Autor |
Wiadomość |
Mateusz ARGH ZOMBIE!
Stary Headcrab

|
[Tu był post tak tragicznie napisany że mało z niego wynikało. Mateusz, oczywiście nie wie "ooo sooo chodziii" z G-Man'em bo nie zna angielskiego zbyt dobrze. Polecam Ci ściągnąć polonizację i używać jak najczęściej szarych komórek :]. Ale jak już temat powstał to poświęcam go na gdybanie o G-Manie . - .qam]
Uprzejmie informuję, że wszystkie idiotyczne żarciki w stylu "Gman jest gejem który chce zaje... Kombinat" nagradzane będą warnami.
Nowych użytkowników, którzy chcieliby zabłyszczeć uświadamiam, że pisząc posty "Omg widziałem Gmana w grze jak stał i się patrzył wiecie wiecie wiecie?????" tylko się ośmieszają - ta gra ma 6 lat i naprawdę każdy, kto uważa się za jej fana widział to milion razy.
Magpie |
|
|
  |
 |
Kaczor
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1

Steam ID: kaczor
|
nie wiem o czym gadasz, ale dla mnie G-man to facet w niebieskim garniturze i chodzi z teczką w której ma broń |
_________________ W świecie bez przyszłości, przeszłość ma wielkie znaczenie, na każdym kroku, w każdej chwili, nawet teraz... |
|
    |
 |
Demo1
Świeży Headcrab
Steam ID: Entropas
|
Trochę trwało zanim zrozumiałem tego posta, ale się udało.
"Wszystkich", ktorych nurtuje to niewiarygodnie trudne pytanie odsyłam do strony http://hlstory.hl2-pl.info/ |
|
|
    |
 |
kłam
Gonarch
|
Cytat: |
A-3 Czy to, że G-Man nie mówi ci, że pracujesz dla oferującego najwięcej oznacza, że zostałeś wynajęty do udziału w Powstaniu? Tak mi się wydaje, Gordon Freeman pracuje na zlecenie. Jednakże, nie pracuje na zlecenie podczas wydarzeń w HL2. Na końcu HL2 G-Man mówi Gordonowi, że otrzymał oferty na jego pracę. Jednak nie wspomina ani słowem, że już wybrał którąś z tych ofert. W tej chwili "oferującym najwięcej" jest G-Man, aczkolwiek może się to zmienić.
|
A Almanachu nie ma wszystkich naszych koncepcji
Bo G-Man może być (lista tematów z starego boarda):
- Gordonem z przyszłości (raczej nieprawdopodobne choć podobny)
- Agentem miedzygalaktycznej organizacji walczącej z Combine (he? )
- Kimś kto bez problemu kontroluje czas i przestrzeń (to bardzo prawdopodobne)
- Govermant Menem czyli facetem z rządu z swoją teczuszką i pistoletem (są takie przesłanki ale kto w to uwierzy po numerach z HL2? )
- Rywalem Combine urzywającym Gordona jako nic nie wartego narzędzi (patrząc na zapowiedzi Episode 2 można w to wierzyć).
- Gościem który potrafi niczym konstruktor z Matrixa manipulować światem (Gordon w hibernacji etc.)
- Kosmicznym alfonsem/szefem najemników zarabiającym dzieki swojej maskotce -Gordonie  |
|
|
   |
 |
CzajnikGrozy
Headcrab wyjadacz

Steam ID: (sc).com/id/CzajnikGrozy
|
Może z Gmanem zmierzymy się w EP3? Może będzie on głównym bossem?? |
 |
Mateusz ARGH ZOMBIE!
Stary Headcrab

|
MatiZ napisał: |
Może z Gmanem zmierzymy się w EP3? Może będzie on głównym bossem?? |
jeśli on będzie bossem to padnę ze śmiechu jak wyjmie swój kalendarz z teczuszki (można to zobaczyć używając noclipa w hl1 i sv wchodząc do teczuszki gmana) |
|
|
  |
 |
kłam
Gonarch
|
Nie traktowałbym zawartości teczki z HL1 jako wytyczne. To było kiedyś, jeszcze Valve pewnie nie miała fabuły zakrojonej na tak epicką skalę . Obstawiam że teczka z aktualnego HL to jakiś Teleport Device (popularna teoria )
A na koniec HL3 głownym bossem będzie przecież STEAM Monster  |
|
|
   |
 |
Mateusz ARGH ZOMBIE!
Stary Headcrab

|
.qam napisał: |
Nie traktowałbym zawartości teczki z HL1 jako wytyczne. To było kiedyś, jeszcze Valve pewnie nie miała fabuły zakrojonej na tak epicką skalę . Obstawiam że teczka z aktualnego HL to jakiś Teleport Device (popularna teoria )
A na koniec HL3 głownym bossem będzie przecież STEAM Monster  |
jeśli tak będzie to nie zagram nie chce stracić swojego steama i do tego gierek
Edit:Teleport Advice ? przecież to broń w PORTAL  |
|
|
  |
 |
Dav
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 2
|
Eeee tam. Pierniczycie. G-Man nosi w teczce inne garnitury. No przecież musi się przebierać. Jakby od HL1 się nie przebrał to Freeman padłby ze smrodu jakby G-Man go obudził  |
|
|
   |
 |
Dabu
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 4

