Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Problemy z uruchomieniem gier i Steam'em Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Pon Mar 22, 2010 10:53 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W tym temacie można zgłaszać wszelkie problemy z uruchomieniem gier bądź problemy związane z platformą Steam (błędy, komunikaty, niedziałające gry). Wszystkie nowe tematy, które dotyczą w/w problemów będą natychmiast zamykane.

Pamiętajcie by swój problem należycie opisać. Dać screena z błędem, bądź dokładnie go przepisać. Podajcie swoją konfigurację sprzętową oraz opiszcie, kiedy Ci dany błąd wyskakuje. Wszystko to pomoże nam w skuteczniejszej analizie problemu oraz ewentualnej pomocy przy jego rozwiązaniu.

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
meJKu
Zombine elite
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Czw Mar 25, 2010 18:53 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie wiem co ten temat robi w dziale na temat problemów z Half-Life ;S
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Firm
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 11 Maj 2009


Steam ID: 18Firm18

PostWysłany: Czw Mar 25, 2010 19:21 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dlatego proponowałem dział ogólny Steam :/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Czw Mar 25, 2010 21:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

meJKu napisał:
Nie wiem co ten temat robi w dziale na temat problemów z Half-Life ;S


Ja wiem i to mi wystarczy. Lepszego działu na umieszczenie tego tematu nie ma.

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
meJKu
Zombine elite
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Czw Mar 25, 2010 21:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

bLiNd napisał:
meJKu napisał:
Nie wiem co ten temat robi w dziale na temat problemów z Half-Life ;S


Ja wiem i to mi wystarczy. Lepszego działu na umieszczenie tego tematu nie ma.

A dlaczego nie umieścić tego tematu w dziale Pozostałe, który odpowiada za WSZYSTKIE gry? Bo ten jest przeznaczony TYLKO do problemów związanych z Half-Life.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Czw Mar 25, 2010 22:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Z kilku powodów.
1) Przede wszystkim jest to temat do zgłaszania problemów z uruchomieniem gier związanych ze Steam'em, a najwięcej zgłaszanych problemów jest związanych z grami od Valve w szczególności Half-Life 1 i 2.
2) Po drugie, dział Pozostałe dotyczy tak naprawdę wszystkich gier, także tych nie związanych ze Steamem, a dla takich gier każdy dalej każdy może założyć sobie nowy temat np. problem z uruchomieniem SimCity 4.
3) Po trzecie, wszystkie problemy związane ze Steamem były do tej pory przerzucane do tego tematu i nikt na to nie narzekał. Nie widzę więc powodu, by to zmieniać i umieszczać ten temat raptem w innym dziale. Wystarczy zresztą porównać kilka pierwsze stron z jednego i drugiego działu.

Dział "Pozostałe" służy raczej ogólnej dyskusji o grach niż o problemach związanych z grami. Poza tym, jakbym wrzucił ten temat od tamtego działu, to znowu pojawiłby się dylemat, gdzie wrzucać problem z uruchomieniem Half-Life, który związany jest (owy problem) ze Steamem. Do tego działu? Czy do tematu z problemami ze Steamem? No i w tym dziale znajdują się FAQ poświęcone Steamowi, nie widzę więc powodu, by tematy związane ze Steamem rozdrabniać na kilka działów.

Ogólnie temat powstał, ponieważ w dziale poświęconym HL1 i HL2 pojawiała się masa tematów o tytule "Problem", które często poruszały problem już dawno rozwiązany w innym temacie nazwanym "Problem", a który dotyczył właśnie uruchomienia gry.

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
meJKu
Zombine elite
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Czw Mar 25, 2010 22:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

bLiNd napisał:
1)

Jakoś mnie to nie przekonuje.
bLiNd napisał:
2)

No widzisz, dotyczy wszystkich gier, a ten dotyczy(ł) tylko problemów związanych z grami z serii Half-Life. I nie rozumiem dlaczego uważasz, że to, że można w dziale "Pozostałe" dyskutować na temat każdej gry (też nie związanej ze Steamem) to stwarza jakiś problem.
bLiNd napisał:
3)

Tego tematu? Chyba raczej działu. I poza tym, widząc dział "HL Problemy" i patrząc na jego opis to byłby raczej ostatnim działem do którego bym zajrzał w sprawie problemu ze Steamem. I mówisz, że były przerzucane... Czyli jednak ludziom wygodniej było pisać tematy związane z problemami ze Steamem w dziale "Pozostałe"?

bLiNd napisał:
Dział "Pozostałe" służy raczej ogólnej dyskusji o grach niż o problemach związanych z grami. Poza tym, jakbym wrzucił ten temat od tamtego działu, to znowu pojawiłby się problem, gdzie wrzucać problem z uruchomieniem Half-Life, który związany jest (owy problem) ze Steamem. Do tego działu? Czy do tematu z problemami ze Steamem? No i w tym dziale znajdują się FAQ poświęcone Steamowi. Nie widzę więc powodu, by tematy związane ze Steamem rozdrabniać na kilka działów.

