Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Thirdperson Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Wto Gru 22, 2009 19:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wiecie może jak włączyć thirdperson w HL2DM?
Bo chciałbym nagrać coś jak JA robię i nie widać tego z perspektywy 1 osoby :<
Widziałem jak goście w CSS nagrywają filmiki jak kogoś zabijają i to widać, że ONI zabijają (nie z 1 os.), a w HL2DM "Drive..." przenosi Cię razem z ciałem...
Nie wiem ja to wytłumaczyć, ale jak ktoś wie to pewnie pomoże Język
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Gru 22, 2009 20:28 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

sv_cheats 1 i "thirdperson" w konsoli?
ew.
http://www.garrysmod.org/downloads/?tag=thirdperson
i pomyśl co gdzie wrzucić, chyba w Winter Modzie byla opcja TPP.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Wto Gru 22, 2009 21:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
sv_cheats 1 i "thirdperson" w konsoli?
ew.
http://www.garrysmod.org/downloads/?tag=thirdperson
i pomyśl co gdzie wrzucić, chyba w Winter Modzie byla opcja TPP.


To nie jest forum o Gmodzie.
"HL Multiplayer"
A konkretniej Half-Life 2: Deathmatch.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Wto Gru 22, 2009 21:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No to sv_cheats 1, a potem thirdperson?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Wto Gru 22, 2009 21:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Drive Ci nic nie da. Nawet jak jesteś w 3 os.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Sro Gru 23, 2009 10:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No zwykłe thirdperson nie działa :<

AwM, no to szkoda, to jak gracze w CSS robią sobie skilmovie gdzie kogoś zabijają i widać ICH model itd.?
Muszę poprosić kolegę, żeby zrobił demko jak będzie ze mną grać. Potem mi wyśle to demko, i przerobie jego demko i swoje demko i nagram te dwa demka, to będzie tyle?
xd

Dzięki wszystkim..
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Sro Gru 23, 2009 10:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Przecież jak nagrasz swoje demko to możesz dowolnie je edytować, w tym zdefiniować kamerę. Komenda na to to zapewne demoui.

Cytat:
skilmovie

Fragmovie
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Sro Gru 23, 2009 11:21 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Suriv napisał:
Przecież jak nagrasz swoje demko to możesz dowolnie je edytować, w tym zdefiniować kamerę. Komenda na to to zapewne demoui.

Cytat:
skilmovie

Fragmovie


Można edytować, tylko mi chodzi o to, żeby było widać siebie z 3 osoby. A tak normalnie to gdy "dowolnie edytujesz" demko... to przenosisz się TY (twoja postać) wzrokiem, czyli to nie jest tak, że ona zostaje i zabija dalej... tylko TY jesteś nią... no nie wiem jak to wytłumaczyć... chyba część mnie rozumie Język

No to jak nie idzie tak zrobić/nie wiemy jak to zrobić, to dzięki.. Zrobie tak, że kolega będzie nagrywać i wtedy lepiej wszystko się złoży Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Sro Gru 23, 2009 13:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie widziałem żadnego fragmovie z 3 osoby. Jedynym wyjściem byłoby, żeby Twój kumpel był na obserwatorze i patrzył na Ciebie, gdy grasz. Lub nawet lepiej na free looku latał za Tobą.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Sro Gru 23, 2009 13:30 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

AwM napisał:
Nie widziałem żadnego fragmovie z 3 osoby. Jedynym wyjściem byłoby, żeby Twój kumpel był na obserwatorze i patrzył na Ciebie, gdy grasz. Lub nawet lepiej na free looku latał za Tobą.


Chodzi o niektóre ujęcia, że zabijesz kogoś i jest pokazane z 1 osoby. A potem jeszcze raz pokazane jak TY strzelasz, ale już z 3 os. i zabijasz kogoś. No pokazane to samo, tylko z innego ujęcia xd

Ok, już wszystko wiem, dzięki wam bardzo Uśmiechnięty

PS. Ja się zawsze spotykałem z SkillMovie xD To chyba jest poprawnie bo wiele ludzi tak pisze na YT.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Direct
Świeży Headcrab



Dołączył: 16 Cze 2009
Skąd: Jesteś? napisz mi na PW.

Steam ID: http://steamcommunity.com/id/Direct_xd

PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 16:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Da się tylko włączyć grach Single-Player ( Pojedynczego gracza ).
Np. HL2 (i ep)...

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 17:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Direct napisał:
Da się tylko włączyć grach Single-Player ( Pojedynczego gracza ).
Np. HL2 (i ep)...

W multi też się da jak masz dostęp do konsoli serwera...
tylko trzeba zacząć od "sv_cheats 1", a najlepiej zbindować :F (bind <X> "sv_cheats 1;thirdperson")

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 17:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
Direct napisał:
Da się tylko włączyć grach Single-Player ( Pojedynczego gracza ).
Np. HL2 (i ep)...

W multi też się da jak masz dostęp do konsoli serwera...
tylko trzeba zacząć od "sv_cheats 1", a najlepiej zbindować :F (bind <X> "sv_cheats 1;thirdperson")


"HL Multiplayer"

Dodaj mnie do znajomych na Steamie i pokaż w HL2:DM Język
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)