Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Pytania Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Czw Paź 25, 2012 05:26 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Joz napisał:
Sorcerer napisał:

Zainstaluj Linuxa jako drugi system i skanuj pod nim.

"Linux odpowiedzią na wszystkie problemy z Windowsem!"

Przesada... Niemniej taki skaner pod nim działa bez problemu, a program XSane jest przyjemy w obsłudze. Uśmiechnięty

marcinoz97 napisał:
Luise, najlepiej zostaw sobie XP obok 7, na pewno się przyda, a zajmuje może ze 2GB Bardzo szczęśliwy


U mnie aktualnie zajmuje ok. 3,7 GB.

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Czw Paź 25, 2012 07:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Można zawsze kombinować z tym skanerem (rzuciłem parę hasełek, jest co robić Bardzo szczęśliwy).

bLiNd napisał:
Mam zagadkę. Znalazłem w szafie dwa kable z dziwną wtyczką, która wygląda trochę jak micro USB, ale jest jeszcze mniejsza. Jeden kabel z drugiej strony zakończony dwoma cinchami (żółty i biały), drugi zaś zakończony jest zwykłym USB. Wrzucam zdjęcie poglądowe. Kabel o który pytam jest najbardziej z lewej. Od prawej jest USB, mini USB i micro USB.


Mnie to na MicroUSB-B wygląda, ale mogę się mylić.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Czw Paź 25, 2012 08:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

ClassicGOD napisał:
Kabel ten uzywany jest do podlaczenia aparatow fotograficznych (wiem ze Lumixy takich uzywaly) do komputera jak i do telewizora.


To by się mogło zgadzać, bo kiedyś miałem Lumixa. Czyli co, to jest autorska wtyczka używana tylko przez te aparaty, czy to ma jakiś standard? Bo aparatu już dawno nie mam i nie wiem czy takie kable mogą się do czegoś jeszcze przydać w przyszłości. xD

Woozie napisał:
Mnie to na MicroUSB-B wygląda, ale mogę się mylić.


MicroUSB-B jest drugie z lewej. Język

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Czw Paź 25, 2012 08:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

bLiNd napisał:
Czyli co, to jest autorska wtyczka używana tylko przez te aparaty, [...]
Raczej tak.

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
zEB
Uber Metalowy Headcrab



Dołączył: 15 Kwi 2007




PostWysłany: Czw Paź 25, 2012 09:58 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kabla i tak bym nie wyrzucał. Mi się kiedyś przydał znaleziony na stancji kabel samsunga, nie wiem do czego był przeznaczony fabrycznie, ale współpracował z kilkoma ich urządzeniami :P
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Czw Paź 25, 2012 13:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dobre wieści - olśniło mnie, że przecież moja rodzicielka ma laptopa z win 7. Podłączyłam do niego mój skaner i system bez problemu go zobaczył; działa i skanuje. Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że i na moim komputerze tak będzie...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Retosik
Stary Headcrab



Dołączył: 25 Gru 2010




PostWysłany: Czw Paź 25, 2012 13:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

bLiNd napisał:
Mam zagadkę. Znalazłem w szafie dwa kable z dziwną wtyczką, która wygląda trochę jak micro USB, ale jest jeszcze mniejsza. Jeden kabel z drugiej strony zakończony dwoma cinchami (żółty i biały), drugi zaś zakończony jest zwykłym USB. Wrzucam zdjęcie poglądowe. Kabel o który pytam jest najbardziej z lewej. Od prawej jest USB, mini USB i micro USB.

http://imageshack.us/scaled/thumb/687/20121025001054.jpg


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cb/Types-usb_new.svg
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Czw Paź 25, 2012 14:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Retosik napisał:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cb/Types-usb_new.svg
Fajnie ze wklejasz mu obrazek ktory zawiera opis wszystkich kabli na obrazku... poza tym o ktory bLiNd pyta Bardzo szczęśliwy

Jak napisalem - jest to kabelek do Lumixow, mam gdzies taki w domu ale nie chce mi sie szukac. Nie jest to standardowe zlacze USB.

