Autor |
Wiadomość |
Gecko
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3
|
Czy Nokia ma w Polsce jakieś oficjalne sklepy lub dystrybutorów, gdzie można zobaczyć i pobawić się ich telefonami? Z niecierpliwością czekam na 920kę, ale przed kupnem chciałbym ją obejrzeć i wtedy zdecydować, a nie chce mi się czekać aż pojawi się w jakimś Media Markcie... |
|
|
   |
 |
ClassicGOD
Gonarch

|
Kalin napisał: |
Kiedyś gadałem o iP4 i S2. A co powiecie o Xperii S? W przedziale cena/jakość wypada chyba najlepiej.
W ogóle wytłumaczcie mi czym się różnią te xperie, np ten S od U czy tam P? |
http://www.phonearena.com/phones/compare/Sony-Xperia-P,Sony-Xperia-U,Sony-Xperia-S/phones/6965,6966,6220
Gecko napisał: |
Czy Nokia ma w Polsce jakieś oficjalne sklepy lub dystrybutorów, gdzie można zobaczyć i pobawić się ich telefonami? Z niecierpliwością czekam na 920kę, ale przed kupnem chciałbym ją obejrzeć i wtedy zdecydować, a nie chce mi się czekać aż pojawi się w jakimś Media Markcie... |
Nic mi o takowych nie wiadomo wiec pozostaje ci czekanie na MM albo liczenie na jakis event na premiere i wybranie sie na takowy.
BTW - Ubuntu 12.10 na Nexusie 7:
Wymaga jeszcze sporo pracy (szczegolnie w obsludze dotyku) ale wyglada obiecujaco - teraz czas na powrot do normalnego romu
PS. Tutaj znajdziecie najnowsze obrazy Ubuntu dla wersji 8 i 16gb: http://hwe.ubuntu.com/uds-r/nexus7/ |
_________________ If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ? |
|
  |
 |
Woozie
Apple Headcrab

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
|
U mnie jest salon Nokii, nazywa się Nokia Care. Ale nie wygląda to jak w sklepach np. Apple albo Sony, że można pomacać, po prostu zwykły sklep. |
_________________ おはようございます、ジェイコブです! |
|
   |
 |
Gecko
Headcrab wyjadacz
|
Nadszedł czas na zmianę telefonu. Mam Galaxy S2, na początku niesamowicie na niego narzekałem, ale z czasem (dopiero przy ICS/JB) przekonałem się do Androida. Teraz szukam nowego telefonu, celuję raczej w wyższe modele. Na razie wpadło mi kilka modeli w oko, ale nie mogę się zdecydować na konkretny
1. Lumia 920 - świetna specyfikacja ekranu, wiele ciekawych funkcji (ulepszony dotyk, indukcyjne ładowanie, świetny aparat), dużo akcesoriów. Zaletą, a jednocześnie problemem jest WP8. System zapowaiada się fajnie, jednak jest to nowość na rynku, ma mało aplikacji, nie można się "pobawić" systemem (perosnalizacja, ROMy itd. Nie jest to niezbędne, ale lubię móc coś zmieniać w telefonie)
2. Galaxy Note 2 - bardzo duży ekran, mocarne bebechy, duża bateria, rysik. Jednak jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia, a to jest jego głowna wada. Do tego design mi w ogóle nie podchodzi. Pomijam brzydotę Samsungowego Androida, bo z nim bym się pożegnał od razu.
3. Nexus 4 - czysty Android, świetne wsparcie, świetne bebechy. O wykonaniu niewiele jeszcze mogę powiedzieć, podobnie jak w przypadki Nokii, ale wydaje się mieć lepsze materiały niż SGN2. Największym minusem jest pamięć (16gb, z czego pewnie nie wszystko jest dla usera to koszmarnie mało, a nie ma slotu kart pamięci). Ładowanie bezprzewodowe też jest plusem. Przegrywa z Note głównie co do wielkości i paru mniej istotnych spraw.
Kompletnei nie wiem co wybrać :C Z jednej strony designem i funkcjami kusi lumia, z drugiej strony jest Nexus 4 z popularnym i otwartym systemem., a Note się świetnie używa ze względu na jego rozmiar.
Pomóżcie, przekonajcie, dajcie alternatywy, bo ja sam się nie zdecyduję nigdy  |
|
|
   |
 |
Retosik
Stary Headcrab
|
Ja bym wybrał Nexusa 4, i tak przy okazji jeżeli wycieknięty manual jest prawdziwy, to on też ma indukcyjne ładowanie. |
|
|
   |
 |
Gecko
Headcrab wyjadacz
|
Nexus jest fajny, ale bardzo ograniczone miejsce do spory problem, do tego wolę mieć fizyczne przyciski, nie zabierają ekranu  |
|
|
   |
 |
adiJ
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1

