Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Gry na Source i polskie znaki Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Gratis
Świeży Headcrab



Dołączył: 02 Sty 2014




PostWysłany: Czw Sty 02, 2014 20:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam! Mam problem z polskimi znakami w grach takich jak Zeno Clash, Team Fortress 2 i Left 4 Dead 2. Kiedy gram po polsku zamiast ogonków mam znaczki. Szukałem rozwiązania w internecie, ale nie znalazłem.
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
DantePL
Młody Headcrab



Dołączył: 29 Maj 2007
Skąd: z Rzeszowa

Steam ID: }Dante{

PostWysłany: Pon Sty 06, 2014 02:44 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hm, myślałem może że to wina najnowszej aktualizaji ale nie, bo u mnie działa OK. Jedyne co mi przychodzi do głowy to: W menu Steam idź do Ustawienia, zakładka Interfejs i tam 'Wybierz język interfejsu'. Daj angielski, zastosuj, zrestartuj steama odpal L4D2, zamknij grę, ustaw polski język interfejsu i jeszcze raz odpal grę.

Jeżeli to nie pomoże to przeglądnij inne gry. Masz inne od Valve?

_________________
Tread softly because you tread on my dreams.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pon Sty 06, 2014 14:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak dobrze pamiętam to na to pomagało albo wywalenie plików z .ttf w folderze gry, albo doinstalowanie w systemie czcionki z gry.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Pon Lip 07, 2014 18:16 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Słuchajcie, mam podobny problem. Czcionka w Portalu 2 wygląda tak. Nie pomogło sprawdzanie spójności ani zmiana na angielski i z powrotem. Macie jakieś pomysły? Może powiecie mi jak się nazywa ta czcionka, co bym mógł se ją zainstalować?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Retosik
Stary Headcrab



Dołączył: 25 Gru 2010
Skąd: /dev/null/

Steam ID: Retosik

PostWysłany: Pon Lip 07, 2014 18:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

marcinoz97 napisał:
Słuchajcie, mam podobny problem. Czcionka w Portalu 2 wygląda tak. Nie pomogło sprawdzanie spójności ani zmiana na angielski i z powrotem. Macie jakieś pomysły? Może powiecie mi jak się nazywa ta czcionka, co bym mógł se ją zainstalować?


FF Din Uśmiechnięty a jak to naprawić to nie wiem ;o

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Pon Lip 07, 2014 19:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No niestety, zainstalowanie całego pakietu FF Din nie pomogło. Ktoś ma inne pomysły?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pon Lip 07, 2014 20:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Graj po angielsku jak normalny człowiek <3

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
majan_pl
Stary Headcrab



Dołączył: 20 Kwi 2008


Steam ID: majan_pl

PostWysłany: Wto Lip 08, 2014 17:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sprawdź czy możesz użyć tych czcionek w np. wordzie albo jakimś programie graficznym. Jeśli tak to usuń te czcionki z windowsa.

_________________
BLOG | DEVIANT ART | STEAM | YOUTUBE
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
YaSiEk
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 10 Sty 2009
Skąd: Wrocław

Steam ID: yasiek89

PostWysłany: Wto Lip 08, 2014 20:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jeżeli masz Viste/7/8 to zobacz w ustawieniach ekranu czy nie masz zaznaczonej powiększonej czcionki w systemie na 125%. W 7 sprawdza to się poprzez Rozdzielczość ekranu -> Zmień wielkość tekstu i innych elementów.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu GaduTlen komunikator
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Wto Lip 08, 2014 21:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

@majan_pl Czyli najpierw miałem je zainstalować, a teraz odinstalować? Język Zrobiłem to, ale nie pomogło.

@YaSiEk Na codzień używam XP, ale sprawdzałem też na 7 i wygląda to tak samo.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
YaSiEk
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 10 Sty 2009
Skąd: Wrocław

Steam ID: yasiek89

PostWysłany: Sro Lip 09, 2014 18:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sprawdziłem u siebie i mam to samo Bardzo szczęśliwy
http://cloud-4.steampowered.com/ugc/585782745974512034/55885B32F566566D42C8F2FCFC8E09D3A5197690/
Myślę, że to wina ostatniej aktualizacji P2.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu GaduTlen komunikator
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)