Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Zakażenie? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
el_neco
Młody Headcrab
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 18 Paź 2007




PostWysłany: Pią Lut 12, 2010 12:35 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pasowałoby żeby .qam przeczesał ftp pod względem wirów i innych takich.

Cytat:
Ostrzeżenie: Odwiedzenie tej witryny może spowodować uszkodzenie komputera.
Witryna www.forum.headcrab.pl zawiera elementy z witryny southernghostresearch.com zawierającej złośliwe oprogramowanie, które może uszkodzić komputer lub w inny sposób działać bez zgody użytkownika. Samo odwiedzenie witryny, w której przechowywane jest złośliwe oprogramowanie, może spowodować zainfekowanie komputera.
Więcej informacji na temat problemów występujących we wskazanych elementach znajduje się na stronie Strona diagnostyczna Safe Browsing dla domeny southernghostresearch.com.
Więcej informacji na temat ochrony przed szkodliwym oprogramowaniem w internecie.
Rozumiem, że odwiedzenie tej witryny może spowodować uszkodzenie komputera.


Żeby tu wejść musiałem zgodzić się na wysłanie w kosmos :/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
cytrynowy
Acid Headcrab



Dołączył: 17 Maj 2009
Skąd: Świecie

Steam ID: lemon_csw

PostWysłany: Pią Lut 12, 2010 13:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

U mnie tyż coś takiego wyskoczyło.

_________________
"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości"
Image Staram się pisać poprawnie po polsku.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pią Lut 12, 2010 14:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

U mnie czysto.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Knight
Stary Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: Knight5002

PostWysłany: Pią Lut 12, 2010 14:44 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dobrze, że w porę zobaczyłem ten temat, gdyż też już o tym samym chciałem pisać. Mam nadzieję, że to tylko fałszywy alarm.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
el_neco
Młody Headcrab
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 18 Paź 2007




PostWysłany: Pią Lut 12, 2010 16:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

też mam taką nadzieję - jednak sprawdzenie przez głównego administratora co może być nie tak przyda się^^
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
kłam
Gonarch



Dołączył: 13 Kwi 2007




PostWysłany: Pią Lut 12, 2010 19:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Na 99% fałszywy alarm - kod reklamy jest kiepski Uśmiechnięty Prześle do adaction
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Fr0styyy.
Bad Company 2 Headcrab
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Stargard Szczeciński

Steam ID: marco562

PostWysłany: Pią Lut 12, 2010 20:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Też mi takie coś wyskoczyło, co ciekawe nie mam AV Bardzo szczęśliwy. Chrome ma jakiegoś AV?

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Darth ReX
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 09 Gru 2009


Steam ID: radeon26
Xfire: darthrex2
PostWysłany: Pią Lut 12, 2010 20:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niezłego zonka miałem, gdy zainstalowałem Chrome'a wczoraj i wchodząc na stronę zobaczyłem ów komunikat. Nie jest on groźny, ale przeszkadza o tyle, że wyskakuje przy każdym wejściu na stronę, co nie jest fajne, gdy ktoś - tak jak ja - skacze po kartach.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
'BPC'
Stary Headcrab



Dołączył: 25 Sie 2009




PostWysłany: Pią Lut 12, 2010 21:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja mam chrome, F-Secure i żaden komunikat mi nie wyskakuje. Może to wina waszego antywirusa?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Darth ReX
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 09 Gru 2009


Steam ID: radeon26
Xfire: darthrex2
PostWysłany: Pią Lut 12, 2010 22:03 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ale to nie zależy od antywirusa, po prostu strona jakaś tam, z której ponoć wyświetlane są tu elementy jest na czarnej liście stron internetowych, stąd całe halo.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Smiđur
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 19 Cze 2008




PostWysłany: Sob Lut 13, 2010 11:18 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hhmm. Mój avast ciągle płacze i widzi szkodliwe oprogramowanie... Zmięszany
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
cytrynowy
Acid Headcrab



Dołączył: 17 Maj 2009
Skąd: Świecie

Steam ID: lemon_csw

PostWysłany: Sob Lut 13, 2010 11:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

avast napisał:
Sign of "HTML:Script-inf" has been found in "http://ads.adveraction.pl/other/skrypty/toplayer/js" file.


O, tak dla dokładności i potomności.

_________________
"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości"
Image Staram się pisać poprawnie po polsku.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sob Lut 13, 2010 11:30 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Alarmuję, u mnie wirus w tym samym pliku (HEUR.Trojan.Script.Generic) (a ja myślałem że to w firefoxie problem...).

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Sob Lut 13, 2010 12:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cóż, u mnie przy programie antywirusowym Avast wyskakuje jakiś komunikat z wirusem. Pewnie chodzi chodzi o ten sam "fałszywy alarm". Na razie jednak dość skutecznie wkurza. Napiszcie jak problem zostanie rozwiązany, bo na razie dla mnie jedynym rozwiązaniem jest zablokowanie reklam na forum.

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Sob Lut 13, 2010 13:09 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

bLiNd napisał:
Cóż, u mnie przy programie antywirusowym Avast wyskakuje jakiś komunikat z wirusem. Pewnie chodzi chodzi o ten sam "fałszywy alarm". Na razie jednak dość skutecznie wkurza. Napiszcie jak problem zostanie rozwiązany, bo na razie dla mnie jedynym rozwiązaniem jest zablokowanie reklam na forum.


Ja używam AdBlock Plus do FF i nic mi nigdy nie wyskoczyło Język
A swoją drogą w Avascie nie ma czegoś takiego jak "nie powiadamiaj następnym razem" lub "zgłoś fałszywy alarm". Coś takiego było mi się zdaje, nie?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Sob Lut 13, 2010 13:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niestety nigdzie takiego czegoś nie zauważyłem, więc do czasu rozwiązania problemu, też będę blokować reklamy, bo czytać forum się nie da. Uśmiechnięty

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sob Lut 13, 2010 13:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zablokowany NoScriptem i nie ma problemów.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
el_neco
Młody Headcrab
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 18 Paź 2007




PostWysłany: Sob Lut 13, 2010 13:37 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

u mnie chrome + adblock (bez konfiguracji) wyeliminował WSZYSTKIE reklamy ze stron, jednak tutaj na forum najpierw odpala reklame analizuje ją i wywala komunikat^^
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Karl0ss
Świeży Headcrab



Dołączył: 26 Cze 2009


Steam ID: 0:1:11108308
Xfire: k4rl0ss
PostWysłany: Nie Lut 14, 2010 16:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Od paru dni headcrab (i stronka i forum) uwielbia mi 'wywalac' przegladarki (sprawdzane na operze i FF, opere o wiele czesciej ;o).
[fanboyoperymode]Opera praktycznie nigdy nie crashuje (zresztą, pewnie ff też), więc sądze, że to po stronie headcraba[/fanboyoperymode]
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Firm
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 11 Maj 2009


Steam ID: 18Firm18

PostWysłany: Nie Lut 14, 2010 16:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Karl0ss u mnie to samo, myślałem że to spowodowane instalacją "nowszego" firefoxa, a na chromie mnie jeszcze w ogóle nie wykopało.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)