Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Diablo 3 Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
XIII
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 02 Sty 2009
Skąd: Zza winkla



PostWysłany: Pon Maj 14, 2012 21:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sion napisał:
Jak nie będzie Ci diabolo odpowiadać na kupie to zawsze możesz zwiedzić nowego piratebay`a. Tam na pewno będzie rada na DRM`y. ;P

Szczerze wątpię. Bety do dzisiaj nie złamali. Wszystkie dane będą na serwerach Blizza, więc piraci będą musieli zrobić tak jak w przypadku WoWa, który 8 lat po premierze dalej nie został w pełni zemulowany. ;] ( Wotlk prawie, Cata nawet nie zaczęte ). Więc raczej nici w najbliższej przyszłości.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu GaduTlen komunikatorMSN Messenger
Retosik
Stary Headcrab



Dołączył: 25 Gru 2010




PostWysłany: Pon Maj 14, 2012 21:42 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

By piraty musiały własne serwery postawić, 90 procent rzeczy na nich się dzieje.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Debosy
Headcrab ALL in one



Dołączył: 23 Maj 2007
Skąd: Kraków



PostWysłany: Pon Maj 14, 2012 23:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sion napisał:
Jak nie będzie Ci diabolo odpowiadać na kupie to zawsze możesz zwiedzić nowego piratebay`a. Tam na pewno będzie rada na DRM`y. ;P



Nie. Nie będzie ani rady na DRM'y ani żadnego Cracka.
Diablo 3 to gra niecrackowalna.

Część informacji takich jak skrypty spelli, potworów questów, dropu itemów leżą na serverach po stronie Blizzarda, próba stworzenia Diablo 3 offline jest niemożliwe.

Tzn teoretycznie dałoby się, ale wymaga ręcznego pisania skryptów i opierania ich o emulator, w praktyce oznacza to że bedzie to wyglądało dokładnie tak jak z World of Warcraft i jego serverami prywatnymi. Których nikt w pełni nie napisał, nadal są dziurawe i zbugowane jakieś 40% contentu nie działa, a to co działa zwykle jest tylko interpretacją osoby piszącej poprawki.

Cóż Wow'a ludzie jakos skryptują bo ich do tego zmusza abonament, ale nie sadze by ktokolwiek kto ma dobrze poukladane wgłowie brał sie za to w przypadku Diablo 3 ktory wymaga jednorazowej opłaty. Nieopłacalne dla crackera, nieopłacalne dla gracza

Odpalenie Diablo 3 offline jest mozliwe, tyle ze nie ma w nim ani potworów ani NPC ani questów, portale nie działają, czary nie działają, achievmenty nie działają, funkcji battle.net nie ma, domu aukcyjngo nie ma. W skrócie mozesz sobie tylko pobiegać po gołych mapach.

Swoją drogą to mój faworyt do tytułu najlepiej zabezpieczonej gry EVER.

_________________
www.samochodyswiata.pl
www.gtasite.pl
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
zEB
Uber Metalowy Headcrab



Dołączył: 15 Kwi 2007




PostWysłany: Wto Maj 15, 2012 09:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
Część informacji takich jak skrypty spelli, potworów questów, dropu itemów leżą na serverach po stronie Blizzarda, próba stworzenia Diablo 3 offline jest niemożliwe.

Nie jestem pewien czy to było tego warte. To jest jednak jakieś utrudnienie dla graczy, którzy kupili gre, oraz dodatkowy koszt dla samego blizzarda, do tego rozciągnięty w czasie, a za grę płaci się jednorazowo. Fakt, że gra jest dobrze zabezpieczona raczej nie przyniesie im specjalnych zysków, bo tak czy siak graczy interesuje przede wszystkim tryb multi na BNie co wymaga zakupu gry. Raczej nie wydaje mi się żeby "singleplayer" było tym, na co gracze czekali ;)

Cytat:
Cóż Wow'a ludzie jakos skryptują bo ich do tego zmusza abonament, ale nie sadze by ktokolwiek kto ma dobrze poukladane wgłowie brał sie za to w przypadku Diablo 3 ktory wymaga jednorazowej opłaty. Nieopłacalne dla crackera, nieopłacalne dla gracza

Dla wielu osób piszących tego typu rzeczy, liczy się nie opłacalność, ale wyzwanie. A czy skrackują, to ja wolę poczekać i zobaczyć, bo tutaj nie ma nic pewnego :P
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Debosy
Headcrab ALL in one



Dołączył: 23 Maj 2007
Skąd: Kraków



PostWysłany: Wto Maj 15, 2012 10:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Oczywiście że nie ma nic pewnego, bo są grupy crackerskie które dawaly rade z cieżkimi zabezpieczeniami.

