Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Dyskusje luźne Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Pon Wrz 28, 2015 04:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Szkoda, że u mnie nie widać tego bo już jest jasno.

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Pon Wrz 28, 2015 18:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Spaqin napisał:
Szkoda, że u mnie nie widać tego bo już jest jasno.


Szkoda, że u mnie w piwnicy nie ma okien.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Sob Paź 31, 2015 14:34 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kupiłem sobie nowy monitor. Uśmiechnięty

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Sob Paź 31, 2015 15:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To jeszcze sprzedają CRT? Gordon w szoku
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Pieróg
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 19 Sie 2009


Steam ID: rozpierog

PostWysłany: Sob Paź 31, 2015 16:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wszyscy wiedzą, że CTR > Płasko dupie, przecież te miliony Hz i zero laga!

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sob Paź 31, 2015 17:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

rip granie na ekranie nokii w <400x300 ale 300Hz

Przynajmniej mam 1080p@144Hz.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Sob Paź 31, 2015 23:26 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zastanawiam się jak to możliwe że w 2015 roku wchodząc do sklepu jestem w stanie kupić nowy laptop o rozdzielczości 1366x768.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Nie Lis 01, 2015 08:42 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Lepsze to niż 4K i GPU pokroju 520M.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Nie Lis 01, 2015 10:30 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Joz napisał:
To jeszcze sprzedają CRT? Gordon w szoku

Miałem nadzieję, że od razu się przesiądę na OLEDa, ale strasznie się guzdrzą z tą technologią. Kupiłem sobie LCD na LED. Uśmiechnięty Też Philipsa i żeby było zabawniej ma taką samą maksymalną rozdzielczość. Bardzo szczęśliwy

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Elektryk
Headcrab pod napięciem



Dołączył: 26 Sty 2009
Skąd: Świętochłowice

Steam ID: elektryk91
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie tak każe!
PostWysłany: Nie Lis 01, 2015 13:37 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Joz napisał:
Zastanawiam się jak to możliwe że w 2015 roku wchodząc do sklepu jestem w stanie kupić nowy laptop o rozdzielczości 1366x768.

Klasa ekonomiczna nie bez powodu ma taką nazwę.

_________________
Chcesz być zawsze na bieżąco z wiadomościami o Valve?
http://www.facebook.com/encyklopediaborealis
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Nie Lis 01, 2015 21:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Elektryk napisał:
Joz napisał:
Zastanawiam się jak to możliwe że w 2015 roku wchodząc do sklepu jestem w stanie kupić nowy laptop o rozdzielczości 1366x768.

Klasa ekonomiczna nie bez powodu ma taką nazwę.

One w dalszym ciągu kosztują ~2000 zł.

Jak kupowałem swojego laptopa trzy lata temu za 3.5k to dla mnie miał wystarczające bebechy i reprezentował górną półkę mocy obliczeniowej wśród laptopów. Obecnie jest w górnym pułapie klasy średniej, coś się zmieniło strasznie i nie chcą sprzedawać szybszego sprzętu.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Elektryk
Headcrab pod napięciem



Dołączył: 26 Sty 2009
Skąd: Świętochłowice

Steam ID: elektryk91
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie tak każe!
PostWysłany: Pon Lis 02, 2015 02:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mimo wszystko matryca HD kosztuje odrobinę więcej. Musisz sobie wyobrazić, że wiele osób nie ma potrzeby kupowania laptopa z takim ekranem. Ważniejsze jest np. dodatkowe 250GB na dysku, bo różnicy w obrazie i tak nie są w stanie zobaczyć.

_________________
Chcesz być zawsze na bieżąco z wiadomościami o Valve?
http://www.facebook.com/encyklopediaborealis
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Pon Lis 02, 2015 10:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Największą kpiną są telefony 5" z 4k
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Pieróg
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 19 Sie 2009


Steam ID: rozpierog

PostWysłany: Pon Lis 02, 2015 15:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niekoniecznie, ja po przesiadce z 720p na 1440p na smartfonie już nigdy nie wrócę poniżej tej rozdziałki. Jak tak teraz o tym myślę to żałuje, że nie kupiłem monitora 1440p tylko 1080p :C

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Pon Lis 02, 2015 19:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja miesiąc temu:
800x480 wystarczy każdemu i na telefon nie ma co pakować więcej pikseli bo i po co skoro i tak nie ma wystarczającej mocy obliczeniowej żeby to miało sens. bo jak to ma być że mój komputer ma mniejszą rozdzielczość od choć high-endowego, to jednak mobilnego gunwa?

ja teraz:
omfg montowanie 1080p powinno być obowiązkiem i producenci którzy dają mniej powinni być zamykani w więzieniu

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Max
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 22 Lip 2009




PostWysłany: Pon Lis 02, 2015 19:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No bo taka prawda właściwie, dla mnie też 1080p w telefonie to minimum.

Za to nie rozumiem rozwoju Xperii Z obecnie - każdy model różni się tylko taktowaniem procesora. Design i reszta rzeczy stoi w miejscu.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Pon Lis 02, 2015 23:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Max napisał:
No bo taka prawda właściwie, dla mnie też 1080p w telefonie to minimum.

Za to nie rozumiem rozwoju Xperii Z obecnie - każdy model różni się tylko taktowaniem procesora. Design i reszta rzeczy stoi w miejscu.

Jeśli chodzi o design to trafiliśmy na bardzo ciekawy punkt w historii, kiedy technologia zaczęła aktualizować się szybciej niż prądy modowe zmieniać. Ale myślę, że za rok maksimum półtora pojawi się coś nowego co wypchnie minimalizm i oszczędność formy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Wto Lis 03, 2015 03:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Max napisał:
Za to nie rozumiem rozwoju Xperii Z obecnie - każdy model różni się tylko taktowaniem procesora.

No nie do końca. Różnią się modelem procesora. Wydajność graficzna cały czas idzie do przodu, tak samo jak i CPU. Gdzieś się dodały kolejne 32 bity, gdzieś doszedł jeszcze giba RAMu.
Chociaż...
*sprawdza specyfikacje kolejnych zetek*
lol faktycznie pierwsze trzy to prawie to samo XD

Ale z drugiej strony Sony wydaje te urządzenia co pół roku - technicznie ciężko im wprowadzać jakieś znaczące udoskonalenia w tak krótkim czasie.

A ja kupiłem okazyjnie LG Optimus G Pro od znajomego Korejczyka za jakieś 170zł i jestem już ustawiony na kolejne 3-4 lata. Jeśli tylko nieoficjalne ROMy nie znikną nagle, albo ja się nie stanę nagle bogaty.

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Max
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 22 Lip 2009




PostWysłany: Wto Lis 03, 2015 14:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No właśnie - sam fakt, że flagowce są wydawane co pół roku to śmiech na sali Bardzo szczęśliwy Myślałem o wymianie mojej Z1 na Z1, ale jak zobaczyłem, że jedna różnicą byłoby 3GB ramu zamiast 2GB to uznałem, że to po prostu strata mojej kasy.


Nic nie mam do minimalizmu, jednak chciałbym, żebym mógł kolejne flagowce rozróżniać po wyglądzie, a nie po informacji na pudełku Bardzo szczęśliwy .
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Pieróg
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 19 Sie 2009


Steam ID: rozpierog

PostWysłany: Wto Lis 03, 2015 15:09 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Max napisał:
Myślałem o wymianie mojej Z1 na Z1, ale jak zobaczyłem, że jedna różnicą byłoby 3GB ramu zamiast 2GB

A to ciekawe

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)