Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Ultimate attack Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
liwkid
Świeży Headcrab



Dołączył: 06 Cze 2010




PostWysłany: Nie Cze 06, 2010 14:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Siemka,
krótka piłka, jak sprawić żeby ten mod działał pod steam hl i czy to w ogóle możliwe?

LINKI:
http://city17.ru/hl/hl-u-attack/
http://www.vossey.com/mod/HL-Ultimate-Attack--i599.htm
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Nie Cze 06, 2010 14:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

liwkid napisał:
Siemka,
krótka piłka, jak sprawić żeby ten mod działał pod steam hl i czy to w ogóle możliwe?


Nie mam ochoty wchodzić na te linki więc.
Source- Wrzuć do Source Mods
GoldSrc- Wrzuć do głównego folderu HL
zrestartuj steam i szukaj nazwy moda na liście gier.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
liwkid
Świeży Headcrab



Dołączył: 06 Cze 2010




PostWysłany: Nie Cze 06, 2010 18:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
liwkid napisał:
Siemka,
krótka piłka, jak sprawić żeby ten mod działał pod steam hl i czy to w ogóle możliwe?


Nie mam ochoty wchodzić na te linki więc.
Source- Wrzuć do Source Mods
GoldSrc- Wrzuć do głównego folderu HL
zrestartuj steam i szukaj nazwy moda na liście gier.


Źle się może wyraziłem.
Poprawka:

Czy wie ktoś jak stworzyć "steam-fix-patch" do wyżej wymienionego moda napisanego pod wersję won hl?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
BadSol
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 18 Paź 2007




PostWysłany: Nie Cze 06, 2010 18:26 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Steam-fix-patch, a co to niby ma robić ._., i po co to komu?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
liwkid
Świeży Headcrab



Dołączył: 06 Cze 2010




PostWysłany: Nie Cze 06, 2010 20:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

BadSol napisał:
Steam-fix-patch, a co to niby ma robić ._., i po co to komu?


otóż tego moda nie da sie uruchomić na steam'owej wersji gry. Działa tylko na HL v1.1.1.0 (starej - przed erą steam).

Tzw "Steam-fix-patch" ma za zadanie uruchomic grę na steam'owym HL.

Kto tego potrzebuje? Ja.
Jestem zwykłym graczem (fanem HL), nie znam się na modowaniu i dlatego poszukuję ludzi którzy chociaż wytlumaczą mi dlaczego to nie działa.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Nie Cze 06, 2010 21:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czekaj, czy w WON nie wygląda to tak, że w menu pojawia się opcja Change Game czy Mods? W szkole na każdym kompie jest CS1.6 i HL (Nonsteamy, nikt się nie połapał że to piraty mimo że trąbie o tym od miesiąca...) i tam jest taka opcja.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
liwkid
Świeży Headcrab



Dołączył: 06 Cze 2010




PostWysłany: Nie Cze 06, 2010 23:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
Czekaj, czy w WON nie wygląda to tak, że w menu pojawia się opcja Change Game czy Mods? W szkole na każdym kompie jest CS1.6 i HL (Nonsteamy, nikt się nie połapał że to piraty mimo że trąbie o tym od miesiąca...) i tam jest taka opcja.


cs 1.6 został wydany juz pod steam jak się nie mylę. To co macie w szkole (co tez, nawiasem pisząc, nie jest tematem tutejszej rozmowy) to stary pirat czyli non-steam, choc masz rację pisząc, że WON to ta wersja z "change game". WON to np. HL wydany w 1998 roku oraz każda jego wersja do czasu wydania HL Anthology (i inna niż ta zakupiona przez steam).

Dobra, ujmę to tak:
- uprzejmie proszę o trzymanie się tematu i nie pisanie postów bez konkretnej treści. Nie chcę wyjść na niemilca, ale tak będzie lepiej wszystko wyglądać.

