Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Problemy z przejściem gry (HL1 & HL2) Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Pon Mar 22, 2010 10:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W tym temacie można zgłaszać wszelkie problemy z przejściem gry oraz prośby o pomoc w ich rozwiązaniu. Wszelkie inne tematy o podobnej treści będą natychmiast zamykane.

Nie muszę chyba dodawać, że każdy problem powinien być sensownie opisany, by dawać osobom, które aktualnie nie patrzą Wam w monitor, pogląd całej sytuacji.

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
turbodymomenel
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 10 Kwi 2010
Skąd: z twoich koszmar00ff



PostWysłany: Nie Kwi 11, 2010 00:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

dziwne.... przeszłem więzienie (przechodzę hl2 2 raz) i w tym przemieniającym się budynku wsiadłem za Alyx do windy, rozwaliłem typków, i nie wiem co dalej! obejrzałem całe pomieszczenie, nawet haniebnie użyłem noclipa, i nie wiem co dalej! nie mogę wyłączyć bariery a babka zamiast coś robić stoi w windzie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Bombel
Stary Headcrab



Dołączył: 16 Sty 2008
Skąd: z redakcji HeadFückta

Steam ID: bombelo

PostWysłany: Nie Kwi 11, 2010 00:34 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zarzuć screenem, bo nie wiem, czy ta winda to nie przypadkiem teleport Oczko

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Jurij
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 23 Cze 2008
Skąd: C:\users\JurijPietrowicz



PostWysłany: Nie Kwi 11, 2010 00:35 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Możesz dokładniej opisać ten moment ? Bo się z kolegami nie mogliśmy domyślić o co ci chodzi Bardzo szczęśliwy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
zwieracz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 25 Lis 2008


Steam ID: Pan Zwieracz
Xfire: srajer
PostWysłany: Nie Kwi 11, 2010 11:30 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Przeszedłem, a nie przeszłem. Co to jest przemieniający się budynek? :O
Chodzi ci o ten teleport na końcu? Ja tak kiedyś miałem, że się w nim zablokowałem i akcja nie szła dalej.

_________________
Image
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
turbodymomenel
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 10 Kwi 2010
Skąd: z twoich koszmar00ff



PostWysłany: Nie Kwi 11, 2010 13:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

po przejściu więzienia, kiedy budynek zaczął się transformować (?) znalazłem Alyx przy jakimś pociągu, ona mnie zaprowadziła do windy, a po wyjściu rozwaliłem typków którzy tam byli, tyle że dalszą drogę zagradza mi pole siłowe którego wyłącznika nawet na noclipie nie znalazłem.
chodzi mi o to że po rozwaleniu strażników i chyba nawet dwóch super mrówek wychodzę jakimś zdemolowanym korytarzem z więzienia, a ściany o dziwnym kształcie zaczynają zmieniać położenie (czyt. starają się mnie zgnieść) potem podskakuję do jakiegoś korytarza trochę nad ziemią, a tam Alyx. potem przechodzę koło przejeżdżającego pociągu i do windy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Nie Kwi 11, 2010 13:20 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ty na pewno grasz w HL2 ?

BTW: Może o to chodzi http://www.youtube.com/watch?v=8kesOh33_2o&feature=related ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
turbodymomenel
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 10 Kwi 2010
Skąd: z twoich koszmar00ff



PostWysłany: Nie Kwi 11, 2010 13:58 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

nie, to chyba jest później, bo ja wychodzę z więzienia i od tamtego czasu wszystkie ściany są jakby ząbkowane, wszystko wygląda w stylu combine. a to co jest na filmiku to nie widziałem tego jeszcze czyli nie doszłem tam. przechodzę hl2 drugi raz a pierwszy raz przechodziłem po wydaniu tej gry czyli trochę czasu minęło i zapomniałem co i jak
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Elektryk
Headcrab pod napięciem



Dołączył: 26 Sty 2009
Skąd: Świętochłowice

Steam ID: elektryk91
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie tak każe!
PostWysłany: Nie Kwi 11, 2010 14:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A może tam gdzieś jest tunel wentylacyjny by przez niego przejść? Albo wtyczka jest daleko od pola siłowego i trzeba ją wyciągnąć granatem?

