Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Half-Life 2 ALPHA & BETA Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
CzajnikGrozy
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Łódź

Steam ID: (sc).com/id/CzajnikGrozy

PostWysłany: Czw Cze 04, 2009 20:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Valve i tak nie zrobi nowego silnika, darujcie sobie. Zobaczcie na id Software: na podstawie silnika Q1 zrobili id Tech 5 które wygląda super.
Duże przestrzenie, fajne cienie i w ogóle.

Skalowanie modeli nie powinno być trudnością dla Valve, mogą też zawsze zaprojektować nowy edytor. Quake to bardzo elastyczny silnik, zapewne komuś się uda zmienić nawet format map. A układ folderów jest najwygodniejszym z jakim się spotkałem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Dabu
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 07 Maj 2007
Skąd: Ponyville

Steam ID: dabu

PostWysłany: Czw Cze 04, 2009 22:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Elektryk napisał:
i oświetlenie punktowe (nie wiem jak sie to dokłądnie nazywa ale chodzi o to, że jasność całej bryły jest liczona w jednym miejsc )

Brak dynamicznego oświetlenia owszem sprawia kłopoty, ale mimo wszystko ma jednak parę zalet. Np. możliwość kontroli ostrości cieni na różnych teksturach, albo odbijanie się światła od tekstur.

Elektryk napisał:
Ta, a kilkanaście minut wcześniej pomogłeś mi na Sourcesdk.pl z kamerą i rozjaśnianiem xD

Nawet nie zauważyłem Oczko.

MatiZ napisał:
A układ folderów jest najwygodniejszym z jakim się spotkałem.

No dobra, z tym akurat się zgodzę Uśmiechnięty.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
BioOrc
DOOM Headcrab



Dołączył: 14 Maj 2007
Skąd: Napewno z daleka od ciebie

Steam ID: BioOrc
Xfire: bioorc
PostWysłany: Pią Cze 05, 2009 09:26 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

MatiZ napisał:
Valve i tak nie zrobi nowego silnika, darujcie sobie. Zobaczcie na id Software: na podstawie silnika Q1 zrobili id Tech 5 które wygląda super.
Duże przestrzenie, fajne cienie i w ogóle.

Skalowanie modeli nie powinno być trudnością dla Valve, mogą też zawsze zaprojektować nowy edytor. Quake to bardzo elastyczny silnik, zapewne komuś się uda zmienić nawet format map. A układ folderów jest najwygodniejszym z jakim się spotkałem.


Ale mimo wszystko powinni wydać nową wersję Sourc-a bo obecna to już nie to, a jako konkurenta ma obecnie powszechnie używany U3 engine który nie dość, że wygląda świetnie to jeszcze nie wymaga PC-Potwora.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Ridzu
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Lis 2008
Skąd: Birmingham

Steam ID: Rhidge

PostWysłany: Pią Cze 05, 2009 09:34 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pewnie skończyli już ep3 ale wpadli na pomysł aby zrobić nowy silnik i teraz od nowa wszystko robią xO.

Half Life 2 - Episode Three
Coming...
Never

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu GaduMSN Messenger
BioOrc
DOOM Headcrab



Dołączył: 14 Maj 2007
Skąd: Napewno z daleka od ciebie

Steam ID: BioOrc
Xfire: bioorc
PostWysłany: Pią Cze 05, 2009 09:53 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Imo oni nawet dobrze EP3 nie zaczęli. HL stało się dla nich podrzędną marką najwyraźniej. Opóźnienia i długość poprzednich epizodów nie zachwycały a 3ci nie wychodzi... w tym samym czasie jednak L4D, L4D2, Portal, TF2 i ich poprawki, dodatki, ulepszenia. Wygląda na to, że marka HL została po prostu przez Valve zapomniana.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Modok1
Młody Headcrab
Zbanowany


Dołączył: 30 Paź 2008
Skąd: Kraków



PostWysłany: Pią Cze 05, 2009 17:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Rhidge fajną masz inteligencję.

_________________
http://steamcommunity.com/groups/BlackMSF
http://steamcommunity.com/groups/globalgamingcenter
http://blackmesa.pl/news.php
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Borsuk
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 23 Lip 2008
Skąd: wiedziałeś?

Steam ID: Borsuk

PostWysłany: Pią Cze 05, 2009 17:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Modok, mózgu, czy ty zawsze musisz wszystkim coś wytykać?
Może jego logika jest z deczka pokrętna, ale kto wie...

_________________
Image VIVA LA CRAB!!!111rejdz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Jahmen
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 12 Lip 2008


Steam ID: Jahmen666

PostWysłany: Pią Cze 05, 2009 18:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Modok1 napisał:
Rhidge fajną masz inteligencję.


A Ty fajnie mówisz "po ludzku".
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Ridzu
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Lis 2008
Skąd: Birmingham

Steam ID: Rhidge

PostWysłany: Pią Cze 05, 2009 18:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Modok1 napisał:
Rhidge fajną masz inteligencję.