Rozwinę może jeszcze troche ten temat i napiszę coś o modzie:

Ultimate attack to dość przyjemny mod i polecam go kazdemu kto lubi modyfikacje których akcja dzieje się w trakcie (albo w niewielkiej różnicy czasowej od) wydarzeń z HL i planem tych wydarzen jest Black Mesa. Bohaterem jest agent Black Ops, którego celów nie pamiętam Uśmiechnięty
W modzie znajdziemy bronie z OF, nasi koledzy to w sumie żołnierze HECU z modelami Black Ops (może w kierunku OF muszę szukać rozwiązania problemu..), a wrogami jest cała reszta. Nawet początek podobny do OF. W sumie jest to jedyny znany mi mod (pełna wersja), w którym możemy zagrac BlackOpsami biegającymi po Black Mesie.
I tu niestety mój ból, bo jak wspomniałem wcześniej, mod nie działa pod steam, a chciałem go dodać do mojej biblioteczki. Do takich modów jak Azure Sheep, POV czy They hunger udało się wydać takie "steam-fix-patche", ale raczej przez twórców. Kiedyś pisałem do Pavla Davydov'a, autora moda, ale bez odzewu.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Fr0styyy.
Bad Company 2 Headcrab
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Stargard Szczeciński

Steam ID: marco562

PostWysłany: Nie Cze 06, 2010 23:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Może jakiś konkretny link do DL? Obydwa w pierwszym poście nie działają...

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
liwkid
Świeży Headcrab



Dołączył: 06 Cze 2010




PostWysłany: Nie Cze 06, 2010 23:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

.arp napisał:
Może jakiś konkretny link do DL? Obydwa w pierwszym poście nie działają...


City17.ru faktycznie już nie działa
Vossey.com wymaga znajomości francuskiego albo google tłumacza Oczko

http://www.vossey.com/telechargement/download.php?id=419&check=acacf21c46eae586fe7259d1cb4a2cf8
(nie byłem zalogowany, ale czasem link prosi o login)

____________________________

Po uruchomieniu gry pod steam w konsoli otrzymujemy coś takiego:
Cytat:
Can't register variable mapcyclefile, already defined
Can't register variable servercfgfile, already defined
Can't register variable lservercfgfile, already defined
Host_Error: EV_Precache: file events/egon_effect.sc missing from server
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Fr0styyy.
Bad Company 2 Headcrab
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Stargard Szczeciński

Steam ID: marco562

PostWysłany: Pon Cze 07, 2010 01:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ten DL też nie trybi.

Dobra może tak.

Odpalasz moda, wciskasz singleplayer i nic się nie dzieje? Jeżeli tak to wpisz w konsoli maps * i wyświetli Ci się lista wszystkich map, pewnie coś w stylu a0a1, a3c2 itp. weź nazwę pierwszej i wpisz w konsoli map nazwamapy..

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
liwkid
Świeży Headcrab



Dołączył: 06 Cze 2010




PostWysłany: Pon Cze 07, 2010 01:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

.arp napisał:
Ten DL też nie trybi.

Dobra może tak.

Odpalasz moda, wciskasz singleplayer i nic się nie dzieje? Jeżeli tak to wpisz w konsoli maps * i wyświetli Ci się lista wszystkich map, pewnie coś w stylu a0a1, a3c2 itp. weź nazwę pierwszej i wpisz w konsoli map nazwamapy..


Jest jeszcze multiplayer i tam można wybrać mapkę. W dalszym ciągu jest ten błąd z egon_effect.sc.
Wpisałem to w google i odnalazlo się forum:
http://www.hlclub.info/forums/viewtopic.php?f=12&t=37&start=0
niestety w cyrlicy wszystko i nawet google tłumacz nie daje rady Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Fr0styyy.
Bad Company 2 Headcrab
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Stargard Szczeciński

Steam ID: marco562

PostWysłany: Pon Cze 07, 2010 01:58 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ten egon effect to pewnie nic nie znaczący błąd, więc nie wiem w czym problem :>.

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
liwkid
Świeży Headcrab



Dołączył: 06 Cze 2010




PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 22:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Macie może jakieś kontakty do ludzi zajmujących się modowaniem GldnSourca którym mógłbym przedstawić swój problem?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)