Xfire: Szkoda RAMu
|
Celowałym w Lumie Nexus bez pamięci i ze słabszymi bebchami niż Note jest imo na ostatnim miejscu z tych co wymieniłeś. Poza tym myślę, że Androida lepiej zostawić dla jakiegoś tabletu bo z nim ich najwięcej, także tam (na tablecie) lepiej się pobawić ROMami itd. A Nokia pewnie będzie miała ten cały system zgrabnie zrobiony pod telefon
btw.
Kiedy już dostanę swoje miliony, sam się zdecyduje pewnie na 920kę ;D |
_________________ `Wśród baranów trzeba być wilkiem. R. Hess |
|
   |
 |
marcinoz97
Stary Headcrab

Steam ID: Meowchin
|
Ostatecznie pewnie i tak weźmiesz to, co sam będziesz chciał ale myślę, że najlepszym wyborem będzie jednak Lumia. |
|
|
  |
 |
Spaqin
Headcrab wyjadacz

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
|
Nexus 4.
Jak ci brakuje miejsca, bierzesz dysk albo pendrive i korzystasz z kabelka OTG. 1TB zawsze pod ręką, choć z telefonu trochę wystaje. |
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally
|
|
|
   |
 |
Pieróg
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 2
|
Spaqin napisał: |
Nexus 4.
Jak ci brakuje miejsca, bierzesz dysk albo pendrive i korzystasz z kabelka OTG. 1TB zawsze pod ręką, choć z telefonu trochę wystaje. |
+1 No i do tego TO JEST NEXUS chętnie bym zamienił mojego sgs3 na niego, nawet bym dorzucił moje ukochane Touch HD żeby to mieć. |
 |
bLiNd
Ślepy headcrab

Steam ID: blindvampire
|
Mam takie pytanie odnośnie tych nowych Lumii z Windows 8. Czy można na nie legalnie wrzucić napisane samemu aplikacje z pominięciem marketu? |
_________________ Powered by Debian GNU/Linux. |
|
    |
 |
Spaqin
Headcrab wyjadacz

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
|
Mhm, jak zapłacisz Microsoftowi te 100$ opłaty za bycie developerem. |
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally
|
|
|
   |
 |
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów

Steam ID: - Sorcerer -
|
|
    |
 |
ClassicGOD
Gonarch

|
A moj dzwiek email brzmi mniej wiecej tak: http://www.youtube.com/watch?v=CZbq64VvVFc (tylko ze na moje potrzeby wygrzebalem plik audio z romu wlasnorecznie ^^) na dzwonek sms mam za to 'Look!' rowniez mowione przez Navi.... w sumie wszystkie moje krotkie dzwieki w telefonie pochodza od Navi (a wczesniej mialem ladny zestaw dzwiekow z H.E.V)
PS. skoro jestem przy Navi.... Mortal Kombat!!! |
_________________ If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ? |
|
  |
 |
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów

Steam ID: - Sorcerer -
|
Fajne te Navi. Mój dostałem od znajomego, który nagrał go na lotnisku. Swoją drogą taki power robi wrażenie...  |
 |
galaretka007
Dojrzały Headcrab

Steam ID: playowiec
|
Polecam Nokie Lumie 920 jest to naprawdę fajny telefon. Ba WP szybciej rozwija się niż Android Bolączką są jedynie niektore apki gdzie na andka sa darmowe a na wp juz nie... |
 |
Gecko
Headcrab wyjadacz
|
Rozwija się szybciej, ale za nim dogoni Androida i iOS miną lata  |
|
|
   |
 |
galaretka007
Dojrzały Headcrab

|
O androidzie tez tak mówili...  |
 |
Joz
Kopfkrabbe

Steam ID: sc.com/id/joz
|
galaretka007 napisał: |
O androidzie tez tak mówili...  |
Problem w tym, że Android ciągle rośnie i ludzie w zasadzie nie mają powodu aby od niego odchodzić. Windows Phone to bardzo solidny system, ale przekonanie do tego użytkowników Androida nie jest łatwe. |
|
|
  |
 |
galaretka007
Dojrzały Headcrab

|
WP też rośnie w siłę, myślę, że WP może przekonać swoją prostotą, szybkością i stabilnością, a z tym w Androidzie można polemizować. Fakt, faktem myślę, że jakoś się przebije zwłaszcza, że widać, że Nokia stara się o klientów. Np. exclisivy na Lumie, wspieranie starszych modeli telefonów itp. |
 |
|