Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 FPS... Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Maxiter
Furrcrab



Dołączył: 08 Lis 2008
Skąd: Konin

Steam ID: Gorky0
Xfire: maxiter
PostWysłany: Nie Lis 16, 2008 13:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam pytanie odnośnie dobrych ustawień grafiki. Pare dni temu na minimum mogłem grać w trybie dxlevel 80 w 1024x768, a teraz ledwo moge grać w 640x480. Macie może jakieś dobre komendy do konsoli, cfg bądź do wpisania w zaawansowanych opcjach uruchamiania?
Mój komp:
-Procek: AMD Atchlon XP 2000+ 1.7GHz (podkręcony, mimo że powinien być taki od razu)
-Karta grafiki: GeForce 6200 128MB Ram
-Pamięć Ram: 768MB
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Parabola
Headcrab który daje
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 21 Paź 2007




PostWysłany: Nie Lis 16, 2008 13:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Karta taka trochę nijaka, miałem GF6200 i jechałem tylko 800x600 Oczko Może włączyłeś przez przypadek "anty-slajzing" albo motion blur?

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Maxiter
Furrcrab



Dołączył: 08 Lis 2008
Skąd: Konin

Steam ID: Gorky0
Xfire: maxiter
PostWysłany: Nie Lis 16, 2008 14:28 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie. Nic z tych rzeczy. Troche szybciej chodzi po wpisaniu do konsoli mat_antialias 0, ale usuwało to pasek postępu przejmowania oraz czas. Nie polecam wpisywać tej komendy w 640x480. Gre do pulpitu wywaliło. Szczęsliwy Gordon Zanim zacząłem zmieniać rozdzielczosć to gra w miare dobrze działała. Z czasem coraz wolniej. :/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Nie Lis 16, 2008 15:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

U mnie taki spadek fps wywłał nadmiar kurzu w obudowie. Przeczyść ją. Jak to nic nie da, hi fps cfg http://www.teamfortress.pl/forum/download/file.php?id=19 wrzucasz to do team fortress 2/config i zmień nazwę hi fps na autoexec.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Maxiter
Furrcrab



Dołączył: 08 Lis 2008
Skąd: Konin

Steam ID: Gorky0
Xfire: maxiter
PostWysłany: Nie Lis 16, 2008 16:03 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niedługo sprawdze tego configa, a co do kurzu... This is impossible blahblahblah! Ostatnio czyściłem sprężonym powietrzem.

Edit: Super. Config jest hiper extra dobry. Gram na wyższych detalach niż wcześniej, a mam więcej FPS. Wielkie dzięki.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Maxiter
Furrcrab



Dołączył: 08 Lis 2008
Skąd: Konin

Steam ID: Gorky0
Xfire: maxiter
PostWysłany: Pon Lis 24, 2008 09:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sorki za doubla, ale nowego tematu dla prawie tego samego nie będe zakładał.

A więc w tym hi-fps.cfg mam ustawienia szczegółowości modeli postaci na max, teksturki wysokie i shader wysoki. I chodzi mi o to, że jak zmniejsze te detale to zamiast działać szybciej to gra zwalnia.I tu moje pytanie: Czy da się jakoś te detale zmniejszyć?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)