Autor |
Wiadomość |
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów

Steam ID: - Sorcerer -
|
Na Allegro można X800 upolować nowe z gwarancją w ramach "wietrzenia magazynów". Kosztują gdzieś koło 100 zł. Sam aktualnie mam bodajże HD 4650, który kosztował ze 150 zł i też komuś gdzieś zalegał na półce. (Oczywiście ma gwarancję na parę lat). |
 |
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3
Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
|
Tak dodam tylko numerki związane z tym problemem:
pixel shader 2.0b = 92
pixel shader 2.0 = 90
Mam radeona 9600 pro (pixel shader 2.0), zamieniłem wszystkie 92 na 90 i gra działa, a problem był ten sam. |
|
|
   |
 |
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów

Steam ID: - Sorcerer -
|
To niezupełnie to. 90 oznacza DirectX 9.0, a 92 DirectX 9.0b.
Nie wiem czy mam tu rację czy nie, ale coś mi się kołacze, że 1050 to jedna z kart produkowanych już pod Vistę czyli dużo mniej wydajna niż modele niemal bezpośrednio ją poprzedzające... Ktoś pamięta daty pojawienia się? |
 |
MrRaaQ
Świeży Headcrab
|
Ustawiłem wszystko na 90 już wcześniej i nie działa. Musze, tak jak pisze @up kupić nową karte. Chyba, że jakimś kosmicznym cudem, będzie się dało to obejść. |
|
|
  |
 |
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3
Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
|
Ten kosmiczny cud to właśnie ten sposób co jest wyżej. Albo robisz to źle albo masz pecha i 9550 różni się bardzo od 9600. |
|
|
   |
 |
MrRaaQ
Świeży Headcrab
|
To może wytłumaczysz na chłopski rozum, jeszcze raz jak to trzeba zrobić ?
@edit Ok. Jestem po prostu głupim niedouczonym człowiekiem. Wszystko działa, gra śmiga jak czaa Baaaardzo dziękuję wszystkim udzielającym się. Pozdro. |
|
|
  |
 |
Krajek
Świeży Headcrab
|
Sorry że odkopuje, ale mam taki sam problem. Menu się uruchamia i ładuje byle jaką misje, ładownie sie pojawia, i potem przez chwile coś tam widać, a potem czarny ekran, słyszę dialogi i widzę polecenia jakie mam wykonać, interesuje mnie czy na karcie graficznej Intel(R) 82945G Express Chipset Famili ta gra odpali, bo czytałem wyżej że ktoś miał też Express Chipset Famili. |
|
|
  |
 |
Sion
Headcrab wyjadacz
Steam ID: Sion[PL]
|
Krajek napisał: |
Sorry że odkopuje, ale mam taki sam problem. Menu się uruchamia i ładuje byle jaką misje, ładownie sie pojawia, i potem przez chwile coś tam widać, a potem czarny ekran, słyszę dialogi i widzę polecenia jakie mam wykonać, interesuje mnie czy na karcie graficznej Intel(R) 82945G Express Chipset Famili ta gra odpali, bo czytałem wyżej że ktoś miał też Express Chipset Famili. |
Rozumiem, że odpalasz na laptopie, z wbudowaną grafiką...
Takie karty nie są stworzone z myślą o graniu, więc nie wiem, czy jest jakakolwiek szansa odpalenia tak wymagającej gry jak P2. |
|
|
  |
 |
|