Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Pytania Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
majan_pl
Stary Headcrab



Dołączył: 20 Kwi 2008


Steam ID: majan_pl

PostWysłany: Sro Kwi 18, 2012 20:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wiecie może co to za czcionka/czcionki?
Image

_________________
BLOG | DEVIANT ART | STEAM | YOUTUBE
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Sro Kwi 18, 2012 21:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Woozie napisał:
>VLC


I trzeba być przygłuchym, żeby słuchać muzyki z YT z tą kiepską jakością.


Z jaką kiepską jakością? Pobrane pliki mają na ogół parę razy lepszą rozdzielczość aż do 1280 na ileś tam, są stereo, a dźwięk jest całkiem niezły. Najwyraźniej nigdy sam ich nie pobierałeś. Nie jest to płyta cd, ale spróbuj kupić to co chcesz legalnie i w Polsce... Znalazłem sklep online z tym co lubię, ale jak byk stoi tam, że do Polski nie sprzedają.

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Sro Kwi 18, 2012 21:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzięki wszystkim za pomoc - VLC szukałem od jakiegoś czasu, więc szczególne podziękowania w stronę Socera Uśmiechnięty
btw czy mogę zastąpić RealPlayera tym VLC?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
adiJ
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 28 Gru 2007
Skąd: Wejherowo


Xfire: Szkoda RAMu
PostWysłany: Sro Kwi 18, 2012 21:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

@Sorcerer
http://www.h3xed.com/web-and-internet/youtube-audio-quality-bitrate-240p-360p-480p-720p-1080p

Dodam, że dla mnie mp3 320kb/s są brzytwą, których się chwytam w ostateczności. Więc niestety nie, yt nie oferuje dobrej jakości audio..

@majan

Co to za zamczysko?

_________________
`Wśród baranów trzeba być wilkiem. R. Hess

Ostatnio zmieniony przez adiJ dnia Sro Kwi 18, 2012 21:41, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
majan_pl
Stary Headcrab



Dołączył: 20 Kwi 2008


Steam ID: majan_pl

PostWysłany: Sro Kwi 18, 2012 21:20 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To miasto z moda. Ruskie jak lubią jakąś grę to na zabój. Tu info po polskiemu.

_________________
BLOG | DEVIANT ART | STEAM | YOUTUBE

Ostatnio zmieniony przez majan_pl dnia Sro Kwi 18, 2012 21:24, w całości zmieniany 2 razy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Sro Kwi 18, 2012 21:20 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sorcerer napisał:
Z jaką kiepską jakością? Pobrane pliki mają na ogół parę razy lepszą rozdzielczość aż do 1280 na ileś tam, są stereo, a dźwięk jest całkiem niezły.


Krótko mówiąc: nie. Chyba że umiesz czynić cuda i z filmów 360p robić 1080p z bardzo wysokim bitrate.

Sorcerer napisał:
Najwyraźniej nigdy sam ich nie pobierałeś.


Oczywiście, ja mieszkam w ciemnogrodzie i nie umiem pobierać filmów z JuTube i nigdy tego nie robiłem.

Napisałbym jeszcze parę technicznych pierdół o bitrejcie, ale adiJ mnie wyręczył, dosłownie znindżował. Dzięki ;p.

I tak, te pliki są pobrane z Jutuba, jakby ktoś aluzji nie zrozumiał.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Sro Kwi 18, 2012 21:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

adiJ napisał:
@Sorcerer
http://www.h3xed.com/web-and-internet/youtube-audio-quality-bitrate-240p-360p-480p-720p-1080p

Dodam, że dla mnie mp3 320kb/s są brzytwą, które się chwytam w ostateczności. Więc niestety nie, yt nie oferuje dobrej jakości audio..


Widzę tu lekkie nieporozumienie. Dla mnie mp3 jest w ogóle akceptowalne wyłącznie jak nie można mieć czegoś w normalnej jakości. Kojarzy mi się osobiście ze słuchaniem muzyki na falach długich czy średnich, a pomysł żeby za to jeszcze płacić uważam za pocieszny.
Przyzwyczaiłem się jednakowoż pisać o "dobrym dźwięku" bo 90% populacji w Polsce jest mało muzykalne i dla nich jak w ogóle gra to jest super. Bardzo szczęśliwy
W porównaniu do tego co jest na stronie i co można słuchać online to owszem oferuje wystarczająco dobrą (jak na mp3 i pochodne oczywiście).
Tak jak pisałem - chętnie bym sobie pokupował płyty z tym wszystkim, ale w Polsce praktycznie są nie do dostania, więc cieszę się tym co mam.
Natomiast tabelki na owej stronie nie są zbyt dokładne bo mam muzykę w lepszej jakości pobieraną z ytb niż tam jest napisane.

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
adiJ
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 28 Gru 2007
Skąd: Wejherowo


Xfire: Szkoda RAMu
PostWysłany: Sro Kwi 18, 2012 22:03 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Proste, zmieniasz format na wyższy bitrate. Prawdziwą wielkość bitrate'u możemy sprawdzić tylko porównując dwa te same kawałki o różnym bitracie.

One są w takiej jakości jaka jest tam podana, może być minimalna odskocznia ale zawsze to jest to 160kb/s, czyli tyle co nic.. Po ściągnięciu można zamienić na mp3 320kb/s co po prostu zawszę robię, choć nic to w sumie nie zmienia. Prawda taka, że nie ma programu, który by wyświetlił prawdziwy bitrate, tj. nieściągnięty z informacji o danym pliku.

