Autor |
Wiadomość |
supra366
Świeży Headcrab
|
Garry`s Mod wielu ludziom znany jako nietypowy i niepowtarzalny sandbox, który podbił ranking modów do Half-Life 2. Fizyka to przecież czysta zabawa ! Chciałbym więc przedstawić wam Go-Mod`a, klona Garry`s Moda, może nie wygląda on tak samo jak cud od Garry`ego Newman`a ale naprawdę warto w niego zagrać, chociażby dlatego, że GoldSource nie umarł i ma się dobrze. W grze typu sandbox jak to wiadomo mamy do czynienia z różnymi narzędziami, które pozwalają nam w jakimś stopniu na modyfikację rozgrywki. Narazie Go-Mod ma się nijak do Garry`s Moda, ale zapewniam, że fanatykom starego dobrego Half-Life`a ten mod przypadnie do gustu.
Najważniejsze rzeczy :
Physgun
Poser tool
Remove tool
Render Tool
Gib Tool
Duplicator
Camera tool
Najbardziej interesująca rzecz to silnik fizyki Newton Dynamics (będzie dodany w jakimś patchu ponieważ na razie jest w fazie ultra alpha testów).
Więcej znajdziecie w opisie gry, opisach patchów i changelogach.
UWAGA : MOD ZOSTAŁ POZBAWIONY WIELU RZECZY Z WERSJI 2.0 ZE WZGLĘDU NA LIMIT BYTÓW.
Developerzy :
Fitamod
Ranger366
Supra36
Strona www :
www.gomod-db.co.cc lub www.moddb.com/mods/go-mod
Proszę o kilka opinii i jakąś krytykę. Moglibyście zgłaszać wszystkie bugi jakie znajdziecie. Mod przeszedł bardzo wiele, miał być już dalej nie tworzony, ale zmieniliśmy zdanie.
Pozdrawiam i zapraszam do gry ! |
|
|
  |
 |
YaSiEk
Dojrzały Headcrab

Steam ID: yasiek89
|
Słyszałem o tym modzie. Ciekawa kopia Garry's mod na GoldScr. Piszesz, żeby zgłaszać bugi. Polacy go tworzą? |
|
|
     |
 |
supra366
Świeży Headcrab
|
Tylko ja jestem Polakiem w teamie. Bugi proszę zgłaszać tutaj w tym temacie. Ja przekażę quake`owi. |
|
|
  |
 |
Magpie
Gonarch
|
Ściągnęłam i trochę się rozejrzałam.
Widać kilka niedoróbek i ogólnie w porównaniu z gmodem strasznie mało opcji (czemu pod custom models są same kurczaki? ), ale myślę, że ten mod ma potencjał i możecie zrobić coś naprawdę fajnego.
Ogólnie wielki plus za pomysł i czekam na dalsze postępy w pracy nad modem.  |
|
|
  |
 |
supra366
Świeży Headcrab
|
W custom models są same kurczaki bo nie czytałaś FAQ  |
|
|
  |
 |
Magpie
Gonarch
|
Chyba że tak.
Bo na razie to były wstępne oględziny, w wolnej chwili jeszcze wrócę do tego moda i trochę pogrzebię. :]
Btw gdybyś chciał, to mogę dodać jakiegoś stosownego newsa na PGCT, mojej stronie traktującej o gmodzie. Może kogoś Wasz mod zainteresuje. Jak chcesz, to naskrob mi treść na pw, a ja wrzucę do newsów.  |
|
|
  |
 |
supra366
Świeży Headcrab
|
|
  |
 |
mallo2
Świeży Headcrab
|
Po pierwsze - w NPC-tach dajcie śmigłowiec.
Po drugie - czy wy coś ułatwiacie? Z karabinu po pięciu/dziesięciu sekundach rozwaliłem garga D: a te matke headcrabów po pięciu na stówę (też karabin)
I ten posing... FUUUU-
Moglibyście dać też ładniejsze menu, potwory z opossing i blue shift oraz bronie z cs-a tylko dla tych którzy kupili, obsługę team fortress classic (bronie) i jakieś custom bronie (nuke, laser tych czerwono ocznych 0.o)
Mod bardzo dobry 4/5 nie 5 bo ten wygląd...
I nie mam żadnego physguna, ściągałem z moddb.
<antywarn>To nie odkop, tylko miesiąc minął</antywarn> |
|
|
  |
 |
|