Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Co jest niezbędne do uruchomienia gmoda Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 21:42 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niech ktoś, kto zna się na tym lepiej ode mnie (a o to raczej nietrudno ;]) napisze tu, jakie gry są potrzebne do uruchomienia gmoda oraz co z tego wynika (stuff dostępny potem w gmodzie i takie tam), po czym ładnie przykleimy ten temacik i będziemy mieć kolejne wyczerpujące fakju. Gordon jest trendi


Ostatnio zmieniony przez Magpie dnia Czw Lut 26, 2015 11:21, w całości zmieniany 3 razy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Dumb4ss
Stary Headcrab



Dołączył: 20 Sty 2008
Skąd: Gdańsk


Xfire: fokker1337
PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 22:03 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gmod10 - Jakakolwiek gra z silnikiem source (cs:s, hl2 itd)
Gmod9 - Nie wiem, zgubiłem sie już...

_________________
Image

SzasZ napisał:
kolejny zadowolony klient (ja). polecam mixona wysyła świetne odbyty ;].
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Tytanowy Janusz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 11 Cze 2007




PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 22:21 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dumb4ss napisał:
Gmod10 - Jakakolwiek gra z silnikiem source (cs:s, hl2 itd)

GM10 nie potrzebuje niczego. Było na forum.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 22:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Panowie, ale bardzo proszę konkrety - jak ktoś nie jest pewien dokładnie, to niech nie pisze bo nam się bałagan zrobi. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Sro Maj 07, 2008 09:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No więc, GM9 na pewno potrzebuje HL2:DM i HL2, natomiast nie wiem czy jest wymagany CS:S, opinnie o tym są podzielone. Uśmiechnięty
Gmod 10 teoretycznie nic nie potrzebuje, ale bez jakiejkolwiek gry na silniku source nie mamy żadnych propsów, modeli itp.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 09:42 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Uważam,że full wypasem do gmoda 10 byłoby The Orange Box + DOD:S + CS:S + HL2DM.Z tym zestawem dostajemy pełen zestaw fascynujących modeli Uśmiechnięty

Aha,Luise,wydaje mi się ze się mówi "efejkiu" a nie "fakju."
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Mafioso_PL
Świeży Headcrab



Dołączył: 22 Paź 2007
Skąd: Wrocław

Steam ID: mafiosopl
Xfire: sex0master
PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 12:28 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
IMPORTANT!
Garry's Mod 9 requires that the following are all installed and have been run recently.

* Half-Life 2
* Half-Life 2: Deathmatch
* Counter-Strike: Source


Readme Gmoda 9 Uśmiechnięty
I naprawdę tak jest, bo miałem HL2 i HL2:D a gra nie chciała się uruchomić. Dopiero po zakupieniu CSS włączył się bezproblemowo.

Co do wersji 10 - Nie wiem bo nie posiadam Uśmiechnięty (jeszcze Język )
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Kosaisierp
Świeży Headcrab



Dołączył: 11 Cze 2008




PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 13:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mafioso_PL napisał:
Cytat:
IMPORTANT!
Garry's Mod 9 requires that the following are all installed and have been run recently.

* Half-Life 2
* Half-Life 2: Deathmatch
* Counter-Strike: Source


Readme Gmoda 9 Uśmiechnięty
I naprawdę tak jest, bo miałem HL2 i HL2:D a gra nie chciała się uruchomić. Dopiero po zakupieniu CSS włączył się bezproblemowo.

Co do wersji 10 - Nie wiem bo nie posiadam Uśmiechnięty (jeszcze Język )
By zgrać w GMOD 10 otrzebna jest jaka kolwiek gra na silniku source, ja miałem na początek DOD:S. Gmod 10 bez żadnej gry na silniku source nawet się nie bedzie chciał zciągnąć ze staem
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 16:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W przypadku gmoda9, gdy ma się Source SDK Base (nawet nie musi być na liście gier, potrzebny jest tylko gcf), CS:Source nie powinien być wymagany - taka jest moja wersja.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Advisor
Stary Headcrab



Dołączył: 07 Cze 2007
Skąd: Wrocław

Steam ID: Jarek71
Xfire: CombineAdvisor
PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 18:18 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gmod9:
-Half-Life 2
-Half-Life 2: Deathmatch
-Counter-Strike: Source
Gmod10:
-Jakakolwiek gra na silniku Source. Najlepiej Orange Box, albo chociaż Half-Life 2.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćMSN Messenger
Alixo
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 15 Sty 2008
Skąd: DG

