Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Komendy Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
STALKER
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 26 Lip 2008




PostWysłany: Nie Lip 27, 2008 03:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam

Czy znacie może komendy do opposing force żeby spawnować grunty,obcych itp.???Uśmiechnięty

Bo próbowałem npc_create ale w OF ta komenda nie istnieje a musi jakaś być Uśmiechnięty

Prosze o szybką odpowiedz.

PS:Nie działa także ai_disable ;/ żeby wyłączyć npc.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Nie Lip 27, 2008 09:35 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Z npc to nie wiem, ale jak chcesz by nie atakowały wpisz notarget.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Elaks
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Wrocław

Steam ID: Elaks

PostWysłany: Nie Lip 27, 2008 09:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Też się nie orientuję z NPC, ale przy okazji wpisz sobie:
Kod:

sv_cheats 1
give weapon_penguin


Język

_________________
I Ty możesz pomóc nauce! BOINC@Poland
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Advisor
Stary Headcrab



Dołączył: 07 Cze 2007
Skąd: Wrocław

Steam ID: Jarek71
Xfire: CombineAdvisor
PostWysłany: Nie Lip 27, 2008 14:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mi tam na GoldSrc żadne kody nie działają. Czyżbym miał lewą wersje?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćMSN Messenger
Jacek
Młody Headcrab



Dołączył: 20 Sie 2007
Skąd: Zamość



PostWysłany: Nie Lip 27, 2008 15:30 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

give monster_nazwanpc, np monster_hgrunt, monster_barney

Tylko nie znam nazw npc, ale powinno dac sie sprawdzic w Hammerze wczytujac fdg z Opposing Force

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu GaduMSN Messenger
STALKER
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 26 Lip 2008




PostWysłany: Nie Lip 27, 2008 16:28 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ok dzieki a jak dac jakiemus npc broń to give monster_hgrunt_weapon_shotgun????

Cytat:
Też się nie orientuję z NPC, ale przy okazji wpisz sobie:
Kod:

sv_cheats 1
give weapon_pengui


Nie działa mi tak samo z impulse 101 u mnie jest tak że kody czasem dzialają czasem nie chociaz nawet wpisuje sv_cheats 1 Bardzo szczęśliwy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Towarzysz Lenek
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 25 Maj 2007
Skąd: Laboratorium X-21

Steam ID: bazooka93 / Towarzysz_Jasiek (z OB)
Xfire: bazooka93
PostWysłany: Nie Lip 27, 2008 16:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

LOL.
Próbowałem spawnowac NPC w HL1. Tylko snark nie spowodował wypadu do pulpitu -_- .
Lista NPC:
monster_headcrab
monster_snark
monster_hgrunt
monster_garg
monster_zombie
monster_barney
monster_assassin (nie jestem pewien), może być human_assassin, bądź hassassin
monster_agrunt (też nie jestem pewien)
monster_islave (j.w.)
monster_scientist
monster_gman
monster_apache
monster_osprey
monster_barnacle
monster_bullchicken

A do OP4 to chyba jeszcze będą:
monster_gonome
monster_pitworm
monster_geneworm
monster_pitdrone

A wszystko to pamiętam z dawnego worldcraft.halflife.pl (świeccie nad jego duszą).

_________________
Image
♫ The man is back in town, so don't you mess around. ♫
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
STALKER
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 26 Lip 2008




PostWysłany: Nie Lip 27, 2008 17:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ciebie też wywalało??Bardzo szczęśliwy Mnie też ale do głównego menu Bardzo szczęśliwy Szkoda że nie działają a jak probuje grunta to nic sie nie dzieje a najbardziej mi zależalo aby ich spawnowac Język
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Towarzysz Lenek
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 25 Maj 2007
Skąd: Laboratorium X-21

Steam ID: bazooka93 / Towarzysz_Jasiek (z OB)
Xfire: bazooka93
PostWysłany: Nie Lip 27, 2008 22:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kup sobie HL: Source. Ja tam robiłem eksperymenty pokroju "ile gargów zmieści się w głowie Nihilantha".
Ale radocha Bardzo szczęśliwy

_________________
Image
♫ The man is back in town, so don't you mess around. ♫
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Kazio
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 27 Maj 2007
Skąd: Z Torunia oczywiście

Steam ID: Prawdopodobnie Kazio.

