Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 TF2 muli Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
dawzg
Świeży Headcrab



Dołączył: 18 Kwi 2010




PostWysłany: Sro Kwi 28, 2010 20:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Od tygodnia jestem posiadaczem Orage Box'a. Mam 40GB HDD więc zrobiłem formata na potrzeby gry. Oczywiście mój komputer spełnia wszystkie wymagania (geforce 7600, celeron 2,66GHz, 1GB RAM). Gdy gram w HL2 SP nie ma żadnych problemów. Gra chodzi na maksymalnych detalach. Problem zaczyna się gdy chce grac w Zombie Panic lub TF2. O ile w ZP są lekkie ściny to w TF2 nie da się grać. Jeżeli jestem sam w pomieszczeniu to gra działa w miarę płynnie, po pojawieniu się paru przeciwników zaczyna się pokaz slajdów. Dodam że gram na minimalnych ustawieniach. Drugim problemem jest czas ładowania mapy we wszystkich grach MP. To jest normalne że trzeba czekać ok. 4min na wczytanie się mapy. OB kupiłem przede wszystkim dla TF2 a u taka niespodzianka Smutny. Jak pisałem system był niedawno formatowany więc raczej wirusy odpadają. Sterowniki do karty graficznej mam z płyty (najnowsze sterowniki ze strony GF są skopane i po instalacji pojawiają sie artefakty). Z szybkością łącza raczej też nie ma problemów. mam 5/10Mb w aster i w czasie gry ping wynosi ok 30-50ms. Próbowałem grać na polskim serwerze i to samo. Ktoś spotkał się z podobnym problemem ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sro Kwi 28, 2010 20:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Orange Box ma wyższe wymagania, pierwsze co polecam to dokupienie ramu.
2. sprawdź czy jakaś aplikacja w tle nie zżera ci zasobów
3. Validate plików gry.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
dawzg
Świeży Headcrab



Dołączył: 18 Kwi 2010




PostWysłany: Sro Kwi 28, 2010 20:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wymagania z tyłu pudełka:
Procesor 1,7GHz
Pamięć 512 RAM
Karta Graficzna 128 MB
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Elektryk
Headcrab pod napięciem



Dołączył: 26 Sty 2009
Skąd: Świętochłowice

Steam ID: elektryk91
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie tak każe!
PostWysłany: Sro Kwi 28, 2010 21:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sprawdź czy w opcjach grafiki nie masz włączonej obsługi dwóch rdzeni, jesli tak to wyłącz.

_________________
Chcesz być zawsze na bieżąco z wiadomościami o Valve?
http://www.facebook.com/encyklopediaborealis
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Sro Kwi 28, 2010 21:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie sugeruj się minimalnymi wymaganiami TF2 - przez te apdejty optymalizacja staje się coraz gorsza i wymagania wzrastają.
TF2 bardzo dużo zjada procka, w przeciwieństwie do reszty gier z OB.

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
dawzg
Świeży Headcrab



Dołączył: 18 Kwi 2010




PostWysłany: Sro Kwi 28, 2010 22:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wszystko wyłączyłem razem z avastem i explorerem i dało się grać. najbardziej wkurzające jest to że gry przez steam się 10min włączają.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Sro Kwi 28, 2010 22:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

TF2 to fatalnie zoptymalizowana gra i Celeron to dla niego stanowczo za mało. Zmień proca i będzie lepiej.

Ew. możesz poszukać w googlu m0re config na fpsy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Spedit
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2009
Skąd: Nowogard



PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 16:35 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dobry komp. Ja u siebie odpalam tf2 w mniej niż minutę i mam w grze
- całkowity brak akcji do 70 fps
- akcja 25-40 fps
- masakra od 9 fps
Wszystko na minimum

Rzadko kiedy tnie tylko gdy wszędzie latają pociski i wrogowie
A mój komp ma proca Athlon 1.83 GHz, Radeon HD3450 AGP (wcześniej grałem na 9550) i 1GB ram (stary komp nie ?Szczęsliwy Gordon )
http://online.freeware.info.pl/barbarians.html
W zombie panic nie doświadczałem żadnych ścin więc wydaje mi się że możesz mieć w kompie coś, takie pytanie. Jakie masz gg 8, 9 , 10 ? GG10 strasznie mi tnie więc jeśli masz najnowsze to może być rozwiązanie jeśli zmienisz na starsze.


Dodatkowo mapy nie ładują sie u mnie tak długo, max 2 minuty.
Aha i nie gram na specjalnym configu na fpsy

To tak porównawczo żeby się nie martwił że masz słabego kompa. Przyczyną mogą być też inne najnowsze programy które mogą zużywać proca.

_________________
Moja stronka
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 16:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Spedit napisał:

To tak porównawczo żeby się nie martwił że masz słabego kompa. Przyczyną mogą być też inne najnowsze programy które mogą zużywać proca.


Omg omg...
Tak trudno GG10 wyłączyć albo najlepiej usunąć?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Spedit
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2009
Skąd: Nowogard



PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 18:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Myślisz że tego nie zrobiłem??
Niby po co miałbym coś tak lipnego jak gg10 używać. GG9 starczy dla mnie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 20:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Spedit napisał:
Myślisz że tego nie zrobiłem??
Niby po co miałbym coś tak lipnego jak gg10 używać. GG9 starczy dla mnie.

GG w wersji powyżej 7 strasznie męczą zasoby ^^ WTW FTW.

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 21:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czasem za niska rozdzielczość może powodować mało fps, lepiej nie schodzić poniżej 1024x768.
Poza tym radzę próbować ustawianie modeli na medium i kombinowanie z innymi opcjami, czasem dziwne rzeczy pomagają.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
dawzg
Świeży Headcrab



Dołączył: 18 Kwi 2010




PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 21:37 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Właśnie tak mam w większości gier. Lepiej chodzą w 1024x768 niż niższych. Właśnie mapy ładują się ok. 2min co dla mnie jest dziwne. Może dlatego że przyzwyczaiłem się do wczytywania map w 10s w CS. Więc tak jak wyżej pisałem, wszystko wyłączone i da się grać. Bardzo szczęśliwy

Jeszcze jedno pytanie. Jest gdzieś opisane na czym polega to zdobywanie broni, ulepszanie ich i zdobywanie lvl?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Spedit
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2009
Skąd: Nowogard



PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 13:28 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No na początku masz podstawowe bronie, jak grasz to za kamienie milowe możesz dostać dodatkowe bronie. Bronie, czapki i buty mogą też wypaść losowo, gdy sobie grasz na jakimś serwie

_________________
Moja stronka
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
dawzg
Świeży Headcrab



Dołączył: 18 Kwi 2010




PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 15:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

ale chyba jeszcze można tworzyć samemu bronie, i w czasie gry gdy jest podgląd pisze że np. jakaś osoba ma rocket launcher na 12poziomie. Ja wszystko mam na 1.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 15:16 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To nie Metin, tu są levele ale one nic nie znaczą.
Na początku masz standardowe bronie, potem znajdziesz lepsze...
Wyskoczy Ci "ZNALAZŁEŚ ROCKET LAUNCHER BLABLABLA"
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Lesiu
Stary Headcrab



Dołączył: 06 Maj 2007
Skąd: Nova Prospekt

Steam ID: lesiulodz
Xfire: lesiulodz
PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 19:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Rozczaruję cię, 7600 to słaba karta, miałem ją też mi się cieło, teraz mam 9800 i po ostatnim updacie znowu się tnie (update ui steama)

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autoraNumer Gadu GaduTlen komunikator
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)