Steam ID: alixo123

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 20:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

-------------------------------------------------------------------------------
Garry's Mod 9
-------------------------------------------------------------------------------
Wymaga:

Half-Life 2
Half-Life 2 DeathMatch
Counter-Strike: Source

-------------------------------------------------------------------------------
Garry's Mod 10
-------------------------------------------------------------------------------

Wymaga Chociaż jednej gry z Poniższej listy:

* Counter-Strike: Source
* Dark Messiah of Might and Magic
* Day of Defeat: Source
* Half-Life: Source
* Half-Life Deathmatch: Source
* Half-Life 2
* Half-Life 2: Episode One
* Half-Life 2: Episode Two
* Half-Life 2: Deathmatch
* Portal
* Realms of Valhallon: Age of Nations
* SiN Episodes
* Team Fortress 2
* The Ship
* Vampire: The Masquerade - Bloodlines

_________________
Image

Ostatnio zmieniony przez Alixo dnia Sro Cze 11, 2008 20:58, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Mixon
Headcrab 4 dead
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 02 Maj 2007


Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 20:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Alixo napisał:
*Twilight War: After the Fall

Noo.. jak komuś się uda zdobyć grę, którą producenci porzucili, to gratuluję Bardzo szczęśliwy

_________________
🦀🦀🦀
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Alixo
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 15 Sty 2008
Skąd: DG

Steam ID: alixo123

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 20:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mixon napisał:
Alixo napisał:
*Twilight War: After the Fall

Noo.. jak komuś się uda zdobyć grę, którą producenci porzucili, to gratuluję Bardzo szczęśliwy

No mixon, ale są tu tacy, którzy mówią że piraci mają bete EP3 więc wiesz ;d

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
RafucK
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 08 Cze 2008
Skąd: z przyszłości

Steam ID: (sc).com/id/RafucK

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 21:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A musi być cała gra czy wystarczy .gcf bo modlele potrzebuję?

Tzn. mam TF2 i Gm i chcę modele z DoD:S to wystarczy że do steamapps wrzucę .gcf'y z DoD'a i będę miał modele?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 22:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

RafucK napisał:
A musi być cała gra czy wystarczy .gcf bo modlele potrzebuję?

Tzn. mam TF2 i Gm i chcę modele z DoD:S to wystarczy że do steamapps wrzucę .gcf'y z DoD'a i będę miał modele?


Chodzi ci o pirackie GCF'y?Piratów nie przyjmujemy,sio!

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
RafucK
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 08 Cze 2008
Skąd: z przyszłości

Steam ID: (sc).com/id/RafucK

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 22:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Przecież samymi gcf'ami nie pogram a chcę pare modeli mieć w gm z tych gier. A Dod:S kupuje z CSS i HL2DM, bardziej chodzi mi o modele z Ep1 i 2.

BTW po ile chodzi dolar bo mogę kupić Gmod'a i TF2 za 100,- W polsce się opłaca TF2-70zł, Gm-45zł, a z dolarami to jakby wyszło? I jak się kupuje ze steam to przesyłka jest po ile? (czy może tylko wysyłają ci key'a na mail?)
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 22:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie wysyłają CD-Key'a, tylko aktywują Ci grę na koncie Steam z którego grę kupujesz. Po prostu pojawia się na liście gier. Dolar stoi po 2,17, ale przy zakupie przez Steam trzeba doliczyć podatek kilku procentowy i bodajże marżę, przy przeliczaniu waluty z złotówek na dolary.

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Czw Cze 12, 2008 10:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kupujesz DOD:S,wtedy ustawiasz w propsach że ma brać z DOD:Sa te modele.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
RafucK
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 08 Cze 2008
Skąd: z przyszłości

Steam ID: (sc).com/id/RafucK

PostWysłany: Czw Cze 12, 2008 14:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

wiem, chodzi mi o to czy jak będą same .gcf to będą modelel
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Advisor
Stary Headcrab



Dołączył: 07 Cze 2007
Skąd: Wrocław

Steam ID: Jarek71
Xfire: CombineAdvisor
PostWysłany: Czw Cze 12, 2008 14:53 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

RafucK napisał:
wiem, chodzi mi o to czy jak będą same .gcf to będą modelel

Chyba tak. Zawsze możesz te modele wypakować.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćMSN Messenger
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)