Autor |
Wiadomość |
kłam
Gonarch
|
Temat zedytowany - tak aby można było w nim pisać o motoryzacji ogólnie. Czym się wozicie? Co mają rodzice? Co byście chcieli miec? Nowinki, Top Gear, Muscle Cars, Silniki, Manekiny testowe itd - wszystko o samochodach
No właśnie, taki temat do chwalenia się czterema (lub więcej/mniej) kółkami . Założony oczywiście żebym mógł przedtawić swój nowy-zaje-piękny samochodzik - Moją Omesię
Opel Omega
Nadwozie: Caravan (kombi)
Rocznik: 1997
Przebieg: 100tyś z małym hakiem
Stan: Bardzo dobry
Silnik: 2 litry; 136KM
Skrzynia: AT
Wyposażenie: pełna opcja wersja CD
Zdjęcia mojej dziecinki:
Te pociągające głębokie kocie oczy :>
W środeczku:
Seksowna pupcia
Ogólnie ujmując ciesze się jak dziecko z tego samochodu. Doskonały stan jeśli chodzi o karoserie i wnętrze. Silnik solidnie konserwowany, ostatnio wymieniana pompa i pasek oraz czyszczony. Jak widać jeszcze z niej brudasek ale pod koniec tygodnia będzie lśniła i chodziła jak złoto. W najbliższym czasie wymienie radio (obecny pioneer jest b.dobry ale potrzebuje czegoś z hubem usb). Omesia posiada jedną wadę - 13 litrów w mieście (bez klimy oczywiście ) - czyli tania w utrzymaniu nie jest. Ale i tak jest najlepsza
A co bym chciał mieć kiedyś? Oczywiście stary amerykański muscle car z rocznika 1965 - 1975. Dodge'a lub Forda - z reszta starzy userzy wiedzą jak kocham stare ryczące samochody z dusza. Ale cóż - Omesia i tak rządzi  |
Ostatnio zmieniony przez kłam dnia Pon Cze 18, 2007 15:19, w całości zmieniany 3 razy |
|
   |
 |
zEB
Uber Metalowy Headcrab
|
Różowe ściany...czy to jest burdel dla homoseksualistów zaadaptowany na garaż?  |
|
|
  |
 |
kłam
Gonarch
|
Nie Dobry kolor bo odstrasza robactwo (sprawdzone i rzeczywiście działa). Pozatym moja Maleńka jak każda kobieta dobrze czuje się w takich barwach . Aczkolwiek dementuje jakoby byla pusta bo charakterek ma
Aha no i to jest nie mój garaż tylko starszych. Narazie tam stoi Omesia. W przyszłym tygodniu robie jej własne miejscie  |
|
|
   |
 |
kamiiru
Tsundere Headcrab
Ostrzeżenia: 2

|
No .qam, widze ze srasz ze szczescia ze swojego autka (hahaha, ja sram po nocach bo sie prawka nie moge doczekac). Podoba mi się tyle ze nigdy w zyciu nie wziolbym kombi (bo na co mi?) ale to w koncu twoje auto.
P.S. Zaloze się drogi qamie ze temat powstał pod wpływem impulsu  |
|
|
    |
 |
Fr0styyy.
Bad Company 2 Headcrab
Ostrzeżenia: 3

|
A, fujjj. Nienawidzę kombi
A tak btw. to nie mam samochodu  |
 |
kłam
Gonarch
|
Hehehe początkowo chciałęm zakupić Peugeota 206 3D ale skończyło się na Oplu. No i jestem bardzo (z akcentem na bardzo ) zadowolony. Owszem Omesia jest potężna, droga i duża ale jeśli chodzi o komfort po prostu wymiata. No i własna - więc jakbym mógł się nie zakochać?
Temat zmieniony na bardziej ogólny ale kto posiada niech prezentuje swój samochodzik (Commodore czekam ). |
|
|
   |
 |
kamiiru
Tsundere Headcrab

|
A tak w ogole ile dales ? |
|
|
    |
 |
kłam
Gonarch
|
Ja nic nie dałem ale jakbym miał opchnąć to za 16-17 tyś.  |
|
|
   |
 |
ClassicGOD
Gonarch

|
Kiedys sobie postanowilem ze jak kupowac samochod to odrazu ten jedyny - wybor padl na Lotusa Exige (S) czyli hard-topowa wersja Elise. Najpiekniejszy samochod jaki imo stworzono a odkad dane mi bylo sie przejechac Elise jest moja obsesja xD Npisac ze jezdzi jak po szynach bylo by klamstwem bo nawet pociag sie tak szyn nie trzyma jak on asfaltu.
 |
_________________ If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ? |
|
  |
 |
Gordon Commodore
Fast headcrab

|
OK, OK. .qamie śpieszę już...
Austin Mini Cooper 'S' 1275
Rocznik: 1967 (tak, 1967, a dokładniej 05/67 - wybite pod maską.)
Przebieg: obecnie 59432 mil.
Stan: 7/10 (trochę rdzy w zakolach, chromy nie idealne)
Silnik: 1273 ccm, 71KM (trochę uciekło, ale i tak dużo rzeczy w silniku wymienionych)
Skrzynia biegów: manualna, czterobiegowa.
Wyposażenie dodatkowe: magnetofon szpulowy Unitra ZRK ZK146 Stereo (to nie żart), radio nieznanej mi marki. Poza tym, nic. Nawet obrotomierza ni ma.
Autko jest bardzo fajne, ze względu na jego zwrotność. Mieści się prawie wszędzie. Niestety, w zimę są czasami problemy. Chłodnica lubi przymarznąć. Wymienione oba gaźniki, paski i inne duperele. Wbrew pozorom wcale tak mało nie pali, bo ok. 6 do 8 litrów w mieście, na trasie ok. 5L/100KM. Ostatnio, kiedy były ulewy zaczęła mi przeciekać przednia szyba i było niezbyt ciekawie. Ciągnie bardzo nieźle jak na swój wiek, najszybciej jechałem ok. 145 km/h.
A wymarzony samochód? Żaden. |
 |
kamiiru
Tsundere Headcrab

