Adminami jest 4 dorosłych i odpowiedzialnych gości, z tym że oni grają wieczorami i na pewno pilnują porządku. Jeśli ktoś kogoś wyzywa/obraża podczas nieobecności adminów to wystarczy zgłosić to na forum w odpowiednim dziale, sprawdza się logi i usuwa się szkodnika - to chyba standardowa procedura więc nie rozumiem tych pretensji.
Nasz serwer jest praktycznie jedynym POLSKIM serwerem, który działa non stop, jest dobrze skonfigurowany, ma sporo dodatków i mnóstwo map, a i większość graczy to spoko ludzie.
Frekwencja jest dosyć niska i zawsze taka była bo to wiekowa gra, mało kto wie że jest darmowa, a ja na te forum trafiłem niedawno - chyba lepiej zaprosić graczy późno niż wcale, no nie?
Reasumując - to nie ja się pospieszyłem z postem...
// na przyszłość edytuj swoje posty - bLd. |
|
|
  |
 |
Magpie
Gonarch
|
O, jeszcze ktoś w to gra.
Może tam kiedy do was wpadnę. Ten najbardziej lamiący gracz to będę ja. Chyba, że wcześniej wystraszą mnie przeklinający gimnazjaliści. |
|
|
  |
 |
radio
Świeży Headcrab
|
Kończąc temat gimnazjalistów - ze względu na niewysoką frekwencję wychodzimy z założenia że lepiej pograć nawet z młodziakami, niż nie mieć z kim grać. Jeśli jednak ktoś kogoś nagminnie obraża proszę o info z nickiem i najlepiej godziną zajścia i postaramy się rozwiązać problem.
Pozdro |
 |
LittleWolf
Świeży Headcrab
|
Podczas próby połączenia z serwerem wyskakuje mi okienko Steam validation rejected. Pomoże mi ktoś? |
|
|
  |
 |
radio
Świeży Headcrab
|
|
  |
 |
snape
Świeży Headcrab
Steam ID: snape1410
|
Witam.
Sprawdzałem przed chwilką i widzę brak dostępności do tego serwera. Czy mógłbym prosić o zweryfikowanie tej informacji. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
  |
 |
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2

|
Kuźni już chyba dawno nie ma
Ale są chyba jeszcze jakieś serwery PL (choć może już coraz mniej, od kiedy TF2 jest darmowy) |
|
|
  |
 |
|