Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Wylej swoją frustracje! Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Autor Wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Nie Wrz 16, 2012 02:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

marcinoz97 napisał:
Jednak wydanie tych 150zł na porządną listwę antyprzepięciową to nie taki zły pomysł Język
Ja tam wiele razy miałem wyłączany prąd i nic mi się nie stało Uśmiechnięty Ostatnio za to zauważyłem u mnie dziwne, trwające ułamek sekundy braki prądu, przy których wszystkie urządzenia w domu wyłączają się bądź resetują D: Gram sobie, a tu nagle ni z gruchy, ni z pietruchy restart kompa Bardzo szczęśliwy

No proszę, a myślałem że tylko u mnie robią taki ogólny reset. W jakiej okolicy mieszkasz?

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Nie Wrz 16, 2012 11:03 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

marcinoz97 napisał:
Jednak wydanie tych 150zł na porządną listwę antyprzepięciową to nie taki zły pomysł Język
Ja tam wiele razy miałem wyłączany prąd i nic mi się nie stało Uśmiechnięty Ostatnio za to zauważyłem u mnie dziwne, trwające ułamek sekundy braki prądu, przy których wszystkie urządzenia w domu wyłączają się bądź resetują D: Gram sobie, a tu nagle ni z gruchy, ni z pietruchy restart kompa Bardzo szczęśliwy


U mnie jest identycznie. Korzystam sobie z komputera aż tu nagle bam! prądu nie ma, po czym włącza się po kilku sekundach. Perfidne jest to że takie sytuacje zdarzają się sporadycznie, aczkolwiek mogą się powtórzyć kilkakrotnie w ciągu dnia.
Oczywiście "Śląsk" Oczko
Ile to już razy wyłączali mi prąd w czasie kiedy pracował komputer że nawet naliczyć bym nie mógł.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Nie Wrz 16, 2012 12:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mieszkam w okolicach Opola, prąd dostarczany chyba z opolskiej elektrowni. Aktualnie są w niej dobudowywane 2 nowe bloki, może te prace mają jakiś związek z tego typu sytuacjami, kto wie...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Nie Wrz 16, 2012 12:34 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sorcerer napisał:
Mnie od odłączenia prądu nigdy nic się nie spaliło. W jaki sposób może się coś spalić od czegoś czego nie ma?

Kolega Elektryk może ci wytłumaczy w jaki sposób w cewkach indukuje się prąd po nagłej zmianie natężenia. Może być tak, że wyindukowany prąd przekroczy wartości maksymalne dla delikatnych komponentów i coś tam szlag trafi.

A mi na takie chwilowe braki prądu przydaje się UPS. Telewizor zgaśnie, ale komputer będzie działał dalej. No nie mam tylko listwy przeciwprzepięciowej, kiedyś będzie trzeba w takową zainwestować.

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Nie Wrz 16, 2012 12:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Problemem nie sa tylko braki lub przepiecia ale tez wahania napiecia w sieci. Moj UPS jest ustawiony na sredni poziom detekcji - zakres 176-294V co oznacza ze po opuszczeniu tego zakresu UPS przelaczy sie na zasilanie bateryjne. Jak widzicie zakres ten moze wydawac sie szeroki a mimo to nie ma u mnie tygodnia zeby UPS z powodu takich wlasnie wahan nie zareagowal. Nawet teraz zamiast docelowych 230V mam 217 w gniazdku. Taki jest wlasnie stan sieci energetycznej na Slasku.

Warto nadmienic ze kazde dopuszczone do sprzedazy urzadzenie elektryczne w EU musi moc bez uszkodzen przezyc impuls 1kV jednak mowa tylko o impulsie a dlugotrwale wahania napiecia moga sa szkodzliwe dla kazdego sprzetu.

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Wto Wrz 18, 2012 23:18 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Co za debilizm... http://aktualnosci.auto-swiat.pl/1-ue-chce-zakazu-tuningu

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Dav
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Sro Wrz 19, 2012 00:34 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Eurokołchoz widzę działa dalej... To jest chore. Wychodźmy z tego bajzlu jak najszybciej.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Ozi
Nie chce mi się
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 08 Lis 2007
Skąd: jestem?



PostWysłany: Sro Wrz 19, 2012 01:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Takie cudo nie przejdzie, choć durne co niemiara.

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Sro Wrz 19, 2012 01:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dav napisał:
Eurokołchoz widzę działa dalej... To jest chore. Wychodźmy z tego bajzlu jak najszybciej.

Tia. A te 2 mln Polaków na emigracji niech wraca tak?


Nie ma prawa to przejść, bo z tuningu żyją setki firm w całej Unii, ale głupota tego pomysłu robi wrażenie...

