Autor |
Wiadomość |
Sprit
Młody Headcrab

|
Temat ten, jak sama nazwa wskazuje będzie o serwerze ;] Na wstępie pragnę wyprowadzić wszystkich z błędu. To ja i Marszal pomyśleliśmy o serwerze pierwsi (wspomniałem o tym już po sparze z UT), a nie forest i dawsolo, oni są brzydcy i śmierdzą (musiałem to napisać xD).
Forest nie zmieniaj moich postów, bo Cie spale w piecu!!
Naszym najbliższym celem jest posiadanie własnego serwa do meczy i treningów. Niestety sponsora nie mamy, dlatego złożyć musimy się sami. Wydaje mi się, że serwer należałoby wziąć 18-sto slotowy. Jest obecnie 13 członków i 4 wolne miejsca w teamie + STV. Koszt takiego serwera (18 slotów) to 90 zł na miesiąc. Dzieląc kwotę przez 17 członków wychodzi około 5,30 zł. Jak widać nie są to wielkie koszta.
Myślałem jeszcze o serwerze ts, chociaż tu zdaje się jest coś o tym, ale ja tego nie sprawdzałem.
Tak więc rozbijać swoje świnki skarbonki i jazda na pocztę Panowie Ja się zamówienia nie podejmę, ale mamy jeszcze naszych przywódców
Pod spodem wyrażajcie swoje opinie. Kwota składki jeszcze do ustalenia. |
Ostatnio zmieniony przez Sprit dnia Sro Lut 20, 2008 16:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
  |
 |
Dav
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 2
|
Mogę nawet te 20zł wyłuskać, ważne aby było
Co do pomysłu na server... Po prostu każdy z nas kiedyś o tym pomyślał i chciał go zrealizować To chyba normalne, że członkowie klanu myślą o serwerze
Co do TS. Jest to ogólnie Krabowy serwer, można jednak poprosić Lesia o wyłącznosć dla dywizji na czas treningów czy meczy. I tak chyba nikt z tego nie korzysta. |
|
|
   |
 |
Ozi
Nie chce mi się
Ostrzeżenia: 3

|
Zabawa w klaniki nie jest dla mnie tak ważna, by za nią płacić. |
 |
Dav
Fast headcrab
|
To nie jest "zabawa" jak to nazwałeś  |
|
|
   |
 |
Marszal
Stary Headcrab

Steam ID: Marszal_J
|
|
   |
 |
Ozi
Nie chce mi się
Ostrzeżenia: 3

|
DawSolo napisał: |
To nie jest "zabawa" jak to nazwałeś  |
Jak dla kogo . Co jak co, ja chcę tylko sobie pograć, już zapłaciłem za grę więc dodatkowych kosztów nie chcę. |
 |
Elaks
Dojrzały Headcrab

Steam ID: Elaks
|
Jeśli chodzi o mnie, uważam, że to dobry pomysł. Własny serwer z pewnością by się przydał a kwota składki nie jest jakaś zaporowa, osobiście mogę płacić powiedzmy do 20zł miesięcznie chociaż i tak tyle nie wyjdzie nawet jak kilka osób by odmówiło. Generalnie jestem za. |
|
|
   |
 |
Parabola
Headcrab który daje
Ostrzeżenia: 4

|
Ok, jak będziemy mieli serwer to ozi nie masz na niego wstępu Jak ciężko ci wyskrobać miesięcznie 5-10 zł na serwer to skąd miałeś kasę na TOB + komputer, który w miarę dobrze by działał przy takiej grze ? ^^
Ja mogę też nawet 2 dychy wpłacać  |
 |
Pawolo
Młody Headcrab
Ostrzeżenia: 1