Steam ID: dabu
|
On trzyma tam CD-Action żeby umilić sobie czas oczekiwania aż Gordon rozwali cały Kombinat. |
 |
kamiiru
Tsundere Headcrab

|
Nie, trzyma tam nową Tine bo jest w niej tyle wspaniałych przepisów że wdech zapiera!
A tak na serio to niewidze sensu w uzywaniu noclipu do podgladania jakichkolwiek tajemnic gry bo napewno nie tak to sobie Valve wyobrazalo
O ile dobrze pamietam to w HL1 g-man miał logo black messy na teczce. |
|
|
    |
 |
Mateusz ARGH ZOMBIE!
Stary Headcrab

|
Colt napisał: |
Nie, trzyma tam nową Tine bo jest w niej tyle wspaniałych przepisów że wdech zapiera!
A tak na serio to niewidze sensu w uzywaniu noclipu do podgladania jakichkolwiek tajemnic gry bo napewno nie tak to sobie Valve wyobrazalo
O ile dobrze pamietam to w HL1 g-man miał logo black messy na teczce. |
powiem co on miał tam w teczce on tam miał swój identyfikator i jakąś kartkę z napisem (może to przepis na headcraba w sosie opiekanym? ) |
Ostatnio zmieniony przez Mateusz ARGH ZOMBIE! dnia Czw Lip 12, 2007 15:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
  |
 |
Dav
Fast headcrab
|
Indyfikator? Nie wiem. Może miał identyfikator  |
|
|
   |
 |
Buhen
Meet the Headcrab
Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze
|
Tak zacząłem sobię rozmyślać i rozmyślać... A może G-Man współpracuje/współpracował z Kombinatem? Zastanówmy się, w hl 1 Gordon testuje ten dziwny kryształ. Przecież G mógł temu zapobiec, w tamtej chwili był w pobliżu nawet. Freeman wysłał satelitę (czyli tą rakietę, jakby ktoś nie wiedział ), która umożliwiła rozpoczęcie burz portali. G mógł temu zapobiec, ma w końcu MOC. Co o tym myślicie? |
|
|
    |
 |
krejzolek
Młody Headcrab
Steam ID: mi33
Xfire: mi33
|
Suriv napisał: |
Przecież G mógł temu zapobiec (...) Co o tym myślicie? |
Jakby zapobiegł to by gry nie było  |
_________________ |
|
   |
 |
Dav
Fast headcrab
|
Gdyby G-Man współpracował z Kombinatem to by nie budził Gordona i nie pomagał mu zniszczyć Cytadeli... |
|
|
   |
 |
Towarzysz Lenek
Dojrzały Headcrab

Steam ID: bazooka93 / Towarzysz_Jasiek (z OB)
Xfire: bazooka93
|
G-Man ma w teczuszce:
Dodatkowy garnitur (jak by go gołąb obsrał)
Cd-action
Słownik angielsko-polski
Kałasza
Próbówkę z wąglikiem
A kim on może być? Może wujkiem Chucka Norrisa?
No, ale to były jaja.
Ja osobiście myślę, że jest on reżyserem i kręci film kosztem Ziemi, Kombinatu, Xen, i innych podobnych światów. Oczywiście zarabia na tym tyle na godzinę, co cały Micro$hit odkąd zaistniał. Może być też agentem GRU/KGB/USB/CIA/FBI/MI6 wybierzcie ssami.
Co do bossa. Wszyscy wiedzą że to będzie Nihi ze znaczkiem steama na potylicy, zaworami w miejscu oczu i będzie 10 razy większy. |
 |
Buhen
Meet the Headcrab
Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze
|
DawSolo napisał: |
Gdyby G-Man współpracował z Kombinatem to by nie budził Gordona i nie pomagał mu zniszczyć Cytadeli... |
A skąd wiesz, że G-Man mu pomagał? Owszem, zbudził go w hl2, ale czy miał w planach to, że go Barney uratuje? Możliwe. Możliwe jest też to, że chciał żeby Gordon trafił właśnie do Nova Prospekt, żeby porozmawiał z tajemniczymi pracodawcami, czyli w tym wypadku- Advisorami. A Barney wszystko spier*olił.  |
|
|
    |
 |
Mrocz
Mroczny Headcrab

Steam ID: MrocznyMrocz
Xfire: Xfrajer ssie
|
.qam napisał: |
jeszcze Valve pewnie nie miała fabuły zakrojonej na tak epicką |
Nie zgodzę się z tym... Half-Life 1 za dużo łączy z Half-Life 2 jak na "dopisanie fabuły"... Można się w H-L 1 dopatrzeć wielu elementów o które potwierdzają się w H-L 2... Choćby Vortigaunty będące niewolnikami, liczne fabryki na Xen, siedzisko Nihilitaha które jest wykonane z tego samego materiału co urządzenia mechaniczne Combine ( Skanery na przykład ) oczywiście w gorszej graficznie wersji nieco, zresztą pancerzyk Alien Grunta też jest zrobiony, a on sam jest Hybrydą Alien Slave;'a wykonaną przez Kombinat... tak więc nie wygląda mi na to, żeby twórcy kompletnie nie planowali dalszej fabuły w takiej tonacji jaką widzimy w H-L2.... Bo wszystko na to wskazuje jak dla mnie nawet małe szczególiki ^_^ |
 |
Towarzysz Lenek
Dojrzały Headcrab

Steam ID: bazooka93 / Towarzysz_Jasiek (z OB)
Xfire: bazooka93
|
Ale gdzie w HL1 pada słowo "kombinat"? Może nie usłysałem, ale coś mi się zdaje że mowy o czymś takim nie było.
Poza tym, myślę że 3-4 ostatnie etapy HL1 rozgrywały się w cytadeli na Xen.
Ale to tylko prywatne przemyślenie. |
 |
|