Służy do dyskusji o grach, to dlaczego nie miałoby się tam też rozmawiać o problemach związanymi z grami? I gdzie ty tu widzisz problem do którego działu wrzucać tematy związane z problemami z HL? Jak byk pisze w opisie "HL Problemy": "Support merytoryczny oraz techniczny do HL i HL2". Co do tych FAQ, szczerze? To od początku mojej kadencji na tym forum pierwszy raz je zobaczyłem na oczy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Czw Mar 25, 2010 22:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

meJKu napisał:

Jakoś mnie to nie przekonuje.

Trudno.
meJKu napisał:

Tego tematu? Chyba raczej działu. I poza tym, widząc dział "HL Problemy" i patrząc na jego opis to byłby raczej ostatnim działem do którego bym zajrzał w sprawie problemu ze Steamem. I mówisz, że były przerzucane... Czyli jednak ludziom wygodniej było pisać tematy związane z problemami ze Steamem w dziale "Pozostałe"?


Tak, miało być działu. To nie jest tak, że wszystkie tematy związane z problemami ze steamem były w dziale "Pozostałe" i my je sobie przerzuciliśmy. Te tematy powstawały wszędzie. W Dziale o HL, o HL2, w Ravenholm Pub, w labolatorium, a nawet w dziale Headcrab.pl. Jednak jak sobie przejrzysz te tematy, to zobaczysz, że ogromna większość z nich dotyczy HL1 i HL2 oraz ogólnie steama, a spora część tych drugich, była zakładana w tym dziale. Nie widzę więc najmniejszego sensu trzymać 90% tematów w dziale HL Problemy i dwóch, trzech w dziale Pozostałe, tylko dlatego, że dotyczą Steama, a nie samego HL'a.

Nie wiem jak Ty, ale ja czytam wszystkie tematy i stąd taka decyzja. Nie zamierzam teraz przerzucać tych 5 tematów oraz innych niezwiązanych z HL'em bezpośrednio do tematu "Pozostałe", gdzie zaraz zginą w natłoku innych tematów związanych z grami. Najlepiej by było, gdyby powstał dział, który dotyczyłby tylko problemów związanych z grami. Dopóki tak się nie stanie, to dalej wszystkie problemy będą lądować w tym dziale.

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.

Ostatnio zmieniony przez bLiNd dnia Czw Mar 25, 2010 22:58, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
meJKu
Zombine elite
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Czw Mar 25, 2010 22:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dobra ale ja Ci nie każe przerzucać tych wszystkich tematów z powrotem do "Pozostałe". Mi chodzi tylko o to, żeby TEN temat umieścić w tamtym dziale, bo wg mnie większość użytkowników (albo raczej chodzi mi o tych którzy mają mózg) właśnie tam będzie szukała pomocy i jak dla mnie tamten dział jest o wiele częściej przeglądany.
Wg mnie ten temat zostanie zapomniany tak samo jak wszystkie FAQ w tym dziale. I to tyle raczej z mojej strony, nie mam nic więcej do dodania ; )
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Czw Mar 25, 2010 23:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

meJKu napisał:
Wg mnie ten temat zostanie zapomniany tak samo jak wszystkie FAQ w tym dziale. I to tyle raczej z mojej strony, nie mam nic więcej do dodania ; )


Możliwe, że tak się stanie. Jeśli będzie tak, że temat ten będzie stał pusty, a dalej będą powstawać nowe tematy w dziale Pozostałe, to rozważę przeniesienie tego tematu do tamtego działu. Na razie jednak, gdy widzę, że większość tematów dotyczących problemów jest zakładana w tym dziale, jest to według mnie najlepszy wybór. Uśmiechnięty

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Ms. Freeman
Świeży Headcrab



Dołączył: 30 Mar 2010




PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 20:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam mam problem z HL2 Episod One

Najpierw miałem zwiechy i tzw . Artefakty ale po resecie jakoś odpaliłem grę . Ale jak ja mam grać jak co chwile mi wywala błąd . Na początku gdy dog rzuca furgonetką wywaliło mi raz ten błąd podczas spadania w dół . 2 Raz mi wywaliło ten sam błąd jak wysiadłem z furgonetki i doszedłem do pierwszego wczytywania . Co może być nie tak ? Tylko nie mówicie że muszę od nowa zainstalować steama i Ściągnąć HL Smutny (bo zgubiłem CD 1 od Orange boxa Neutral ) W podstawce ten błąd wywalił mi może raz na 3,5 Godziny a tu co chwilę :/

