Autor |
Wiadomość |
kamiiru
Tsundere Headcrab
Ostrzeżenia: 2

|
Był taki temat na starym boardzie więc tutaj też go zaloże, chodzi o to ze gadamy o starych grach albo pomagamy dowiedziec sie komus co to byla za gra.
Na początek mam pytanko, pamiętacie moze taką gierke/minigierke (nie mam pewności) 2D, zaczynała się tak. Jest sobie domek, coś się dzieje i chyba jest powódź i z niego wychodzi ludzik ktorym sterujemy, idziemy i zabijamy i chyba się pojazdami da jeździć. Słabo co pamietam bo u kumpla gralem dawno temu ale wiem ze gra była przednia  |
|
|
    |
 |
Magpie
Gonarch
|
|
  |
 |
CzajnikGrozy
Headcrab wyjadacz

Steam ID: (sc).com/id/CzajnikGrozy
|
To Skout... |
 |
Mrocz
Mroczny Headcrab

Steam ID: MrocznyMrocz
Xfire: Xfrajer ssie
|
|
   |
 |
zEB
Uber Metalowy Headcrab
|
Kobieto...litosci... (to do Luise ) |
|
|
  |
 |
ClassicGOD
Gonarch

|
http://www.youtube.com/watch?v=77IjYua4zFI
To byla pierwsza taka gra, oryginalna kochalem ja wtedy kocham po dzis dzien. Zaden jej klon jak BattleField czy Halo do piet nie dorasta. Ach jakoa szkoda ze Vengance sie nie udal, przez to seria umarla choc wciaz powstaja kolny starajace sie dorownac oryginalowi.
Aktualnie proboje odpalic ja na maku ale obawiam sie ze to niewykonalne  |
_________________ If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ? |
|
  |
 |
kłam
Gonarch
|
Imo porównywanie Tribes do Battlefielda czy Halo nie jest zbyt trafne . Inny rodzaj i skala rozgrywki, inny movement odmienne tzw. flow. Tribes był w istocie fajny ale niestety w tamtych czasach śmigałem jeszcze na 54k i mogłem co najwyżej pooglądać pokaz slajdów. Inna sprawa że scena w Europie leżała i kwiczała.
Podpinam się pod post zEB'a ;p |
|
|
   |
 |
Gordon Commodore
Fast headcrab

|
Ja z dzieciństwa to najbardziej pamiętam Quake (pierwsza gra na moim P166), ale to raczej zapomniana gra nie jest. Poza tym to The Neverhood, ostatnio odpaliłem i muszę Wam powiedzieć że to świetna gra. Całkiem niedawno załatwiłem Skullmonkeys na PSX, też nieźle... |
|
|
   |
 |
Getai Daktu
Headcrab wyjadacz

|
Zapomniane gry? No cóż pogrywałem troche w wacki najlepszą polską grę przygodową w jaką chyba grałem, można było ją co prawda rpzejść w 10 minut ale co tam i tak ejst najlepsza. Jack Orladno fajne zagadki lata 30, mafie alkochol i świetna muzyyyka...
To są napewno zapomniane gry, a szkoda bo uważam że doskonałe. |
|
|
   |
 |
Gordon Commodore
Fast headcrab

|
VooDoo napisał: |
Zapomniane gry? No cóż pogrywałem troche w wacki najlepszą polską grę przygodową w jaką chyba grałem, można było ją co prawda rpzejść w 10 minut |
Kurde, to Ty zdolny jesteś, ja do dziś nie odpaliłem Malucha  |
|
|
   |
 |
Getai Daktu
Headcrab wyjadacz

|
Jakbyś grał w to tyle co ja to też byś ją przeszedł w 10 min.
Malucha odpalało się za pomocą druta który uprzednio przyczepić trzeba było do słupa. Szkoda że na xp gra licho chodzi wyłącza się co chwile i trzeba co 3 minuty zapisywać.
Do tego ten świetny polski humorek blokowy i rysunkowa grafika. |
|
|
   |
 |
DonZ
Dojrzały Headcrab

Steam ID: DonZ
|
Oj Wacki Ko(s)miczna Roz(g)rywka miaaazga zajefajna gra długo się w nią nagrałem, a Jack Orlando to ostatnio chciałem sobie kupić Director's Cut ale nie było
a pamięta ktoś polska gre Target?? |
|
|
    |
 |
Dav
Fast headcrab
|
Grałemw Scouta Czy to juest polska gra? Bo ile dobrze wiem to tak... |
|
|
   |
 |
zEB
Uber Metalowy Headcrab
|
Cytat: |
a pamięta ktoś polska gre Target?? |
Taki FPP co można było we dwoch na podzielonym ekranie cisnąć?
A kto pamięta Teenagenta? Jak przy przygodowkach jestesmy ^^ |
|
|
  |
 |
Getai Daktu
Headcrab wyjadacz

|
|
   |
 |
snake-eyes
Młody Headcrab

|
Teenagent... taaak, pamiętam jak w to graliśmy z bratem Tzn. kiedys jak był tylko jeden komp to w wiele gier graliśmy na zasadzie "jeden gra drugi patrzy" Kurcze ile ja wtedy miałem lat? Jeszcze Reset i Gambler były na rynku, nie wspominiając o Secret Service Kiedyś gry jakoś bardziej mnie wciągały... |
|
|
   |
 |
kłam
Gonarch
|
Teenagent to wypaśna gra była. Scout nie był polski (chyba szwedzki) tylko kampania reklamowa próbowała to udawać .
TS, Genialny SS, Gambler, rEset... stare dobre czasy  |
|
|
   |
 |
Getai Daktu
Headcrab wyjadacz

|
Jaka tam szwedzka. Skouta zrobili germańcy... wydana została przez modern games, a jej polski dystrybutorem jest lemon interactive. |
|
|
   |
 |
Magpie
Gonarch
|
To była jedna z moich pierwszych gier na pierwszym własnym kompie.
Ale nawet mi się jej nie chciało przejść do końca, wolałam SW:TPM. ;] |
|
|
  |
 |
Dav
Fast headcrab
|
A pamiętacie jeszcze SW: JK II?
Jak dla mnie to najbardziej klimatyczna gra z uniwersja Star Wars. |
|