Autor |
Wiadomość |
Camilus VI
Dojrzały Headcrab

|
Juz kilka razy spotkałem sie z tym, że po 3 epizodach Valve wyjdzie czwarty epizod, w którym nie bedziemy walczyc jako Gordon ale jakas inna postac z HL. Epizod ten miałby byc tworzony równolegle z 3 epizodami Valve przez jakąś inną firmę. Do tego dodam, że autorzy tych słów mówią, że Valve w ogóle temu nie zaprzecza. Na forum Steam z tego co zrozumiałem, forumowicze traktują to jako pewniak i kłócą sie np. o to w kogo wcielimy sie w tym dodatku. To samo pisze na wikipedi. Mnie sie wydaje, że to wszystko to jakaś chora plotka. Mogłby mi to ktos wytłumaczyc z kad wzięły się te pogłoski? Co sądzi o tym Valve? Czy spotkaliscie się z tą pogłoską na jakimś liczącym się serwisie o grach? |
|
|
  |
 |
Dav
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 2
|
Kiedyś kiedy ogłoszono, że będą 3 epizody dodano też, że będzie tworzony dodatek przez inną firmę, w którym będziemy oglądać wydarzenia z HL2 z oczu innej osoby. Nie wiadomo jak na razie wiele na ten temat... |
|
|
   |
 |
Camilus VI
Dojrzały Headcrab

|
Ale to Valve oficjalnie ogłosiło? |
|
|
  |
 |
meJKu
Zombine elite
Ostrzeżenia: 1
|
Camilus VI napisał: |
Ale to Valve oficjalnie ogłosiło? |
No tak. Było oficjalnie ogłaszane. Ale nie jestem pewien co do tego, że ma to przedstawiać fabułę HL2 z perspektywy innej osoby. Chociaż był bym mile zaskoczony gdyby tak było :] |
|
|
  |
 |
PiVu
Świeży Headcrab

|
Będziemy pewnie grać jako Barney albo Alyx. Chociaż gra sługasem kombinatu też byłaby ciekawym doświadczeniem.  |
 |
Camilus VI
Dojrzały Headcrab

|
Alyx by grało się fajnie gdybyśmy obserwowali jej oczami wydarzenia poprzedzające HL2 i samo HL2 ale epizody to już to samo co z perspektywy Gordona bo Alyx cały czas nam towarzyszy. Chciałbym żeby już oficjalnie w najbliższych miesiącach zapowiedziano ten dodatek.
Edit: Na Wikipedi znalazłem takie coś:
Cytat: |
W kwietniu 2006 potwierdzono, że powstaje epizod Half-Life 2: Episode Four oraz to, że będzie się on charakteryzował zupełnie nową fabułą. Potwierdzono też, że Episode Four jest tworzony przez niezależne studio pod nadzorem Valve Corporation |
|
|
|
  |
 |
Kazio
Dojrzały Headcrab

Steam ID: Prawdopodobnie Kazio.
|
a To nie powinno się nazywać aftermath??
Słyszałem, że będą 3 epizody i Aftermath. |
_________________ Chętnie chciałbym mieć coś w podpisie. |
|
  |
 |
klotek
Świeży Headcrab
Steam ID: klotek
Xfire: tamahomek
|
Aftermath został podzielony na osobne epizody.. EP1, EP2 oraz EP3
Nazwy 4 dodatku nie znamy... wiemy ze będzie |
|
|
       |
 |
Lesiu
Stary Headcrab

Steam ID: lesiulodz
Xfire: lesiulodz
|
czemu tak się spieszycie jeszcze nie wyszedł ep2, co mówić już o ep3 a tu już chcecie wiedzieć co bedzie w ep4, pewnie zrobią coś ala opposing force ale na moje oko to za jakieś 2-3 lata dopiero w to zagramy |
 |
dude1906
Świeży Headcrab

|
Lesiu napisał: |
na moje oko to za jakieś 2-3 lata dopiero w to zagramy |
a ja myśle że nawet troche dłużej. Co do 4 epizodu, moglibyśmy się wcielić w jakiegoś żołnierza, toczącego walki gdy Gordon był w letargu.
PS. a przy okazji witam wszystkich  |
|
|
  |
 |
Cveni
Świeży Headcrab