Wszedłem do cytadeli co trzeba przebiegnąć po takim jak by moście ten niby wiatr mnie zrzucił zamiast pancerza w hudzie pojawiły mi się krzaczki . Przebiegłem przez to idę korytarzem zniknął mi Hud Gravity gun i gra się zwiesiła . Widać było tylko mapę i pomarańczowe światełko od Gravity Guna . Do tego gra mi uszkodziła ostatni save :/. Taką zwieche i te artefakty to mam tylko w Episode One . Co może być nie tak ? Ściągać grę od nowa na steama ? (nie za bardzo mi się uśmiecha bo mam wolne łącze Smutny Gordon )

Image

Moje ustawienia w grze :
Image


Sprzęt spełnia wymagania .
System operacyjny : Windows XP SP 3

http://www.samsung.com/pl/consumer/pc-peripherals-prtinters/ultra-mobile-pc/r-series/NP-R520-FS01PL/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=spec&fullspec=F
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
PerPan01
Świeży Headcrab



Dołączył: 07 Mar 2010
Skąd: Polska

Steam ID: PerPan

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 21:30 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ms. Freeman napisał:
Witam mam problem z HL2 Episod One

Najpierw miałem zwiechy i tzw . Artefakty ale po resecie jakoś odpaliłem grę . Ale jak ja mam grać jak co chwile mi wywala błąd . Na początku gdy dog rzuca furgonetką wywaliło mi raz ten błąd podczas spadania w dół . 2 Raz mi wywaliło ten sam błąd jak wysiadłem z furgonetki i doszedłem do pierwszego wczytywania . Co może być nie tak ? Tylko nie mówicie że muszę od nowa zainstalować steama i Ściągnąć HL Smutny (bo zgubiłem CD 1 od Orange boxa Neutral ) W podstawce ten błąd wywalił mi może raz na 3,5 Godziny a tu co chwilę :/

Wszedłem do cytadeli co trzeba przebiegnąć po takim jak by moście ten niby wiatr mnie zrzucił zamiast pancerza w hudzie pojawiły mi się krzaczki . Przebiegłem przez to idę korytarzem zniknął mi Hud Gravity gun i gra się zwiesiła . Widać było tylko mapę i pomarańczowe światełko od Gravity Guna . Do tego gra mi uszkodziła ostatni save :/. Taką zwieche i te artefakty to mam tylko w Episode One . Co może być nie tak ? Ściągać grę od nowa na steama ? (nie za bardzo mi się uśmiecha bo mam wolne łącze Smutny Gordon )

http://img.evon.pl/thumbs/opt1270058623w.JPG

Moje ustawienia w grze :
http://img.evon.pl/thumbs/rgh1270058814a.JPG


Sprzęt spełnia wymagania .
System operacyjny : Windows XP SP 3

http://www.samsung.com/pl/consumer/pc-peripherals-prtinters/ultra-mobile-pc/r-series/NP-R520-FS01PL/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=spec&fullspec=F
Może zainstaluj nową wersję direct X?Myślę że to pomoże a jeśli nie to reinstall niestety.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Archi
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 29 Gru 2009
Skąd: Venice, CA



PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 22:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=2da43d38-db71-4c1b-bc6a-9b6652cd92a3&DisplayLang=en to powinno pomóc.

_________________
Julien-K Poland
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Ms. Freeman
Świeży Headcrab



Dołączył: 30 Mar 2010




PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 11:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Panowie niestety nic nie pomogło ściągam grę od nowa na steama. Może będzie normalnie działać

Udało mi się zrobić screeny błądów (prócz tego całkowitego zwisu ) Przed usunięciem EP: One

Image

Image


Image

Takie artefakty to ja mam tylko W EP One w zwykłym HL 2 normalnie mi wyświetla wszystko
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 12:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jakbyś użył fotoszopa to może byśmy się nabrali.. Ale Paint?!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Ms. Freeman
Świeży Headcrab



Dołączył: 30 Mar 2010




PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 16:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zyper napisał:
Jakbyś użył fotoszopa to może byśmy się nabrali.. Ale Paint?!


Przepraszam Bardzo co miałem nagrać to frapsem żebyś mi uwierzył?

Kolejne forum na którym zamiast pomóc to mnie mieszają z błotem . Co to k***a ma być !
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 16:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mi to wygląda jakbyś zrobił te "błędy" fotoszopem ;p
Ale to wina Ecta, nie przejmuj się Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 16:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zyper napisał:
Mi to wygląda jakbyś zrobił te "błędy" fotoszopem ;p
Ale to wina Ecta, nie przejmuj się Uśmiechnięty


Po pierwsze, to nie widzę tutaj winy Ecta, a po drugie, jeśli nie masz zamiaru pomóc to nie pisz, bo się niepotrzebny spam robi. ;P

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 19:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nom nom, już po wszystkim xD

Tylko mi się te błędy wydają się hmm żartem?

Tak jakby widać, że literki są zamazane czarnym kolorem w paincie :p
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Pieróg
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 19 Sie 2009




PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 19:11 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A wskaźnik zdrowia to co? Paint ma taką funkcje?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)