Dziękuję ci :*

Szkoda tylko, że ty nie masz się czym pochwalić :/
Bo twoja inteligencja jest naprawdę kiepska.
A btw..

Twój post nie wnosi tutaj niczego co by mogło być związane z tematem x(.

Co do silnika.. o którym napisał matiz. To że powiedziałem że valve robi nowy silnik to miałem na myśli ulepszanie go... ok może się źle wypowiedziałem. Gdy chcą zazwyczaj usprawnić silnik to zaczynają od początku. tzw.

Modele
Textury
Shader
Efekty
i inne...

Borsuk94 napisał:
Może jego logika jest z deczka pokrętna, ale kto wie...


Image

:<

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu GaduMSN Messenger
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Pią Cze 05, 2009 18:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Modok1 napisał:
Rhidge fajną masz inteligencję.

Dostajesz kolejne ostrzeżenie za obrażanie innych użytkowników i śmiecenie na forum.
Naprawdę nikt nie ma ochoty tych twoich kretyńskich uwag i docinków czytać, tak więc daruj sobie, bo za moment stąd wylecisz. I tym razem definitywnie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Dabu
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 07 Maj 2007
Skąd: Ponyville

Steam ID: dabu

PostWysłany: Pią Cze 05, 2009 21:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

BioOrc napisał:
Imo oni nawet dobrze EP3 nie zaczęli. HL stało się dla nich podrzędną marką najwyraźniej. Opóźnienia i długość poprzednich epizodów nie zachwycały a 3ci nie wychodzi... w tym samym czasie jednak L4D, L4D2, Portal, TF2 i ich poprawki, dodatki, ulepszenia. Wygląda na to, że marka HL została po prostu przez Valve zapomniana.

Skoro przynosiła niskie dochody, to się szczerze mówiąc nie dziwę. Choć oczywiście żałuję.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
Paździoch
Młody Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 25 Paź 2009




PostWysłany: Nie Lis 15, 2009 22:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Heh widzę że już długo nikt tu nic nie pisał.
A więc:
Posiadam betę Hl2 (Niestety Anona bo TeamGaben nie mogę dorwać) i powiem szczerze że dobrze że niektóre rzeczy pozmieniali (np. usunęli niektóre lokacje City 17 itd).
Ale patrząc na wczesne wersje - szkoda że Valve nie pozostawiło tamtej wersji - z ponurym klimatem i zanieczyszczeniami jakie Combine wytwarzał. Naprwdę - z jednej strony żałować , z drugiej jednak pochwalić te zmiany.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Pred96
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 18 Mar 2011
Skąd: City 17

Steam ID: Pred96

PostWysłany: Pon Sie 01, 2011 14:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Odświeżam temat ponieważ mam problem z betą.

Więc tak pobrałem betę z torrentów no i instaluje.Po zainstalowaniu i uruchomieniu wyskakuje mi okienko z wyborem mapy (tylko czemu zamiast np. start game mam znaki zapytania?) ok wybieram mapę klikam pierwsza opcje i mi się beta włącza. W konsoli wpisuje np. map e3_lab i nic. W konsoli pisze mi to:
http://img828.imageshack.us/img828/6783/betahl2.png
Co mam zrobić?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Pon Sie 01, 2011 14:53 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie ma takiej mapy może po prostu?
Wpisz "maps *" i tam będziesz miał listę map, które możesz włączyć Oczko
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Pred96
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 18 Mar 2011
Skąd: City 17

Steam ID: Pred96

PostWysłany: Pon Sie 01, 2011 14:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A co jak mam tą mapę w folderze hl2/maps ?


@edit Wszystkie mapy mi nie działają wpisuje map i wybieram jakąś mapę która mi się wyświetla i jest to samo ;/

@edit 2 wpisuje maps i mam to

Usage: maps <substring>
maps * for full listing

A jak wpisuje maps * to mam wszystkie mapy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pon Sie 01, 2011 14:58 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wklep maps * a później map <nazwa pierwszej z brzegu>.
Ew. zainstaluj MissingInfo.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.


Ostatnio zmieniony przez Kriss dnia Pon Sie 01, 2011 15:00, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Pred96
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 18 Mar 2011
Skąd: City 17

Steam ID: Pred96

PostWysłany: Pon Sie 01, 2011 14:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To samo.Wpisuje maps * potem map <nazwa mapy> .
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pon Sie 01, 2011 15:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Może ta beta jest po prostu walnięta i nie może załadować mapy?

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Pred96
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 18 Mar 2011
Skąd: City 17

Steam ID: Pred96

PostWysłany: Pon Sie 01, 2011 15:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Oby nie...

@Edit popatrzę jeszcze za patchami.

@edit2 Lipa pobrałem 2 patche a i tak to samo...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
zwieracz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 25 Lis 2008


Steam ID: Pan Zwieracz
Xfire: srajer
PostWysłany: Pon Sie 01, 2011 19:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Może spróbuj odpalać mapy poprzez "Create server".

_________________
Image
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)