Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Stubbs the Zombie - problem Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Sob Maj 11, 2013 18:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Chciałam pograć sobie w starego dobrego Stubbsa na Win7, wsadziłam więc płytkę do napędu, zainstalowałam i odpaliłam i pojawił się pewien problem... Otóż po uruchomieniu gry zmienia się rozdzielczość, tak jakby gra zaraz miała się załadować i wtedy nagle wyskakuje błąd o takiej treści:

Kod:
Podpis problemu:
  Nazwa zdarzenia problemu:   BEX
  Nazwa aplikacji:   Stubbs.exe
  Wersja aplikacji:   0.0.0.0
  Sygnatura czasowa aplikacji:   4457d733
  Nazwa modułu z błędem:   StackHash_e98d
  Wersja modułu z błędem:   0.0.0.0
  Sygnatura czasowa modułu z błędem:   00000000
  Przesunięcie wyjątku:   705f5345
  Kod wyjątku:   c0000005
  Dane wyjątku:   00000008
  Wersja systemu operacyjnego:   6.1.7601.2.1.0.256.48
  Identyfikator ustawień regionalnych:   1045
  Dodatkowe informacje 1:   e98d
  Dodatkowe informacje 2:   e98dfca8bcf81bc1740adb135579ad53
  Dodatkowe informacje 3:   6eab
  Dodatkowe informacje 4:   6eabdd9e0dc94904be3b39a1c0583635


Ma ktoś pomysł jak to naprawić? Dodam, że kiedyś już grałam w tą grę na moim kompie (ale na XP) i działała normalnie. Mam dwie wersje tego Stubbsa, jedną z Extra Klasyki, a drugą z CDA i obie zachowują się tak samo...

Na wszelki wypadek podaję parametry kompa:
AMD Athlon 3800+, 2.4GHz
3 GB RAMu
GeForce 9600 GT 512 MB
Windows 7 64
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Debosy
Headcrab ALL in one



Dołączył: 23 Maj 2007
Skąd: Kraków



PostWysłany: Sob Maj 11, 2013 22:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zobacz tutaj. Jest szansa że coś tu znajdziesz.

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1990348

lub wogóle z całego działy dotyczącego tej gry...

http://forums.steampowered.com/forums/forumdisplay.php?f=196


Choc może zabrzmi to dziwacznie i głupio to czasem wystarczy po prostu wgrać cracka mimo że gra jest oryginalna i nagle gra zaczyna działać. Uśmiechnięty

_________________
www.samochodyswiata.pl
www.gtasite.pl
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Nie Maj 12, 2013 10:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja tam zawsze stosuje cracka nawet jak mam oryginał. A to, żebym nie musiał się łączyć z gównianym GFWL a to zeby płyty nie niszczyć Oczko No i potwierdzam poprzednika - często pomagają w przypadku starych gier na 7.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Nie Maj 12, 2013 10:30 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wrzuciłam cracka i niestety dalej jest to samo.
Może powinnam pójść tropem tego co napisał Classic w temacie o TFUII i sprawdzić czy to nie jest wina jakichś kodeków...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Calom
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 05 Sty 2008
Skąd: Koszalin

Steam ID: calom666
Xfire: calom666
PostWysłany: Nie Maj 12, 2013 10:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja sprawdzę czy to nie wina win7 i zainstaluje u siebie Stubbsa.

Edit. Ten sam błąd mi wyskakuje.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Nie Maj 12, 2013 12:34 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To spróbujcie z trybem zgodności XP.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Nie Maj 12, 2013 16:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Joz napisał:
To spróbujcie z trybem zgodności XP.

Próbowałam, nic to nie daje.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
galaretka007
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 07 Mar 2012
Skąd: 3city

Steam ID: playowiec

PostWysłany: Nie Maj 12, 2013 20:34 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Magpie napisał:
Joz napisał:
To spróbujcie z trybem zgodności XP.

Próbowałam, nic to nie daje.

Na VirtualBoxie sobie odpal Bardzo szczęśliwy
Kurcze a sam chciałem w to zagrać... i teraz kicha :/

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Nie Maj 12, 2013 20:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

galaretka007 napisał:
Na VirtualBoxie sobie odpal Bardzo szczęśliwy

A to wcale nie jest taki głupi pomysł, bo na 7 mam często różne problemy z grami, których to problemów na XP nie było.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sion
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 07 Cze 2009
Skąd: Kraków

Steam ID: Sion[PL]

PostWysłany: Nie Maj 12, 2013 21:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Magpie napisał:
(...)bo na 7 mam często różne problemy z grami, których to problemów na XP nie było.


Zapewne dlatego, że między XP a następnymi systemami są duże różnice w samej budowie systemu. Większość starszych gier już nie chce normalnie odpalić.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Nie Maj 12, 2013 22:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A mówiłem, żebyś zostawiła XPka obok 7 Język
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Nie Maj 12, 2013 22:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

marcinoz97 napisał:
A mówiłem, żebyś zostawiła XPka obok 7 Język

Nie jestem dobra w takich rzeczach i bałam się że coś popsuję, dlatego zainstalowałam tylko jeden system. :c
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sion
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 07 Cze 2009
Skąd: Kraków

Steam ID: Sion[PL]

PostWysłany: Pon Maj 13, 2013 12:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pamiętam, że ktoś kiedyś znalazł sposób na włączenie Maxa Payne`a przez jakieś emulatory. Niestety nie posłużę żadnym linkiem...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Pon Maj 13, 2013 14:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To nic trudnego, najpierw instalujesz XP, później 7. Podczas instalacji samo wykrywa XPka (nie pamiętam czy trzeba coś potwierdzać czy nie) i po skończonej instalacji masz menu rozruchu z XP i 7 na liście Oczko Jeżeli masz możliwość - sformatuj. Niestety nie ma możliwości zainstalowania najpierw 7 a później XP.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Max
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 22 Lip 2009


Steam ID: sc.com/id/vencite

PostWysłany: Pon Maj 13, 2013 17:37 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niby dlaczego nie? Po instalacji wkładasz płytę od Windowsa 7 i naprawiasz system dzięki czemu możesz odpalić 7. Następnie modyfikujesz plik boot.ini lub instalujesz EasyBCD i po sprawie, masz XPeka obok 7 bez wcześniejszego formatowania. Osobiście sam polecam EasyBCD bo jest dużo prostszy od własnoręcznego edytowania boot.ini Oczko
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Piellko
Świeży Headcrab



Dołączył: 23 Maj 2013




PostWysłany: Czw Maj 23, 2013 20:44 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

dzięki za przydatne info, zawsze miałam z tym problem Oczko
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)