Steam ID: cveni
|
Styl Opposing Forcu byłby bardzo mile przeze mnie widziany. Raczej nie gralibyśmy jeszcze Adrianem, ale nie wiem, może kimś w podobnej sytuacji?
BTW, grał ktoś w moda Awakening? Taki styl byłby całkiem niezły, gdyby jeszcze dodali więcej wstawek fabularnych do gry  |
|
|
  |
 |
Camilus VI
Dojrzały Headcrab

|
Ale w ogóle nie wiadomo czy dodatek ten bedzie sie nazywac Epizode 4. Valve nazwało go czwartym ale nie oznacza to, że epizod ten bedzie po EP3. Valve mówiło, ze powstaną 3 Epizody ich produkcji + dodatek (nazwany jako odzielny, czwarty [nie ze względu na kolejnośc a ilośc wszystkich] epizod) tworzony przez inne studio. Prawie na 100% nie bedzie posiadał nr 4 ponieważ 3 epizody Valve opowiadają losy Freemana a ten zupełnie innej postaci, wiec wyraźnie do tego cyklu numeracji nie pasuje. Tym samym epizod ten może wyjśc w dowolnym czasie, poniewaz prace nad nim toczą się równolegle do epizodów Valve. O ile w ogóle się toczą. Od momentu zapowiedzi tego dodatku nie poznaliśmy żadnej oficjalnej informacji nawet o rzeczy tak podstawowej kto go stworzy. Z tego wnioskuję, że prace nad nim zostały zawieszone. Istnieje jednak inna możliwośc. Prawdopodobne jest, że zajmnie się nim Turtle Rock które obecnie zajmuje się L4D i po premierze tej gry rozpoczną się prace nad nim. Turtle Rock jest zaufanym studiem (Valve zleciło im prace nad CSCZ, CS na Xbox, mapy do CSS oraz obecny L4D) i to jest najbardziej prawdopodobne. |
|
|
  |
 |
prabab
Rainbow Headcrab

|
Osobiście podejżewam, że tym "czwartym dodakiem" jest... Portal . |
|
|
  |
 |
PiVu
Świeży Headcrab

|
Ale jego akcja nie rozgrywa się w uniwersum Half-Life więc odpada. |
 |
prabab
Rainbow Headcrab

|
PiVu napisał: |
Ale jego akcja nie rozgrywa się w uniwersum Half-Life więc odpada. |
Ty chyba na głowe upadłeś .
Valve oficjalnie potwierdziło, i to kilka razy, że Portal dzieje się w świecie Half-Life'a. Ba, nawet będzie powiązany z grą fabularnie. |
|
|
  |
 |
Kazio
Dojrzały Headcrab

Steam ID: Prawdopodobnie Kazio.
|
a to niespodzianka, że Portal to aż taka gra  |
_________________ Chętnie chciałbym mieć coś w podpisie. |
|
  |
 |
Dav
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 2
|
Mnie by ucieszył dodatek, w którym byłaby przedstawiona wojna siedmiogodzinna ^^ |
|
|
   |
 |
Cveni
Świeży Headcrab

Steam ID: cveni
|
DawSolo napisał: |
Mnie by ucieszył dodatek, w którym byłaby przedstawiona wojna siedmiogodzinna ^^ |
Tylko po której stronie barykady mielibyśmy w nim grać? |
|
|
  |
 |
AwM
Fast headcrab
Steam ID: awm591
Xfire: awm505
|
Były jakieś plotki że w TF2 będzie wojna 7-godzinna, prawda to jest? |
|
|
    |
 |
prabab
Rainbow Headcrab

|
AwM napisał: |
Były jakieś plotki że w TF2 będzie wojna 7-godzinna, prawda to jest? |
To był mój żart aprilisowy w 2005 roku (Drugim było "Premiera Aftermath już jutro" ). Ciesze się, że na tyle udany, że go wciąż ktoś pamięta . |
|
|
  |
 |
|