Steam ID: Pawolo
|
No dobra jestem za i mogę się zrzucać na to w końcu to dla dobra nas wszystkich. Jakoś wyłuskam te 6 złotych od starszych  |
_________________ It's so much easier to see the world in black and white...
Gray? I don't know what to do with gray... |
|
    |
 |
Sprit
Młody Headcrab

|
Jest opcja, żeby zapłacić za kilka miesięcy naraz. Za 6 miesięcy płacimy 486 zł, co podzielone przez 17 osób dałoby 28,60 zł. W sumie zaoszczędzamy łącznie 54 zł. Pytanie tylko, czy nasza dywizja przetrwałaby tyle czasu? Osobiście jestem za wariantem, aby płacić co miesiąc. |
|
|
  |
 |
Parabola
Headcrab który daje
Ostrzeżenia: 4

|
Jasne, że wytrzyma Nawet jakbym miał pozostać w niej sam  |
 |
kłam
Gonarch
|
Ja powiem tak: Ozi, jesteś w klanie i powinieneś zgadzać się z decyzją wiekszości - zachowanie "jest ok. jak mi pasuje" to nawiasem mówiąc (gówniarstwo ). Nie wiem ile masz lat ale te 5zł miesięcznie to naprawdę drobne - a nawet jeśli nie masz takich możliwości finansowych - zawsze można się dogadać z resztą (np. każdy "dopłaci" za Ciebie, kilka osób deklarowało wyższe sumy). Jak masz zamiar w taki sposób [jak to pokazałeś] bawić się w klan to ja radzę Ci wrócić do życia i piaskownicy .
Osobiście wolałbym abyście najpierw kupili serwer na 2 miesiące - to będzie dobry okres wylęgowy, nie ma sensu rzucać się w ruchome piaski  |
|
|
   |
 |
Sprit
Młody Headcrab

|
.qam napisał: |
Osobiście wolałbym abyście najpierw kupili serwer na 2 miesiące - to będzie dobry okres wylęgowy... |
Nie sądziłem, że nas tak potraktujesz Ty też byłeś wliczony w składke jako członek dywizji ;] Bycie pupilem do czegoś zobowiązuje  |
|
|
  |
 |
kłam
Gonarch
|
Ok, to jeszcze zbierajcie na serwer na którym stoi forum, mój wkład w tworzenie serwisu oraz na licencję na używanie marki headcrab.pl - wtedy pupil dorzuci się do serwera  |
|
|
   |
 |
Debosy
Headcrab ALL in one

|
Jestem na tak , ale jako ze jedni mowia tak ,inni mowią nie to sie jakos szeroko wypowiadac nie bede.
jestem gotowy wplacac te 5-10 zl za miesiac. |
_________________ www.samochodyswiata.pl
www.gtasite.pl |
|
   |
 |
Sprit
Młody Headcrab

|
Panowie! Jest nas póki co czternastu. Narazie zadeklarowało się 7 osób (jeśli Qam się dorzuci to 8 ), które są w stanie złożyć się na serwer. Pozostali (AwM, Equ, Stefan, a także bLind i Belzebuso jak się pojawią) proszeni są o odzew tej sprawie.  |
|
|
  |
 |
Stefan
Stary Headcrab

Steam ID: Stefan
Xfire: blade515
|
Ok tez będę wpłacał te 5-10 zł |
 |
Sprit
Młody Headcrab

|
To co będzie z tym serwerem? Mamy 8 osób, które się zadeklarowały.
Gradobicie.pl:
Gra Team Fortress 2(TF2)
Lokalizacja Warszawa
Typ prv
Sloty 13
Okres 30 dni
Cena 45.5 zł
isports.pl: 65 zl za 13 slotów na 1 miesiąc
W przeliczeniu na 8 osób na gradobicie.pl za slot zapłacimy 5,68 zł na isports.pl 8,12 zł.
Zajmujemy się tym, czy sobie odpuszczamy? |
|
|
  |
 |
Dav
Fast headcrab
|
Trzeba tylko ustalić do kogo przesyłać pieniądze i takie tam podobne sprawy.
Qam - byłbyś w stanie to załatwić? |
|
|
   |
 |
Debosy
Headcrab ALL in one

|
|
   |
 |
|