Autor |
Wiadomość |
madela1
Świeży Headcrab
|
Jak sądzicie lepsze jedynka czy dwójka? |
|
|
  |
 |
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4

|
|
  |
 |
django
Stary Headcrab

Xfire: django1wz
|
|
   |
 |
Spaqin
Headcrab wyjadacz

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
|
Kriss napisał: |
Lepsze jest masło czy margaryna? |
Masło jest zdrowsze i moim zdaniem smaczniejsze.
Ja tam bym optował za masłem. I musztardą. Keczup w dzisiejszych czasach ssie.
Jedynka ma lepszy klimat. Dwójka lepszą fabułę, no i physics, yo. |
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally
|
|
|
   |
 |
Maxoss
Stary Headcrab
|
W jedynke grałem raz, w HL2 oraz dodatki po 4 razy. Jeśli chodzi o mnie, bardziej przypadła mi do gustu druga część i dodatki. Pierwsza też była dobra, ale momentami po prostu przynudzała (grałem jakoś w 2003 roku) |
|
|
  |
 |
Joz
Kopfkrabbe

Steam ID: sc.com/id/joz
|
Spaqin napisał: |
Jedynka ma lepszy klimat. Dwójka lepszą fabułę, no i physics, yo. |
/thread. Z tym nie można w żaden sposób dyskutować.
I jeszcze level design Black Mesy, który jest wręcz legendarny. To jak do tej pory jedna z najlepiej zaprojektowanych gier liniowych ogółem. |
|
|
  |
 |
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów

Steam ID: - Sorcerer -
|
Jedynka po zagraniu parę razy tak mocno wchodzi do podświadomości, że jak wchodzę do pomieszczenia z szumiącą wentylacją, to odruchowo rozglądam się z ninjami...
Dwójka aż tak mocno mi się nie kojarzy... |
 |
Magpie
Gonarch
|
Dwójka. A dlaczego? Ze względu na różnorodność lokacji. Oczywiście jedynka też ma swój klimat, ale dwójkę jakoś bardziej polubiłam. Nie jest taka klaustrofobiczna, że tak to ujmę. |
|
|
  |
 |
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów

Steam ID: - Sorcerer -
|
Z wyjątkiem mojego zupełnie nieulubionego Ravenholm. Ale owszem się zgadzam - fajne są te rozlegle przestrzenie.
Notabene jak wysłałem zrzut ekranu patrząc z mostu na domek nad urwiskiem, to adresat myślał że to jest fotografia autentycznego miejsca robiona komórką i dlatego taka niewyraźna.  |
 |
django
Stary Headcrab

Xfire: django1wz
|
Za drugim razem Ravenholm mnie mocno przestraszyło. Nie umiałem sobie poradzić ze strącaniem Fast Zombich z rynien jak się czekało na kolejkę i w efekcie tego omijałem ikonę HL2 na pulpicie szerokim łukiem.
To co mnie najbardziej denerwowało w dwójce to momentami za niski poziom trudności (za dużo tych apteczek...) i poza tym miałem wrażenie, że dużo rzeczy jest zrobionych nie tak. Te podskakujące miny musiałem sobie zamienić modelami na mniejsze, z brakiem lampki i odgłosu (ostrzegających ofiarę, wtf), granat na taki bez lampki i jakoś to sensowniej wyglądało.  |
_________________ http://make-everything-ok.com/ |
|
   |
 |
Tony Młontana
Świeży Headcrab

Steam ID: DynamiteBN
|
django napisał: |
Za drugim razem Ravenholm mnie mocno przestraszyło. Nie umiałem sobie poradzić ze strącaniem Fast Zombich z rynien jak się czekało na kolejkę i w efekcie tego omijałem ikonę HL2 na pulpicie szerokim łukiem.
To co mnie najbardziej denerwowało w dwójce to momentami za niski poziom trudności (za dużo tych apteczek...) i poza tym miałem wrażenie, że dużo rzeczy jest zrobionych nie tak. Te podskakujące miny musiałem sobie zamienić modelami na mniejsze, z brakiem lampki i odgłosu (ostrzegających ofiarę, wtf), granat na taki bez lampki i jakoś to sensowniej wyglądało.  |
Przez tą lampkę nie używałem granatów przez całą grę.(Oprócz momentu z Barneyem i snajperami.)
A tak do tematu to jedynka lepsza.
Ten strach że zza rogu wyskoczy headcrab ,który chcę nas udupić wymiata.  |
|
|
   |
 |
Bombel
Stary Headcrab

Steam ID: bombelo
|
Biorąc pod uwagę epizody, które prezentowały wyższy poziom niż HL2, to dwójka. Zdecydowanie.
PS. Autor jest mistrzem klarownego nazywania tematów  |
 |
|