Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Dyskusje luźne Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Pieróg
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 19 Sie 2009




PostWysłany: Wto Maj 19, 2015 12:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Bo jest ładne. Ja sam się zastanawiam nad smartwatchem, ale jeśli już to poczekam na moto 360 2 generacji.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Wto Maj 19, 2015 13:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zaden zegarek ktory trzeba ladowac codziennie i ktory jest kompatybilny wylacznie z jedna platforma nie dostanie ode mnie zlamanego grosza chyba ze pokaze cos nadzwyczajnego. Jak na razie ani Android Watch ani Apple Watch nic nadzwyczajnego nie pokazaly dlatego jedynym rozsadnym rozwiazaniem na chwile obecna jest imho Pebble. Uzywam Pebble Steel od okolo roku i wszystko czego w spartwatchu oczekuje (czas, pogoda, powiadomienia i sterowanie muzyka) robi on rownie dobrze jak nie lepiej niz pozostale smartwatche na rynku (fizyczne przyciski to jednak koniecznosc w smartwatchu - te ekrany sa zbyt male zeby wygodnie je obslugowac w ruchu a jak mam sie zatrzymac zeby zrobic cos na smartwatchu to rownie dobrze moge wyjac telefon)

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Pieróg
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 19 Sie 2009




PostWysłany: Wto Maj 19, 2015 13:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pebble classic ma jedną dużą, wręcz ogromną wadę. Jest brzydki, imho zegarek jest częścią biżuterii, więc powinien się prezentować znośnie. Dużo lepiej jest już z wersją steel, ale znowu ona jest zdecydowanie za droga jak na jej możliwości.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Wto Maj 19, 2015 15:37 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zawsze chciałem mieć zegarek na rękę, ale jak zwykle oczywiście nie mogę mieć nic normalnego. Funkcja zwykłego zegarka jest, można głosowo napisać maila, smsa, albo sprawdzić coś w googlach. Pogoda, powiadomienia, nawigacja, przeglądarka internetowa, barometr, pulsometr i jeszcze trochę tego tam będzie.
Fakt bateria mogłaby trzymać dłużej, ale dwa dni w sumie mi wystarcza, bo i tak ładuje go codziennie. Od 0 do 100% wystarczy 45min także moment. Jeszcze chwilę dam mu odsapnac, a potem spróbuję tego: https://youtu.be/xyxt2DhqVU4 Bardzo szczęśliwy
Ciekawe jak to będzie na okrągłym wyświetlaczu.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Czw Maj 21, 2015 01:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tylko mechaniczne zegarki w których nawet nie trzeba wymieniać baterii. Bo prosta kinematyka jest najlepszą energią.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Czw Maj 21, 2015 12:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Używam radzieckiego zegarka nakręcanego ręcznie, który ma wbudowany budzik. Też oczywiście nakręcany ręcznie. Nie mam potrzeby bycia cały czas online i sprawdzania co i rusz temperatury i innych.
Zresztą net przeglądam wyłącznie z pc i mam dzięki temu święty spokój jak jestem poza swoim pokojem. Uśmiechnięty


Postanowiłem rozszerzyć możliwości swojej "konsoli pc" i doinstalowałem trzeci system na komputerze. Kupiłem go w znośnej cenie okazyjnie. Uśmiechnięty

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Nie Maj 24, 2015 13:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja w ogóle nie używam zegarków. Zawsze mam ze sobą telefon, na którym mogę sprawdzić godzinę, więc nie widzę powodu do noszenia jeszcze czegokolwiek na ręku. Jeśli miałbym kupić zegarek, to raczej w celach męskiej galanterii niż samego urządzenia. Obecne na rynku smartwatche nie spełniają tego zadania. Uśmiechnięty

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Wto Maj 26, 2015 20:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Za niecałe trzy tygodnie kupuję nowy komputer i mam taki mały dylemat... Jaki Windows lepiej na nim zainstalować do czasu premiery 10 - 7 czy 8.1? Wydajność to kwestia drugorzędna, bo to będzie dość mocna maszynka, tylko po prostu zastanawiam się czy 8.1 nie będzie lepszy dla nowszych gier i ogólnie sprawniejszy niż 7. Tylko z drugiej strony jak sobie pomyślę o tych wszystkich udziwniaczach... Czy są jakieś programy, żeby Windows 8 dało się normalnie obsługiwać? A może po prostu najlepiej zostać przy 7? Co mi radzicie?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Max
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 22 Lip 2009