Ja dziś kupuję sobie oryginał z bratem i kumplem. Ale strasznie rażni mnie z jakim przekonaniem ludzie gadają jak to crck bedzie 2 dni po premierze.

zEB napisał:

Nie jestem pewien czy to było tego warte. To jest jednak jakieś utrudnienie dla graczy, którzy kupili gre, oraz dodatkowy koszt dla samego blizzarda, do tego rozciągnięty w czasie, a za grę płaci się jednorazowo.


Głosno się zrobiło gdy blizzard oglosił że gra bedzie 100% online, mowili wtedy ze to po to by zwiekszyc jakość żeby gracze mieli wygodniej i tym podobne bzdury.
Prawda jest taka że Blizzard walczy z piractwem w ten sposób co pokazali już przy WOW ktory do dnia dzisiejszego nie jest do złamania. Bardzo mnie to cieszy bo to może odwrócić układ sił na rynku gier na linii pirat vs. developer.

Jeśli Diablo 3 zostanie złamane to zwątpie totalnie w jakiekolwiek szanse na to ze kiedyś na tym polu coś się zmieni.

_________________
www.samochodyswiata.pl
www.gtasite.pl
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Wto Maj 15, 2012 11:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Trwają pracę nad emulacją Diablo III za pomocą mooege. Jak narazie jest w fazie beta. Można wykonać jeden quest, potworki są, ale nie poruszają się i można je zdjąć hitem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
BadSol
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 18 Paź 2007




PostWysłany: Wto Maj 15, 2012 13:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak będziecie mieć hasło gościa to możecie mi dać na urodziny które spędziłem ucząc się na maturę Bardzo szczęśliwy Od jutra jestem wolnym człowiekiem :O
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Elektryk
Headcrab pod napięciem



Dołączył: 26 Sty 2009
Skąd: Świętochłowice

Steam ID: elektryk91
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie tak każe!
PostWysłany: Wto Maj 15, 2012 13:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

BadSol napisał:
Jak będziecie mieć hasło gościa to możecie mi dać na urodziny które spędziłem ucząc się na maturę Bardzo szczęśliwy Od jutra jestem wolnym człowiekiem :O

W styczniu będziesz tęsknił za pisaniem matury Oczko

_________________
Chcesz być zawsze na bieżąco z wiadomościami o Valve?
http://www.facebook.com/encyklopediaborealis
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Gecko
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 12 Cze 2009




PostWysłany: Wto Maj 15, 2012 16:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jestem wkurzony, nie było jeszcze kuriera Diabelski Gordon
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Chopper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 04 Cze 2008
Skąd: White forest


Xfire: Wywalcie te rubrykę bo Elektryk słucha się Wooziego!
PostWysłany: Wto Maj 15, 2012 16:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A u mnie Diablo siedzi na kompie od 2 w nocy. Oczywiście póki co grać nie można, bo brat ciśnie, ale zapowiada się niesamowicie :3
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Wto Maj 15, 2012 16:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Przewinęła mi się ostatnio trójka (geniusz, GENISZ K***A), gdy byłem u kumpla i żałuję, że nawet nie próbowałem tknąć tej serii...


Teraz to nadrabiam - najpierw jedynka, potem dwójka i (jak troszkę stanieje choć wątpię) - trójka - trochę to potrwa, bo na gry od technikum nie będzie za dużo czasu, a wątpię, że do września przerobie 2 pierwsze części.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Debosy
Headcrab ALL in one



Dołączył: 23 Maj 2007
Skąd: Kraków



PostWysłany: Wto Maj 15, 2012 17:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

flandrowa napisał:
Trochę to potrwa, bo na gry od technikum nie będzie za dużo czasu, a wątpię, że do września przerobie 2 pierwsze części.


Pffffff... Język

Zobaczysz że wcale nie.

_________________
www.samochodyswiata.pl
www.gtasite.pl
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Dabu
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 07 Maj 2007
Skąd: Ponyville

Steam ID: dabu

PostWysłany: Wto Maj 15, 2012 17:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak klimat i grafika? Bo sporo jęczeń o tym było przed premierą.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
Debosy
Headcrab ALL in one



Dołączył: 23 Maj 2007
Skąd: Kraków



PostWysłany: Wto Maj 15, 2012 18:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tam gdzie jeszcze nie dawno czytałem sam hate i narzekania, to teraz wszyscy dostają orgazmów.

