Autor |
Wiadomość |
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2
|
Tak po długim czekaniu mój kolega zakupił hl2 więc możemy grać w synergy. Odblokowałem porty zrobiłem serwer lan on dał connect ip (moje ip) i nic dupa serwer nie odpowiada. Szukał mnie na liście serwerów nic. Zaprosiłem go do gry serwer nie odpowiada. Więc proszę powiedzcie mi jak zrobić serwer hamachi do synergy bo mnie szlak trafi zaraz przy tych grach.
P.S
Po co robią gry w których nie da się robić serwerów NORMALNIE po ludzku? |
|
|
  |
 |
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3
Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
|
Gdybyś nie był za routerem to grałbyś już dawno. Podałeś mu IP hamachi czy znalazłeś w necie swoje? |
|
|
   |
 |
jano900
Świeży Headcrab
|
Dałem ip hamachi ale chyba trzeba do serwa hamachi. |
|
|
  |
 |
jano900
Świeży Headcrab
|
Pozwólcie że odświeżę. |
_________________ Mimo, iż mówią, że jestem szalony ja kroczę dalej, gdyż tyś mym pomocnikiem, moją siłą i moim zbawicielem. |
|
  |
 |
marcinoz97
Stary Headcrab

Steam ID: Meowchin
|
Założyłeś serwer w Hamachi? Jak założysz to daj koledze jego nazwę oraz hasło i finito. |
|
|
  |
 |
jano900
Świeży Headcrab
|
Oczywiście że jest w mojej sieci ale mimo to nie może dołączyć. |
_________________ Mimo, iż mówią, że jestem szalony ja kroczę dalej, gdyż tyś mym pomocnikiem, moją siłą i moim zbawicielem. |
|
  |
 |
Zuzz
Młody Headcrab

Steam ID: zuzz5
Xfire: szkodaramu
|
Nie lepiej po prostu odblokować dany port niż dalej paprać się z hamachi? |
|
|
  |
 |
jano900
Świeży Headcrab
|
Porty odblokowane i nie mogę nic. A można normalnie przez ip kompa? Co prawda mam zmienne ale korzystam z whatsmyip.com |
|
  |
 |
jano900
Świeży Headcrab
|
Pozwólcie że odświeżę. |
|
  |
 |
marcinoz97
Stary Headcrab

Steam ID: Meowchin
|
Może spróbuj zreinstalować modyfikację.
Opiszę jeszcze raz konfigurację:
1. Instalujesz Hamachi, tworzysz serwer, kolega dołącza do serwera.
2. Włączasz Synergy, tworzysz serwer, ustawiasz liczbę osób i najlepiej dajesz jakieś hasło, żeby nikt niepożądany nie dołączył. Potem kolega wchodzi na serwer.
Zdefragmentuj i sprawdź pliki HL2, powiedz koledze, żeby też to zrobłi.
Powinno działać.
Ja już więcej pomysłów nie mam. |
|
|
  |
 |
jano900
Świeży Headcrab
|
Dobrze sprawdzę.
Edit
Kolega mówi że coś mu piszę że nie połączono z siecią lan. Czy to może być tego problem?
P.S
Porty odblokowałem w zaporze wpisując odpowiednie rzeczy. |
|
  |
 |
jano900
Świeży Headcrab
|
odświeżam
I mam pomysł. Po prostu powiedzcie krok po kroku jak zrobić serwer. Kolega gra teraz w Burdellands i mu się nie chce nic robić więc zrobię serwer waszym sposobem to może sprawdzi. |
|
  |
 |
Fr0styyy.
Bad Company 2 Headcrab

|
Kupić. |
 |
jano900
Świeży Headcrab
|
Nie stać. |
|
  |
 |
Kalin
Headcrab wyjadacz
Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
|
Na Gmoda? Bo jeśli masz pirata to pewnie wersje się nie zgadzają i dlatego nie może dołączyć. |
|
|
   |
 |
jano900
Świeży Headcrab
|
Jaki gmod my o Synergy mówimy. Mam oryginała możecie nawet zajrzeć na mój profil (Jano900_PL) |
|
  |
 |
AwM
Fast headcrab
Steam ID: awm591
Xfire: awm505
|
Niech Twój kolega wpisze w konsoli moda "connect xxx:27015", gdzie xxx to Twój adres IP z Hamachi. Możecie też próbować bez hamachi, robiąc to samo, tylko za xxx wpisywać Twoje zewnętrzne ip (możesz je znaleźć np. na www.whatismyip.com).
Wyszukiwarka serwerów ma osobne porty - musiałbyś przekierować dodatkowe porty, by Twój serwer był widoczny w sieci). Teoretycznie łącząc się przez hamachi powinieneś widzieć serwer w lanie, ale warto spróbować powyższego sposobu.
Kiedyś stawiałem serwer CS:S dla kilku kolegów i po odblokowaniu jednego portu, mianowicie 27015 dane serwera nie pojawiały się nigdzie, jednak właśnie przez konsolę dało się do niego dołączyć po wpisaniu mojego ip.
PS. Pamiętaj też, by po założeniu serwera wpisać sv_lan 0, a następnie changelevel nazwa_mapy (wszystko w konsoli gry). |
|
|
    |
 |
jano900
Świeży Headcrab
|
Tak ale mapę się wybiera w menu tworzenia serwera. |
|
  |
 |
|