|
.qam napisał: |
Noo... ja bym za tą kase kupił coś innego
Classic, dla mnie najpiekniejszym autem jest DB9 ale jesli mialbym wybierac auto nie-aż-tak-drogie-jak-bugatti-i-inne to chcialbym Noble M15  |
|
|
    |
 |
Getai Daktu
Headcrab wyjadacz

|
Trabant mój za 150 zł, stoi i u mnie nie zarejestrowany na działce. Ma unikalny tiuning w postaci niezamykalnych drzwi do siedzenia kierowcy. Wybite lusterko, które troi w oczach. Stan raczej kiepski, ale to moje cztery koła którym jeżdże jedynie po diząłce 10 na godzine, bo wiecej i tak by nie wyciągnął, a odpalanie go to wręcz kaskaderska rzecz, trzeba używać kabla. Na pocżatku kupiłem go na współke z kolegą któremu sie znudził i mi go oddał w całości, nie miałem co z nim zrobić to na diząłke dziada! |
 |
prabab
Rainbow Headcrab

|
VooDoo napisał: |
Trabant mój za 150 zł, stoi i u mnie nie zarejestrowany na działce. Ma unikalny tiuning w postaci niezamykalnych drzwi do siedzenia kierowcy. Wybite lusterko, które troi w oczach. Stan raczej kiepski, ale to moje cztery koła którym jeżdże jedynie po diząłce 10 na godzine, bo wiecej i tak by nie wyciągnął, a odpalanie go to wręcz kaskaderska rzecz, trzeba używać kabla. Na pocżatku kupiłem go na współke z kolegą któremu sie znudził i mi go oddał w całości, nie miałem co z nim zrobić to na diząłke dziada! |
Oddaj.
Przyda się jako rekwizyt do filmu ;P. |
|
|
  |
 |
Reaper_PL
Totalitarny Headcrab

Steam ID: Reaper_PL
|
Colt napisał: |
Classic, dla mnie najpiekniejszym autem jest DB9 ale jesli mialbym wybierac auto nie-aż-tak-drogie-jak-bugatti-i-inne to chcialbym Noble M15  |
Polejcie chlopakowi bo dobrze prawi M15 to swietny samochodzik, ale bardzo niedoceniany. Osobiscie chcialbym zasiasc za kierownica Prodirive P2 - samochod ktory ma w sobie wiecej elektroniki niz hurtowani komputerowa. |
_________________ An Uzi? I'm not from South Central Los Angeles. I didn't come here to shoot twenty black ten year olds in a drive-by. I want a normal gun, for a normal person.
Wystarczy, ze sie dowiesz, a bedziesz wiedziec... |
|
   |
 |
Gordon Commodore
Fast headcrab

|
Reaper_PL napisał: |
Polejcie chlopakowi bo dobrze prawi M15 to swietny samochodzik, ale bardzo niedoceniany. Osobiscie chcialbym zasiasc za kierownica Prodirive P2 - samochod ktory ma w sobie wiecej elektroniki niz hurtowani komputerowa. |
To byś nim długo nie pojeździł... IMHO im mniej elektroniki tym lepiej. |
 |
Lesiu
Stary Headcrab

Steam ID: lesiulodz
Xfire: lesiulodz
|
hmmm moi rodzice mają toyotę yaris mi sie marzy toyota aygo
yaris
aygo |
 |
Kazio
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1

Steam ID: Prawdopodobnie Kazio.
|
|
  |
 |
DonZ
Dojrzały Headcrab

Steam ID: DonZ
|
ja dzisiaj zostałem zmiażdżony wujek(przyszywany ale) dokładniej ojciec mojego przyjaciela kupił sobie Froda Mustanga GT jak to zobaczyłem to szczękę zbierałem z ziemi jak dorwe aparat to fotki cyknę  |
_________________ "A z tym pocałunkiem to będzemy musieli się jeszcze trochę wstrzymać" - powiedzial piękny książe złażac ze śpiącej królewny!
 |
|
    |
 |
ClassicGOD
Gonarch

|
.qam napisał: |
Noo... ja bym za tą kase kupił coś innego
Pytanie brzmi czy to twoj gust czy uwazasz tak dlatego ze w Top Gear tak powiedzieli? Ja zakochalem sie w tym samochodzie na dlugo przed powstaniem TVN Turbo dzieki to ktoremu poznalem Top Gear i nie potrzebowalem wyscigu ze smiglowcem zeby go pokochac. Zreszta przy cenie "zaledwie" 180k pln za Exige S z podst wyposazeniem (klima i cdplayer xD) nie wydaje sie tak nieosiagalny... |
_________________ If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ? |
|
  |
 |
DonZ
Dojrzały Headcrab

Steam ID: DonZ
|
180 tys zł???? no to zajefajnie mało w 10 lat się dorobisz  |
_________________ "A z tym pocałunkiem to będzemy musieli się jeszcze trochę wstrzymać" - powiedzial piękny książe złażac ze śpiącej królewny!
 |
|
    |
 |
|