PostWysłany: Wto Maj 26, 2015 21:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja na 10 nie mam żadnych problemów właściwie, jedyne co to nie mogłem zainstalować Kasperskiego, ale po premierze ten problem zniknie. Wszystkie sterowniki od 8/8.1 śmigają bezproblemowo pod 10.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Pieróg
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 19 Sie 2009




PostWysłany: Wto Maj 26, 2015 21:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Są programy do "normalnego" używania 8.1. Ja osobiście nie mam zainstalowanego ani jednego z nich. Samego interfejsu metro nie widziałem od dawna, nie ma potrzeby do wchodzenia do niego. Wszystko co było w starym starcie, jest teraz pod prawym przyciskiem myszy na logo windy(tam gdzie jest nowy start). Można wyłączyć odpalanie metro przy odpalaniu komputera.
Jeśli czekasz na win10 i łudzisz się, że będzie tam mniej metro to niestety muszę cię zasmucić. IMHO interfejs Win10 już w obecnej formie jest wygodniejszy niż cokolwiek co było wcześniej, ale kosztem starych rozwiązań, więc nadal trzeba będzie się uczyć robienia wszystkiego od nowa.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Sro Maj 27, 2015 12:42 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pieróg, jesteś kolejną osobą od której słyszę, iż można się przyzwyczaić do faktu, że 8 różni się od swoich poprzedników i fajnie się tegoż używa, także chyba ci uwierzę na słowo i się skuszę na ten system.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Pieróg
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 19 Sie 2009




PostWysłany: Sro Maj 27, 2015 12:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Miło, że udało mi się przekonać do Win8.1 kolejną osobę. Oby było łatwiej z przekonywaniem ludzi do Win10 Bardzo szczęśliwy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
YaSiEk
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 10 Sty 2009
Skąd: Wrocław

Steam ID: yasiek89

PostWysłany: Sro Maj 27, 2015 15:37 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tylko zainstaluj 8.1, a nie 8 Bardzo szczęśliwy Różnica jest chyba tylko w interfejsie, ale znacząca. Np. można ustawić, że po uruchomieniu kompa automatycznie przechodzi do pulpitu (a nie do kafelek jak w 8 ).
Osobiście jestem zadowolony bardziej niż z Win7, swojej samicy też zainstalowałem i nie narzeka. Kafelki można w bardzo prosty sposób uporządkować wg własnych upodobań.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu GaduTlen komunikator
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Sro Maj 27, 2015 16:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tak, tak, cały czas mówię o 8.1, tylko mi się przez roztargnienie cyferka zjadła. Język
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Czw Maj 28, 2015 20:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Steam ostatnio co i rusz nie może się połączyć z serwerem, co ma też dobrą stronę, bo wkułem hasło na pamięć. Język

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
majan_pl
Stary Headcrab



Dołączył: 20 Kwi 2008


Steam ID: majan_pl

PostWysłany: Pią Maj 29, 2015 12:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sorcerer napisał:
Steam ostatnio co i rusz nie może się połączyć z serwerem, co ma też dobrą stronę, bo wkułem hasło na pamięć. Język

Ja już od ponad roku wszędzie mam powyłączane zapamiętywanie haseł, teraz o wiele rzadziej je zapominam. Polecam.

_________________
BLOG | DEVIANT ART | STEAM | YOUTUBE
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Pią Maj 29, 2015 13:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja mam powyłączane tylko te do ważnych miejsc. Banku i innych tego typu jak właśnie Steam. Uśmiechnięty
Pod Linuksem KDE jest luksus co nazywa się "portfel". Zapamiętuje hasła, żeby go otworzyć trzeba wpisać jego hasło, ale nadal dane są tak zapisane, że nadają się tylko dla przeglądarek. Uśmiechnięty

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Pon Cze 01, 2015 18:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A propos Win 10 - dzisiaj przywitala mnie dziwna ikonka w trayu:

Image

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Pon Cze 01, 2015 21:18 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wszyscy w internecie piszą że dostali, a ja nie.


Och, ostatni raz wyłączałem komputer 18 dni temu. To wiele tłumaczy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Pon Cze 01, 2015 21:22 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A w jaki sposób ta ikonka miała by się pojawić niespostrzeżenie w systemie?

Zmieniając nieco temat - odkryłem kolejną przewagę Steama nad Origin. Zainstalowane gry są na nim dostępne niezależnie od tego na którym Windows się loguję. Natomiast Origin chce wszystko instalować drugi raz...

Wracając jeszcze do Windows, to czytałem ostatnio test szybkości komputerów z 7, 8,1 i 10. Z testu wynika, że różnice są na granicy błędu pomiarowego. Uśmiechnięty

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)