Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Kilka pytań o G-Moda Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
dude1906
Świeży Headcrab



Dołączył: 20 Cze 2007




PostWysłany: Wto Cze 26, 2007 22:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

1. Gdzie wrzucać ściągnięte modele broni, postacie itd.
2. Co jest potrzebne do grania przez sieć w CS:S i G-Moda


Jestem kompletnie zielony, więc proszę o odpowiedzi dostosowane do mojego poziomu wiedzy. Szczęsliwy Gordon

Z góry dzięki Oczko
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Tytanowy Janusz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 11 Cze 2007




PostWysłany: Wto Cze 26, 2007 22:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

1. Valve/Steam/steamapps/source mods/gmod9 czy coś takiego
2.W CS:S hl2
W gmoda hl2 i css
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Mateusz ARGH ZOMBIE!
Stary Headcrab



Dołączył: 25 Cze 2007




PostWysłany: Wto Cze 26, 2007 22:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

na pierwsze odpowiem bo drugiego nie rozumiem musisz wypakować pliki do pulpitu potem z kopiuj je albo bez kopiowania daj je do account/(jakiego masz gmoda? 10? 9?) potem klikasz na gmod 9 jak masz gmod 9 a jak gmod 10 to garrysmod tam masz takie lua maps i tak dalej wchodzisz do tamtego folderu z czymś tam pokazuje ci na nazwie folderu gdzie to dać dajesz to tam (nie folder tylko pliki) restartujesz steama i już

Edit: na gmod 10 musisz mieć hl2 lub css albo to i to na gmod 9 musisz mieć hl2 i css


Ostatnio zmieniony przez Mateusz ARGH ZOMBIE! dnia Wto Cze 26, 2007 22:52, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
dude1906
Świeży Headcrab



Dołączył: 20 Cze 2007




PostWysłany: Wto Cze 26, 2007 22:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

nie do końca o to mi chodziło ale dzięki.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Advisor
Stary Headcrab



Dołączył: 07 Cze 2007
Skąd: Wrocław

Steam ID: Jarek71
Xfire: CombineAdvisor
PostWysłany: Wto Cze 26, 2007 22:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

dude1906 napisał:
1. Gdzie wrzucać ściągnięte modele broni, postacie itd.
2. Co jest potrzebne do grania przez sieć w CS:S i G-Moda


1.Mapy: Valve/steamapps/source mods/gmod9/maps (potem uruchamiamy z konsoli)
2.Modele: gmod9/models
3.Tekstury(potrzebne do modeli): gmod9/materials/models
___________________________________________________

2.Do grania w css musisz mieć half-life 2 i css. Do grania w gmoda przez sieć musisz mieć half-life 2 deathmatch(za darmo jest) half-life 2 i counter-strike source.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćMSN Messenger
Tytanowy Janusz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 11 Cze 2007




PostWysłany: Wto Cze 26, 2007 22:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Yyy, co?
Od kiedy mapa się uruchamia z konsoli?
W którym ty gmodzie żyjesz?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Advisor
Stary Headcrab



Dołączył: 07 Cze 2007
Skąd: Wrocław

Steam ID: Jarek71
Xfire: CombineAdvisor
PostWysłany: Wto Cze 26, 2007 22:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Smiechu napisał:
Yyy, co?
Od kiedy mapa się uruchamia z konsoli?
W którym ty gmodzie żyjesz?

4.0 A co?

........................................

O ile dobrze pamiętam to w starych gmodach trzeba było nowe mapy z konsoli uruchamiać...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćMSN Messenger
Tytanowy Janusz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 11 Cze 2007




PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 10:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nic bo ja używam 9.04 i nie wiem dlaczego ty tego nie robisz...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Advisor
Stary Headcrab



Dołączył: 07 Cze 2007
Skąd: Wrocław

Steam ID: Jarek71
Xfire: CombineAdvisor
PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 11:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja też używam dziewiątke ale czasami nie wytrzymuje i gram w dziesiątke
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćMSN Messenger
dude1906
Świeży Headcrab



Dołączył: 20 Cze 2007




PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 11:26 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

co to jest ragdoll Język
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 11:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ragdoll to po prostu martwe ciało.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Tytanowy Janusz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 11 Cze 2007




PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 11:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Advisor, raz mówisz, że używasz 4.0 potem, że dziewiątkę, a potem 10.