_________________
`Wśród baranów trzeba być wilkiem. R. Hess
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Ozi
Nie chce mi się
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 08 Lis 2007
Skąd: jestem?



PostWysłany: Sro Kwi 18, 2012 22:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jakość dźwięku to rzecz w sumie indywidualna. Ja tam chyba od dwóch lat mam słuchawki za 20zł, więc dźwięk cudowny nie jest, ale dzięki temu się przyzwyczaiłem że cudów nie usłyszę to i cudów nie oczekuję. 480p na youtube wystarczy mi, by sobie muzyki posłuchać.

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sro Kwi 18, 2012 23:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ozi napisał:
Ja tam chyba od dwóch lat mam słuchawki za 20zł

Podbijam anty-audiofilizm.
15PLN, noname, urwany pałąk i trzymają się na taśmę izolacyjną.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Sro Kwi 18, 2012 23:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
Ozi napisał:
Ja tam chyba od dwóch lat mam słuchawki za 20zł

Podbijam anty-audiofilizm.
15PLN, noname, urwany pałąk i trzymają się na taśmę izolacyjną.

Można słuchać muzyki, ale można też słuchać muzyki.

Też przez jakiś czas trzymałem się na takich. Ale odkąd mam moje Sennheisery które można już klasyfikować jako niejako audiofilskie i w dodatku słyszę różnicę w porównaniu ze starymi, to nie byłbym w stanie wrócić do starych.

EDIT: Zdałem sobie sprawę jak chaotycznie to napisałem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Czw Kwi 19, 2012 00:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja mam 2 kolumny wielkości sporych szafek + 2 mniejsze i Radmora i na tym komplecie nawet się tych mp3 daje jakoś słuchać... Słuchawek używam sporadycznie, bo to jednak nie to samo...

Przekopałem pół internetu i nie znalazłem odpowiedzi na pytanie co to jest za muzyka: http://www.youtube.com/watch?v=rZSw0pxYU04 - zastanawiam się właśnie nad napisaniem do nich. Myślicie że odpiszą?

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Sob Kwi 21, 2012 12:34 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam mały problem z... odtwarzaniem filmów. Posiadam VLC w jakiejśtam wersji, a problem polega na tym, że próbując odtworzyć filmy z Frapsa nagrywane w 60FPS mam dziwne ściny. I nie, to nie wina sprzętu - sprzęt jest za dobry na takie cyrki. Doinstalowałem też ffdshow oraz MPC-HC - film leci OK w jakichś 30 fps, a dźwięk się do tego synchronizuje (ścina co 5-10 sec). Ma ktoś pomysł, co to może być?

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Dabu
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 07 Maj 2007
Skąd: Ponyville

Steam ID: dabu

PostWysłany: Sob Kwi 21, 2012 12:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zarzuć przynajmniej lekką kompresję, nieskompresowane materiały z frapsa szczególnie w 60 fps są za ciężkie, żeby odtwarzać na sucho.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
Elektryk
Headcrab pod napięciem



Dołączył: 26 Sty 2009
Skąd: Świętochłowice

Steam ID: elektryk91
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie tak każe!
PostWysłany: Sob Kwi 21, 2012 13:28 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak masz nieskompresowane video to nie ma szans aby to na dłuższą metę działało bez problemów. Sprawdź rozmiar pliku, podziel przez ilość sekund trwania filmu i porównaj z średnią prędkością z jaką system kopiuje pliki pomiędzy partycjami z uwzględnieniem tego, że film przechodzi jeszcze przez procesor, kopiowane pliki nie.

_________________
Chcesz być zawsze na bieżąco z wiadomościami o Valve?
http://www.facebook.com/encyklopediaborealis
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Sob Kwi 21, 2012 14:20 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niezłe jaja... włączyłem przyspieszanie przez GPU, zresetowałem VLC i... działa. Bez problemu. Nawet jak wyłączyłem to działa. Nie rozumiem tego. :O Może to ffdshow pomógł...

edit: nvm, odpaliłem mniejszy film. Ten większy bez zmian. Dzięki za pomoc, będę kompresował.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
galaretka007
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 07 Mar 2012
Skąd: 3city

Steam ID: playowiec

PostWysłany: Nie Kwi 22, 2012 20:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

pytanie do tych którzy maja dote 2 Oczko
jak mogę zaznaczyć miejsce na mapie dla innych graczy? (tej w formie wykrzyknika)
bo w w3 był przy mapie a tutaj nie ma Neutral

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Nie Kwi 22, 2012 20:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Klikasz trzymając alt. Z controlem możesz po mapie rysować taktyczne penisy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Nie Kwi 22, 2012 21:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Możecie mi polecić jakiś wygodny w obsłudze program do przeglądania plików epub? Ściągnęłam FBReader, ale niespecjalnie mi odpowiada. Chciałabym coś sprawdzonego (wcześniej jakoś nie miałam z tym styczności). Jakieś sugestie?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
django
Stary Headcrab



Dołączył: 13 Kwi 2009



Xfire: django1wz
PostWysłany: Pon Kwi 23, 2012 19:16 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Poleci ktoś jakiś program do montowania i nagrywania muzyki?
edit. w sumie audacity mnie zadowala. Nie mogłem się domyślić jak jednocześnie odtwarzać i nagrywać.

_________________
http://make-everything-ok.com/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)