_________________
Chcesz być zawsze na bieżąco z wiadomościami o Valve?
http://www.facebook.com/encyklopediaborealis
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Nie Kwi 11, 2010 14:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wiem który moment...
Chyba.
Ta zgniatarka śmieci.
Po lewej jest przejście dalej?

http://www.youtube.com/watch?v=N_DSIoSqMdw

6:50

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
turbodymomenel
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 10 Kwi 2010
Skąd: z twoich koszmar00ff



PostWysłany: Nie Kwi 11, 2010 16:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

aaa, dzięki spagin to tutaj tyle że u mnie Alyx nie wychodzi z windy to chyba jakiś bug
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Pablo Querte
Stary Headcrab



Dołączył: 23 Gru 2008




PostWysłany: Nie Kwi 11, 2010 17:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To taki bug, którego łatwo naprawić kupując Half-Life 2.

EDIT
A mówią, że oryginał naprawia wszystkie problemy Język W takim razie bardzo przepraszam.


Ostatnio zmieniony przez Pablo Querte dnia Sro Kwi 14, 2010 17:28, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Nie Kwi 11, 2010 20:30 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pablo Querte napisał:
To taki bug, którego łatwo naprawić kupując Half-Life 2.


Mam oryginał, a też miałem podobny problem, więc daruj sobie.

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
turbodymomenel
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 10 Kwi 2010
Skąd: z twoich koszmar00ff



PostWysłany: Nie Kwi 11, 2010 22:37 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja też mam orginał Rozzłoszczony Gordon
i ten bug mi się powtarzał w każdej windzie, i za każdym razem wczytanie gry i wejście do windy od nowa pomagało. kiedy zobaczyłem na filmiku że Alyx WYSIADA z windy zrobiłem restart i pomogło.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
piciu42
Świeży Headcrab



Dołączył: 03 Wrz 2010




PostWysłany: Pią Wrz 03, 2010 18:09 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

mam pytanie gdzie mam dalej iść w tym mieście Reven nie wiem tam są takie 2 samochody na linach uwieszone i je sie nadul spuszcza i potem wciagają sie znów do góry GDZIE TAM TRZEBA dALEJ ISC. z góry dzięki i pozdrawiam
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Pią Wrz 03, 2010 18:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Musisz wskoczyć na to drugie auto, wraz z nim wznieść się do góry i potem przejść na taki gzyms i do otwartego okna.

@down
nie szkodzi Język


Ostatnio zmieniony przez Magpie dnia Pią Wrz 03, 2010 18:25, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Konrad Elite
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 08 Cze 2009
Skąd: Phobos

Steam ID: kondzio95
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie za jego pomocą kontroluje Elektryka!
PostWysłany: Pią Wrz 03, 2010 18:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

piciu42 napisał:
mam pytanie gdzie mam dalej iść w tym mieście Reven nie wiem tam są takie 2 samochody na linach uwieszone i je sie nadul spuszcza i potem wciagają sie znów do góry GDZIE TAM TRZEBA dALEJ ISC. z góry dzięki i pozdrawiam

Użyj dźwigni przy drugim samochodzie skocz na niego i dalej po deskach (deski to pożyteczne zwierzęta!) poza tym widzę ze twój Caps Lock ma napady złości...
Myślenie boli nie? >:(
Luise napisał:
Musisz wskoczyć na to drugie auto, wraz z nim wznieść się do góry i potem przejść na taki gzyms i do otwartego okna.

Ups... Nie zdążyłem :O

_________________
Image
Yay!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
Hevelius
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 07 Wrz 2010




PostWysłany: Wto Wrz 07, 2010 14:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A czy jest w stanie mi ktoś pomóc? Otóż gram sobie w Half Life Episode TWO i nagle taki BUG wyłazi... W rozdziale "Our Mutual Friend" tuż jak Alyx wita się z ojcem należy zjechać windą do silosu... i tu się pojawia problem... Bo i Eli i Alyx stoją w miejscu i lipa. W podstawce na podobny problem wystarczył save i ponowny load, no a tu nie pomaga. Czy ktoś wie jak to rozwiązać, myślałem też żeby skombinować jakiś save, ale nie mam z kąd.

Dzięki i pozdrawiam.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
BioOrc
DOOM Headcrab



Dołączył: 14 Maj 2007
Skąd: Napewno z daleka od ciebie

Steam ID: BioOrc
Xfire: bioorc
PostWysłany: Wto Wrz 07, 2010 15:28 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pachnie piratem Język

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Konrad Elite
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 08 Cze 2009
Skąd: Phobos

Steam ID: kondzio95
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie za jego pomocą kontroluje Elektryka!
PostWysłany: Wto Wrz 07, 2010 15:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

BioOrc napisał:
Pachnie piratem Język

Pewnie z Ep2 nie było pewnego bug'fixa mam link do niego tylko potwierdź czy to oryginał czy pirat bo nie jestem pewny

_________________
Image
Yay!

Ostatnio zmieniony przez Konrad Elite dnia Wto Wrz 07, 2010 21:11, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)