...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Advisor
Stary Headcrab



Dołączył: 07 Cze 2007
Skąd: Wrocław

Steam ID: Jarek71
Xfire: CombineAdvisor
PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 11:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Smiechu napisał:
Advisor, raz mówisz, że używasz 4.0 potem, że dziewiątkę, a potem 10.

...

Z tym4.0 to był żart!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćMSN Messenger
Tytanowy Janusz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 11 Cze 2007




PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 11:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No to się uśmiałem. Dziwne sytacje do żartów wybierasz.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Advisor
Stary Headcrab



Dołączył: 07 Cze 2007
Skąd: Wrocław

Steam ID: Jarek71
Xfire: CombineAdvisor
PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 11:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ty sie pytałeś w którym ja gmodzie żyje,to ja sobie zażartowałem że w 4.0.,rozumiesz?

Zresztą koniec tego offtopa.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćMSN Messenger
zEB
Uber Metalowy Headcrab



Dołączył: 15 Kwi 2007




PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 12:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Suriv napisał:
Ragdoll to po prostu martwe ciało.

Niezbyt to precyzyjne Oczko
Ragdoll to kilka sztywnych modeli połączonych w jeden z możliwością ograniczonego się ich wyginania względem innych.
Ragdollem może być niekoniecznie ciało (w hl2 i gmodzie jest chyba samochód będący ragdollem).
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
101st Paratroop
Świeży Headcrab



Dołączył: 25 Cze 2007
Skąd: Leszno


Xfire: paratrup
PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 16:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Może trochę w temacie, może nie, ale nie chcę zakładać kolejnego by burdelu nie robić a mianowicie: Mam Gmoda 9.0.4 i chciałbym w nim mieć mapy i modele z Day of Defeat Source (oczywiście DoDS mam Oczko ). Czy jest jakiś sposób, skrypt or something like that by korzystać w Gmodzie 9 z dobrodziejstw Day of Defeat Source ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Mateusz ARGH ZOMBIE!
Stary Headcrab



Dołączył: 25 Cze 2007




PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 16:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

101st Paratroop napisał:
Może trochę w temacie, może nie, ale nie chcę zakładać kolejnego by burdelu nie robić a mianowicie: Mam Gmoda 9.0.4 i chciałbym w nim mieć mapy i modele z Day of Defeat Source (oczywiście DoDS mam Oczko ). Czy jest jakiś sposób, skrypt or something like that by korzystać w Gmodzie 9 z dobrodziejstw Day of Defeat Source ?
z kopiować radgolle i modele i wkleić je do folderu?

Edit:[/quote]
Mógłbyś takich głupot nie pisać ?
[/quote]

sorka nie mam gmod 9 więc nie wiedziałem po prostu zgadywałem


Ostatnio zmieniony przez Mateusz ARGH ZOMBIE! dnia Sro Cze 27, 2007 16:15, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
meJKu
Zombine elite
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 16:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mateusz ARGH ZOMBIE! napisał:
101st Paratroop napisał:
bla bla bla
z kopiować radgolle i modele i wkleić je do folderu?


Mógłbyś takich głupot nie pisać ?
Spróbuj tego http://forums.facepunchstudios.com/showthread.php?t=66853&highlight=dods+content
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
dude1906
Świeży Headcrab



Dołączył: 20 Cze 2007




PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 16:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W niektórych ze ściągniętych modeli mam folder "data", i nie wiem gdzie mam wrzucić pliki z tego folderu.


EDIT: o i jeszcze jedno, czy da się tchnąć w np. stworzony pojazd "życie"?

"życie"- aby można było do niego wsiąść i pokierować.

EDIT2: i ostatnie, czy można zmodyfikować tak pojazd (dodać skrzydła czy coś) by mógł poruszać się po wodzie/ w powietrzu?


Ostatnio zmieniony przez dude1906 dnia Sro Cze 27, 2007 16:37, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)