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Sro Wrz 19, 2012 08:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sorcerer napisał:
Nie ma prawa to przejść, bo z tuningu żyją setki firm w całej Unii, ale głupota tego pomysłu robi wrażenie...
Oczywiscie ze nie ma prawa przejsc. Powiem nawet ze nie wydaje mi sie zeby taka propozycja wyszla od UE, obstawiam ze jest to przeinaczenie (nie pierwsze) ktorego autorem jest Daily Mail (zrodlo wyzej linkowanego artykulu). Daily Mail to szeroko znany nastawiony na sensacje szmatlawiec ktory znany jest z pogladow anty-EU. Ta sama gazeta ostatnio opublikowala artykul infromujacy ze "Gaming Comunity" jest pelne przestepcow, gejow i pedofili i pod zadnym pozorem nie mozna dziecku pozwolic grac bo zostanie wirtualnie zgwalcone.

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
JiHAD^
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: 71/94

Steam ID: FunkYoSelf

PostWysłany: Wto Paź 02, 2012 23:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kobieta z którą obecnie jestem zaj3bała na mnie focha bo wyłączyłem jej neta jak grała w LoL'a. Przewraca oczami Czy to nie powinno być odwrotnie?

_________________
Discord dla fanów gier VALVE
https://discord.gg/D6GnCt4
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Gecko
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 12 Cze 2009




PostWysłany: Wto Paź 02, 2012 23:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Równouprawnienie xD
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Wto Paź 02, 2012 23:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

JiHAD^ napisał:
Kobieta z którą obecnie jestem zaj3bała na mnie focha bo wyłączyłem jej neta jak grała w LoL'a. Przewraca oczami Czy to nie powinno być odwrotnie?

To w ogóle nie powinno mieć miejsca.

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
JiHAD^
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: 71/94

Steam ID: FunkYoSelf

PostWysłany: Wto Paź 02, 2012 23:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W sumie racja, do czego to doszło... na szczęście przynajmniej piwo polewa i poszła robić kanapki.

_________________
Discord dla fanów gier VALVE
https://discord.gg/D6GnCt4
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Tytanowy Janusz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 11 Cze 2007




PostWysłany: Sro Paź 03, 2012 17:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Co do telefonii komórkowych - jest ktoś tutaj w Heyah? Ja jestem od kilku lat i nigdy nie narzekałem, a ostatnio to się zmieniło. Znacie to powiadomienie gdy chce się do kogoś zadzwonić, ale ma się mało pieniędzy na koncie? "Stan twojego konta wynosi xxx, w celu wykonywania połączeń bla bla". Nie było w tym nic złego dopóki pojawiało się ty gdy na koncie pozostawało poniżej złotówki, a nie tak jak teraz - 4,50. Obecnie wystarczy, że doładuję konto za 5, wykonam jeden telefon i dopóki znowu nie doładuje konta (najlepiej za 5 dych bo najdłużej mam spokój), męczy mnie głos w telefonie i przypomina przy każdej rozmowie, że mam 4,50zł na koncie. Gordon z piekła rodem Skłaniam się ku teorii, że ktoś świadomie sabotuje tą sieć, bo nikt normalny kto dba o swój biznes by na to nie wpadł.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Sro Paź 03, 2012 19:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja jestem i to samo mam. Dzisiaj mnie o****** o 5zł (wyssali kasę a nie doładowali). Chyba przerzucę się do Play.

Prawidłowo pisze się: "oszukano"
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Chopper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 04 Cze 2008
Skąd: White forest


Xfire: Wywalcie te rubrykę bo Elektryk słucha się Wooziego!
PostWysłany: Sro Paź 03, 2012 20:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nigdy nie rozumiałem fenomenu LoL'a, i pewnie nigdy nie zrozumiem. Co w tym takiego ciekawego? próbowałem przysiąść do tej gry 3 razy, i za każdym razem po 2 meczach sobie odpuszczałem, za to brat i jego kumple grają w to nałogowo, co jest dosyć denerwujące. (zaniedbywanie obowiązków itd.)
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Pablo Querte
Stary Headcrab



Dołączył: 23 Gru 2008




PostWysłany: Sro Paź 03, 2012 21:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

l2p
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Ozi
Nie chce mi się
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 08 Lis 2007
Skąd: jestem?



PostWysłany: Sro Paź 03, 2012 22:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ludzie lubią takie rpgi, fantasy mmosy. Tibia, wowy, miecze i latające krowy.
Sam nigdy nie lubiłem mieczów i smoków, ale jak mówiłem, lud lubi.
I ten cały lol to chyba za darmo jest, to jeszcze bardziej się lubi.

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
zEB
Uber Metalowy Headcrab



Dołączył: 15 Kwi 2007




PostWysłany: Czw Paź 04, 2012 01:21 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
I ten cały lol to chyba za darmo jest, to jeszcze bardziej się lubi.

Ta, za darmo...
Cytat:
Ludzie lubią takie rpgi

Gra nie jest rpgiem. A fenomen lola jest bardzo prosty. Dobrze wyważona i grywalna gra oparta o rywalizację, z wieloma możliwymi strategiami.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)