Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Wylej swoją frustracje! Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Autor Wiadomość
Ozi
Nie chce mi się
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 08 Lis 2007
Skąd: jestem?



PostWysłany: Wto Mar 06, 2012 22:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie wiem jak żeś tego dokonał, też różny syf otwieram, a ff nigdy więcej niż 500mb nie zawołał. Najczęściej jest w okolicy 200mb.

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Wto Mar 06, 2012 22:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

U mnie po włączeniu więcej niż 80 kart, w tym kilka filmików też się tak dławi.
Dav napisał:
Włączam sobie Operę Mini na komórce, wczytuję jedną stronę (kilka kb) a tu 2 smsy:
- "Pakiet Internet 300 MB został wykorzystany lub upłynął jego okres ważności."
- Na koncie pozostało 0.23 PLN

Okazuje się, że podczas ładowania tych kilku kb strony skończył mi się pakiet na Internet w Plusie i za resztę pobrało mi opłatę w wysokości... 30zł. Czemu tyle? Bo więcej na koncie nie miałem. Fajny sposób na okradanie klientów. Szkoda, że moja komórka nie ma funkcji wyłączania połączeń sieciowych po wykorzystaniu pakietu.
Masz jakiś dziwny pakiet. Nie ma tam czegoś takiego, że po wykorzystaniu pakietu, dalej nic nie płacisz, ale działa ci wolniej?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Wto Mar 06, 2012 23:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wszyscy wokolo mnie mieli grype, znajomi, kolezanki w pracy, rodzice. Mnie nic nie ruszalo. Wszyscy chorzy wyzdrowieli i co? Teraz mnie rozlozylo... :<

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Dav
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 00:11 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Joz napisał:
U mnie po włączeniu więcej niż 80 kart, w tym kilka filmików też się tak dławi.
Dav napisał:
Włączam sobie Operę Mini na komórce, wczytuję jedną stronę (kilka kb) a tu 2 smsy:
- "Pakiet Internet 300 MB został wykorzystany lub upłynął jego okres ważności."
- Na koncie pozostało 0.23 PLN

Okazuje się, że podczas ładowania tych kilku kb strony skończył mi się pakiet na Internet w Plusie i za resztę pobrało mi opłatę w wysokości... 30zł. Czemu tyle? Bo więcej na koncie nie miałem. Fajny sposób na okradanie klientów. Szkoda, że moja komórka nie ma funkcji wyłączania połączeń sieciowych po wykorzystaniu pakietu.
Masz jakiś dziwny pakiet. Nie ma tam czegoś takiego, że po wykorzystaniu pakietu, dalej nic nie płacisz, ale działa ci wolniej?


Mam kartę w MixPlusie w taryfie Oferta Smartfonowa. Po wykorzystaniu pakietu internetowego 300 MB pobierane są opłaty po "normalnych" (czyt. złodziejskich) stawkach.

Ozi napisał:
Nie wiem jak żeś tego dokonał, też różny syf otwieram, a ff nigdy więcej niż 500mb nie zawołał. Najczęściej jest w okolicy 200mb.


Opera Mini - przeglądarka na telefony komórkowe.

Ps. Znam regulamin promocji i nie mówię, że mnie oszukali. Mówię jakie mają złodziejskie praktyki, aby przed którymi się chronić trzeba co chwilę sprawdzać stan pakietów. Dobrze, że nie mam telefonu na abonament, bo pewnie bym dostał spory rachunek.

Przy okazji zapytam - jest jakaś aplikacja na Androida na bieżąco sprawdzająca czy pakiet w Plusie jest aktywny i czy da się ustawić np. na 5mb przed końcem jakieś ostrzeżenie?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Dabu
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 07 Maj 2007
Skąd: Ponyville

Steam ID: dabu

PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 00:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Woozie napisał:
To teraz grzecznie wymień, których dodatków ci na Chrome brakuje.