PostWysłany: Pon Lip 28, 2008 11:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sv_cheats 1 chodzi w hl dopiero po wczytaniu następnego loadingu. Wtedy możesz wpisywać komendy jak przejdziesz przez loading.

_________________
Chętnie chciałbym mieć coś w podpisie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Towarzysz Lenek
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 25 Maj 2007
Skąd: Laboratorium X-21

Steam ID: bazooka93 / Towarzysz_Jasiek (z OB)
Xfire: bazooka93
PostWysłany: Pon Lip 28, 2008 21:42 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Chyba że masz konsolę w menu. Ja tak zrobiłem koledze, sobie już nie potrafię xP.
Oczywiście mowa o wersji WON. W Steamowej normalnie w menu wciskamy tyldę, wpisujemy sv_cheats 1 i możemy stosować kody w czasie gry.

_________________
Image
♫ The man is back in town, so don't you mess around. ♫
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Mixon
Headcrab 4 dead
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 02 Maj 2007


Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/

PostWysłany: Czw Lip 31, 2008 18:03 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Garg napisał:
Chyba że masz konsolę w menu. Ja tak zrobiłem koledze, sobie już nie potrafię xP.
Oczywiście mowa o wersji WON. W Steamowej normalnie w menu wciskamy tyldę, wpisujemy sv_cheats 1 i możemy stosować kody w czasie gry.

Chyba w config.cfg, albo skrócie pulpitowym (chyba Bardzo szczęśliwy) trzeba było wpisać -console.

_________________
🦀🦀🦀
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Jacek
Młody Headcrab



Dołączył: 20 Sie 2007
Skąd: Zamość



PostWysłany: Czw Lip 31, 2008 18:16 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W skrocie trza parametr -dev -console dopisac, ALBO, w konsoli sv_cheats 1, nastepnie quicksave (f6), potem wpisac restart i quickload. I powinno dzialac.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu GaduMSN Messenger
Towarzysz Lenek
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 25 Maj 2007
Skąd: Laboratorium X-21

Steam ID: bazooka93 / Towarzysz_Jasiek (z OB)
Xfire: bazooka93
PostWysłany: Czw Lip 31, 2008 22:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jacek napisał:
ALBO, w konsoli sv_cheats 1, nastepnie quicksave (f6), potem wpisac restart i quickload. I powinno dzialac.

Najpierw trzeba mieć do czego wpisać Oczko
a spoko, u siebie już zrobiłem. Nigdy jednak nie wiem, czy -consol, czy -console. A może przez +?

_________________
Image
♫ The man is back in town, so don't you mess around. ♫
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
CzajnikGrozy
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Łódź

Steam ID: (sc).com/id/CzajnikGrozy

PostWysłany: Czw Lip 31, 2008 22:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Garg napisał:
Jacek napisał:
ALBO, w konsoli sv_cheats 1, nastepnie quicksave (f6), potem wpisac restart i quickload. I powinno dzialac.

Najpierw trzeba mieć do czego wpisać Oczko
a spoko, u siebie już zrobiłem. Nigdy jednak nie wiem, czy -consol, czy -console. A może przez +?

-console

_________________
Image
Co ja tutaj robię?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Jacek
Młody Headcrab



Dołączył: 20 Sie 2007
Skąd: Zamość



PostWysłany: Czw Lip 31, 2008 23:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

-console uaktywni wam konsole. -dev -console dodatkowo przestawi sv_cheats (i chyba pare innych) na 1, coby nie trza bylo za kazdym razem wpisywac.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu GaduMSN Messenger
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)