Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 co jest z tymi fps'ami? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 12:26 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No więc, mam jakiś dziwny problem z TF'em. Konfiguracja mojego kompa to GTX280 i E8400, więc niby wszystko powinno na full chodzić, nie? Tylko że u mnie jakoś nie chce, am wtedy max 30 fps (w stresie 10-20). Co ciekawe, jak zmniejsze detale na medium róznica fps jest ok. 5. Zmiana rozdzialki zreszta tez, nie wazne czy to 1680x1050 czy 1024,768. Czyzby coś było z mojąkartą nie tak?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
meJKu
Zombine elite
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 13:11 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jaki system? Zainstaluj najnowsze sterowniki Bardzo szczęśliwy

Source s... ^^
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 13:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Xp'ek, stery patrzyłem chyba wszystkie możliwe.

A source faktycznie ssie...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 13:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

ok, udało mi się stwierdzić, że to wina TF'a, wszystkie gry nie chodzą najlepiej (chociaż taki ep2 chodzi na ok. 40 fps'ach na uber full). Temat do zamknięcia, już dam sobie z tym radę.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
RafucK
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 08 Cze 2008
Skąd: z przyszłości

Steam ID: (sc).com/id/RafucK

PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 14:28 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ep2 40 FPS z taką kartą? Wyłącz Crysis'a.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 14:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Suriv - dobrze by było, gdybyś powiedział co ci się udało stwierdzić.
Bez tego temat nie ma sensu.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
OD + BH
Świeży Headcrab



Dołączył: 18 Sie 2008




PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 15:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Coś na 100% masz namieszane w systemie, mam e6750, 4GB ramu, i 800gts 512 i mam o wiele lepsze osiągi w TF2.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
meJKu
Zombine elite
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 16:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gry na "nowym sorsie" bardzo wielu ludziom płatają figle (w tym mi i te jego 100% fpso żerne efekty cząsteczkowe). Masz dysk ze starego kompa podłączony?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 18:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wszystko jest kompletnie nowe i wszsytkie gry zdecydowanie za wolno chodzą, ALE BEZ WZGLĘDU NA USTAWIENIA GRAFICZNE! Nie ważne czy to high czy medium, przycina (bądź nie)

Cytat:
Suriv - dobrze by było, gdybyś powiedział co ci się udało stwierdzić.

yyy, maiło być "udało mi sięstwierdzić, że to nie wina TF'a", mój błąd. Uśmiechnięty

W sumie, pójdę z tym do informatyka który to składał, ew. do komputronika, żeby zobaczyli czy nie jest coś uszkodzone.

No, chyba, że ktoś wpadł na coś mądrego co mogę z tym zrobić. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
meJKu
Zombine elite
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 18:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jesteś pewien, że masz podpięte dodatkowe zasilanie na karcie graficznej? Bardzo szczęśliwy
Lub przejdź na Viste. Do takich maszyn jak ty masz jest lepsza ^^
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 18:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hmm, zobacze ten zasilacz, a na viste nie mam hajsu. Bardzo szczęśliwy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Devil_son
Stary Headcrab



Dołączył: 09 Lut 2008
Skąd: Hammertime

Steam ID: Dr.Heavy czy jakoś tak
Xfire: Hammertime
PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 18:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Miałem to kiedyś, porobiłem pewną sztuczkę i w pewnym momencie przestało.

Gdy włączasz TF2, włącz zakładkę z serwerami i poczekaj aż lista się zapełni.
Jeśli nie zadziała, to przejdzie z czasem.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu GaduTlen komunikatorMSN Messenger
Kazio
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 27 Maj 2007
Skąd: Z Torunia oczywiście

Steam ID: Prawdopodobnie Kazio.

PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 18:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sprawdź może stery omegadriver. Preferuje Ci, dobrze chodzą.

_________________
Chętnie chciałbym mieć coś w podpisie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 18:58 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

oki, spradziłem zasilacz, wszystko podłączone, więc to nie to.

Devil_Son - jest tak nie tylko z TF'em, ze wszsytkimi grami (nie tylko an source)

Kazio - to są omegi na GeForcy? ;o Chociaż, nie moliwe żeby przez stery karta dawała tylko jakieś 30% mocy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 19:28 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mejk ssie.

A w niektórych przypadkach stery mogą odbierać karcie 50% wydajności.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 19:30 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

no, ale chyba nie oficjalne i to trzy różne?

Cytat:
Mejk ssie.

Trudno się z tobą nie zgodzić
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
OD + BH
Świeży Headcrab



Dołączył: 18 Sie 2008




PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 20:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wiem, że już była mowa o sterownikach, ale może byś spróbował zainstalować najnowsze bety?


Ta beta jest chyba najnowsza, dodane wsparcie dla OpenGL 3.0 itd.

A te sterowniki są to ostatnie oficialne, z dodanym wsparciem min. PsyhX dla wszystkich nowych serii gforców od 8 w góre i gwarantuje Ci tego omegi nie mają Bardzo szczęśliwy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 20:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

nie no, przez nieco starsze stery bede mail tylko 20% mozliwosci karty?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
meJKu
Zombine elite
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 22:26 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To wina XP ^^ To jest bezsens siedzieć przy twoim monstrum jeszcze na nim. Czym prędzej zmieniaj na Viste! Bardzo szczęśliwy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Mixon
Headcrab 4 dead
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 02 Maj 2007


Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/

PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 22:28 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

TF2 ssie. Wszystkie gry na Source mi ładnie chodzą na high/medium, a to bydle na low/medium zalicza zwiechy 5-sekundowe co 20 sekund :<

_________________
🦀🦀🦀
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)