Solidnego Adblocka (ten Chromowy nie wiedzieć czemu nie wyłącza mi reklam z filmików na youtubie i streamów), Greasemonkey do skryptów, Chatzilla do IRCa. Oh i byłbym zapomniał najważniejsze - porządnych motywów mlp!!11111 No i z takich pro rzeczy to jeszcze zauważyłem, że Chrome miewa problemy z nowymi standardami (animacje css3 i takie tam śmieci) i ma jak dla mnie gorsze narzędzia dla developerów. A Firefox zżera mi ram i co chwila zalicza zwiechy, więc w takiej o to jestem kropce, smutne co?

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
majan_pl
Stary Headcrab



Dołączył: 20 Kwi 2008


Steam ID: majan_pl

PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 01:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Woozie napisał:
To teraz grzecznie wymień, których dodatków ci na Chrome brakuje.

Addblock. Raz dziwiłem się jak moi znajomi narzekali na reklamy przed filmikami na yt (jeden z nich używa Chrome też z addblockiem). Moja reakcja była w stylu: WTF jakie reklamy Bardzo szczęśliwy?

_________________
BLOG | DEVIANT ART | STEAM | YOUTUBE
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 01:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam chrome'a z addblockiem i nigdy jeszcze nie widziałem reklamy na youtubie i w ogóle nigdzie nie mam reklam, więc nie bardzo rozumiem czemu wam nie działa to to poprawnie. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 08:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Buhen napisał:
Mam chrome'a z addblockiem i nigdy jeszcze nie widziałem reklamy na youtubie i w ogóle nigdzie nie mam reklam, więc nie bardzo rozumiem czemu wam nie działa to to poprawnie. Uśmiechnięty


+1

Dabu napisał:
Solidnego Adblocka


https://chrome.google.com/webstore/detail/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom?utm_source=chrome-ntp-icon (żeby blokował wszystko trzeba mieć najnowszego Chrome'a)

Dabu napisał:
Greasemonkey do skryptów


https://chrome.google.com/webstore/detail/dhdgffkkebhmkfjojejmpbldmpobfkfo?utm_source=chrome-ntp-icon

Dabu napisał:
Chatzilla do IRCa


Ano rzeczywiście, trochę szkoda że nie ma czegoś takiego.


Cytat:
Oh i byłbym zapomniał najważniejsze - porządnych motywów mlp!!11111


https://chrome.google.com/webstore/search-themes/mlp?utm_source=chrome-ntp-icon D:

Dabu napisał:
No i z takich pro rzeczy to jeszcze zauważyłem, że Chrome miewa problemy z nowymi standardami (animacje css3 i takie tam śmieci)


Nie zauważyłem.

Dabu napisał:
[...]i ma jak dla mnie gorsze narzędzia dla developerów.


Nie używam, nie skomentuję.

Cytat:
A Firefox zżera mi ram i co chwila zalicza zwiechy, więc w takiej o to jestem kropce, smutne co?


Nie, zawsze możesz zainstalować Ubuntu bez serwera X i korzystać z W3M.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 10:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A masz coś na 50 "chrome.exe" które pojawia się w Menadżerze Zadań?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 10:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Przy okazji chętnie się dowiem: - Chrome to przesyła dane o naszych preferencjach do Google czy nie?

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Dabu
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 07 Maj 2007
Skąd: Ponyville

Steam ID: dabu

PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 14:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Oh Woozuś dzięki, zara wszystko obczaję.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 14:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Joz napisał:
A masz coś na 50 "chrome.exe" które pojawia się w Menadżerze Zadań?


Lepszy Menedżer zadań, który grupuje procesy. Nic innego nie poradzę.

Sorcerer napisał:
Przy okazji chętnie się dowiem: - Chrome to przesyła dane o naszych preferencjach do Google czy nie?


Sprecyzuj, proszę - chociaż nawet nie wiesz, ile danych zbiera o Tobie Google nawet gdy nie korzystasz z Chrome. Polecam czasami przejrzeć niebezpiecznik.pl Oczko

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 15:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Joz napisał:
A masz coś na 50 "chrome.exe" które pojawia się w Menadżerze Zadań?