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Czw Paź 25, 2012 16:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

zEB napisał:
Kabla i tak bym nie wyrzucał. Mi się kiedyś przydał znaleziony na stancji kabel samsunga, nie wiem do czego był przeznaczony fabrycznie, ale współpracował z kilkoma ich urządzeniami Język


Nie zamierzam ich wyrzucać. Miałem raczej zamiar wynieść je do piwnicy, by mi się po domu nie walały. Ogólnie nie mam zwyczaju wyrzucać nic co związane z RTV czy elektroniką, bo potem trzeba to kupować jeszcze raz. Uśmiechnięty

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
BadSol
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 18 Paź 2007




PostWysłany: Czw Paź 25, 2012 21:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jest ktoś może posiadaczem tabletu/tabletu graficznego i mieszka w okolicach tychów/katowic? :O
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Pią Paź 26, 2012 01:20 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jakiego pada polecilibyście tak do max 100zł? Ten od x360 pod PC'ta odpada, więc do wyboru mam albo jakiś Logitech, albo coś podobnie dobrego.

@up
niestety mieszkam troche daleko ....
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Retosik
Stary Headcrab



Dołączył: 25 Gru 2010




PostWysłany: Pią Paź 26, 2012 13:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Maxoss napisał:
Jakiego pada polecilibyście tak do max 100zł? Ten od x360 pod PC'ta odpada, więc do wyboru mam albo jakiś Logitech, albo coś podobnie dobrego.

@up
niestety mieszkam troche daleko ....


Logitech F310/F510/F710.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pią Paź 26, 2012 19:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kiedyś na Discovery, kiedy jeszcze oglądałem czasem telewizje (3 lata temu?) był ciąg filmów o przeróżnych choróbskach, wirusach i innych bakteryjach, pamięta ktoś jak to się zwało i gdzie można by to to obejrzeć?

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Maciejowicz
Młody Headcrab



Dołączył: 24 Lip 2010
Skąd: Sosnowiec



PostWysłany: Pią Paź 26, 2012 19:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

ClassicGOD napisał:

Jak napisalem - jest to kabelek do Lumixow, mam gdzies taki w domu ale nie chce mi sie szukac. Nie jest to standardowe zlacze USB.


Yup, od Lumixów. Sam taki posiadam, ze swojej cyfrówki DMC-LS85.

Image

@Maxoss, a czemu nie z xboxa? Akurat takie bym mógł polecić.

_________________
Image

Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Sob Paź 27, 2012 18:18 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pytanie numer dwa dotyczące kabli. Mam za szafką RTV niemały burdel, bo mam sporo sprzętu podłączonego. Kable się swobodnie tam walają, plączą i jak trzeba coś odłączyć, to jest problem. Chciałbym je powiązać w wiązki. Sznurek odpada. Język Wie ktoś jak nazywają się albo gdzie można kupić takie plastikowe linki/zaciski, takie jak na filmach policja używa zamiast kajdanek tylko oczywiście mniejsze i najlepiej czarne? Ewentualnie czym innym można skutecznie takie wiązki z kabli porobić?

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Sob Paź 27, 2012 18:21 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nazywa się to to opaska zaciskowa, służy to na ogół właśnie do spinania kabli i znajdziesz tego od groma, zwłaszcza w czarnym kolorze Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Sob Paź 27, 2012 18:26 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzięki Joz. Właśnie o to chodziło. Bardzo szczęśliwy

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Sob Paź 27, 2012 18:34 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Maxoss napisał:
Jakiego pada polecilibyście tak do max 100zł?

SpeedLink SL-6555 Xeox, do tego emulator pada do X360 i grasz praktycznie we wszystko Bardzo szczęśliwy

@bLiNd, można też użyć oplotu do kabli, np. takiego. Widziałem też kiedyś coś takiego zapinanego wzdłuż na rzep, ale teraz nie mogę tego znaleźć D:

Edit:
Może ktoś polecić jakiś porządny test IQ, który rzeczywiście mówi prawdę? No i żeby nie wymagał tych SMSów za 25 zł Bardzo szczęśliwy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Nie Paź 28, 2012 09:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Od jakiegoś czasu nie mam w systemie opcji "Przełącz użytkownika"
Kombinowałem aby jakoś to przywrócić ale grzebanie w rejestrze i usługach nic nie dało.

Co czynić?
System to Windows 7 Ultimate x86
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
adiJ
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 28 Gru 2007
Skąd: Wejherowo


Xfire: Szkoda RAMu
PostWysłany: Nie Paź 28, 2012 12:53 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jakieś internetowe radio z możliwością przełączania utworów i szerokim asortymentem gatunków (tj. muzyka relaksacyjna, space music itp.) ?

No i punkt numer jeden moich poszukiwań to radio, które już ktoś wrzucał, gdzie wybieramy nastrój i lecą sobie kawałki Uśmiechnięty

_________________
`Wśród baranów trzeba być wilkiem. R. Hess
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)