Chociaż niewiem czemu mnie to dziwi.

_________________
www.samochodyswiata.pl
www.gtasite.pl
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Retosik
Stary Headcrab



Dołączył: 25 Gru 2010




PostWysłany: Wto Maj 15, 2012 20:18 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

flandrowa napisał:
Przewinęła mi się ostatnio trójka (geniusz, GENISZ K***A), gdy byłem u kumpla i żałuję, że nawet nie próbowałem tknąć tej serii...


Teraz to nadrabiam - najpierw jedynka, potem dwójka i (jak troszkę stanieje choć wątpię) - trójka - trochę to potrwa, bo na gry od technikum nie będzie za dużo czasu, a wątpię, że do września przerobie 2 pierwsze części.

Torchlighta spróbuj Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Sion
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 07 Cze 2009
Skąd: Kraków

Steam ID: Sion[PL]

PostWysłany: Wto Maj 15, 2012 21:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W moim odczuciu Torchlight był słaby. Zbyt dużo zamkniętych przestrzeni, a dwójka nie zapowiada się lepiej. Smutny
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Debosy
Headcrab ALL in one



Dołączył: 23 Maj 2007
Skąd: Kraków



PostWysłany: Wto Maj 15, 2012 21:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mnie też Torchlight się nie podobał, nie mogłem się zmusić go dalszej gry po przejsciu 3 poziomów w dół.

_________________
www.samochodyswiata.pl
www.gtasite.pl
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kazioo
Młody Headcrab



Dołączył: 19 Wrz 2008


Steam ID: Kazi00

PostWysłany: Sro Maj 16, 2012 03:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

zEB napisał:
Nie jestem pewien czy to było tego warte. To jest jednak jakieś utrudnienie dla graczy, którzy kupili gre, oraz dodatkowy koszt dla samego blizzarda, do tego rozciągnięty w czasie, a za grę płaci się jednorazowo. Fakt, że gra jest dobrze zabezpieczona raczej nie przyniesie im specjalnych zysków,


To nie jest zabezpieczenie samo w sobie.
Blizzard nie stara się niczego umyślnie utrudniać (poza hackami oczywiście).
Gry MMO nie mają zabezpieczeń antypirackich, a opierają się piractwu dzięki swej "naturze" - po prostu mają konstrukcję klient-serwer i to wystarcza.

To nie ma być utrudnianie czegokolwiek, klienta może ciągnąć każdy. To jest po prostu gra online-only multiplayer (w ogóle bez prawdziwego single-playera) i podobnie jak gry MMO jest naturalnie "zabezpieczona", ale prawdziwego DRM nie posiada. Tu nie ma co porównywać do sztucznego DRM ubisoftu, męczącego legalnych graczy na siłę.

Emulator będzie prymitywny - piraci się rzucą, a ci młodsi będą nawet wierzyć, że grają w prawdziwe D3 (tylko jakieś popsute ;p).

AHA, i to nie jest kwestia nawet domysłów. To już wiadomo od startu bety, że mechanika gry jest po stronie serwera, przecież prace nad emulatorem trwają chyba już 8 miesięcy...

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Sro Maj 16, 2012 06:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Co do "łamania" WoW-a to przecież od dawna istnieją pirackie serwery, więc nie wiem gdzie ten WoW opiera się piratom Bardzo szczęśliwy.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Debosy
Headcrab ALL in one



Dołączył: 23 Maj 2007
Skąd: Kraków



PostWysłany: Sro Maj 16, 2012 09:35 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Woozie napisał:
Co do "łamania" WoW-a to przecież od dawna istnieją pirackie serwery, więc nie wiem gdzie ten WoW opiera się piratom Bardzo szczęśliwy.


To pokaż mi chociaż jeden w 100% sprawny. Uśmiechnięty

O serverach prywatnych do WoW'a wiem sporo bo aktywnie działam na tym polu przy pewnym serverze i wiem jak to wygląda. Pirackie servery są dziurawe i pobugowane a do tego sa tylko interpretacją prawdziwego WOW'a (interpretacja programisty piszacego poprawki).

_________________
www.samochodyswiata.pl
www.gtasite.pl
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)