Procexp.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 16:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Od jakiegoś czasu moje Internety chodzą naprawdę koszmarnie lub wręcz strasznie - strony się nie ładują, urywa mi połączenie. Ale to, co dzieje się przez ostatnie kilka dni to parodia - internet praktycznie nie działa - ładuje mi się jakimś cudem headcrab, z kolei google prawie że wcale.
Czyszczenie kompa, restartowanie modemu nie pomogło - dzwonie do panów z GOSK (mój dostawca Internetów) i co?

Oczywiście całe zło według mojego dostawcy leży po stronie klienta (wirusy, złe konfiguracje, itd.) a oni są święci i nie mają "żadnych problemów" - w końcu po jakimś czasue wymusiłem na nich jakieś akcje ("zgłoszenie przyjęte" blablabla "naprawimy to najszybciej jak się da proszę cierpliwie czekać" hurr durr) i co?
G***o - to samo - tyle że przy pobieraniu z 10kb/s mam teraz.... 5 (standardowo jest u mnie 130kb/s).

Czyli kolejny przykład olewania klienta i wciskania mu winy, której nie ponosi.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
XIII
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 02 Sty 2009
Skąd: Zza winkla



PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 17:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

flandrowa napisał:

Oczywiście całe zło według mojego dostawcy leży po stronie klienta (wirusy, złe konfiguracje, itd.)

Czyli kolejny przykład olewania klienta i wciskania mu winy, której nie ponosi.

Sprawdzałeś czy nie leży po twojej stronie?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu GaduTlen komunikatorMSN Messenger
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 17:03 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

XIII napisał:
flandrowa napisał:

Oczywiście całe zło według mojego dostawcy leży po stronie klienta (wirusy, złe konfiguracje, itd.)

Czyli kolejny przykład olewania klienta i wciskania mu winy, której nie ponosi.

Sprawdzałeś czy nie leży po twojej stronie?


Sprawdzałem - z mojej strony wszystko w porządku.
I jakbyś czytał, to byś wiedział, że oni tak do mnie gadają za każdym razem.
Poza tym sąsiad też się skarży na nich, też dzwonił i wciskali mu takie same wały co mi, choć z jego strony też jest w porządku - zwłaszcza że ma nowiutkiego, ładnie skonfigurowanego pieca.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Dabu
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 07 Maj 2007
Skąd: Ponyville

Steam ID: dabu

PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 17:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Też tak miewam, przy teoretycznych 6 mb/s rzadko kiedy osiągam więcej niż 1, często też się urywa niezależnie od urządzenia i routera. Język Już się przyzwyczaiłem.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 17:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dabu napisał:
Też tak miewam, przy teoretycznych 6 mb/s rzadko kiedy osiągam więcej niż 1, często też się urywa niezależnie od urządzenia i routera. Język Już się przyzwyczaiłem.

Ty masz swoje 6MB więc źle u Ciebie nie jest - ja mam 1MB/s , a działa mi jak internet z wczesnych lat 90 XX wieku. TO naprawdę potrafi wnerwić
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Pieróg
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 19 Sie 2009




PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 17:09 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dabu napisał:
Też tak miewam, przy teoretycznych 6 mb/s rzadko kiedy osiągam więcej niż 1, często też się urywa niezależnie od urządzenia i routera. Język Już się przyzwyczaiłem.

+1
Już zdążyłem się nauczyć że nie ważne ile mb/s podadzą w reklamie/broszurce i tak więcej niż 2-3 nie wyciągniesz. Smutne.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 17:11 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dreamer napisał:
Dabu napisał:
Też tak miewam, przy teoretycznych 6 mb/s rzadko kiedy osiągam więcej niż 1, często też się urywa niezależnie od urządzenia i routera. Język Już się przyzwyczaiłem.

+1
Już zdążyłem się nauczyć że nie ważne ile mb/s podadzą w reklamie/broszurce i tak więcej niż 2-3 nie wyciągniesz. Smutne.


Witamy w POlsce
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)