|
|
 |
|
Strona główna | FAQ | Szukaj
| Użytkownicy |
Grupy
| Rejestracja
| Profil | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
| Zaloguj
Autor |
Wiadomość |
Spaqin
Headcrab wyjadacz

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
|
Tak odświeżę temat, chyba mogę, nie?
Dostałem ofertę zakupu CM028A za ~300zł, używka.
Na co powinienem zwrócić uwagę? Czy cena jest odpowiednia, ile powinienem się targować? Nie będę żałować? Coś jeszcze z tym trzeba będzie robić?
Nie mam żadnego doświadczenia z ASG, a coś taniego na start by się przydało. |
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally
|
|
|
   |
 |
Gecko
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3
|
Kupuj szybko na gunfire.pl AKSU Boyi (RK-01), jest za 320 za nowe z gwarancją. Bebechy lekko lepsze niż CM.28, za to zamiast plastiku masz stal. Normalnie kosztuje prawie 2x więcej ale teraz są promocje, trwają parę dni.
Also, CM.28 za 300 zl to żadna okazja, nowe są po 335. |
|
|
   |
 |
Spaqin
Headcrab wyjadacz

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
|
I tak paczam Gecko i widzę, że to w sumie całkiem niezły wybór jest. Zastanowię się jeszcze; muszę ogarnąć czy się ktoś w mojej okolicy strzela, żeby nie było, że co najwyżej na ścianę zawieszę. |
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally
|
|
|
   |
 |
Gecko
Headcrab wyjadacz
|
Proponuje zajrzeć tu  |
|
|
   |
 |
Doggy!
Młody Headcrab

Steam ID: plada15
Xfire: plada
|
Panowie!
Za oknem coraz cieplej i wreszcie będzie możliwość wyjścia na poważną strzelankę. Tyle że wciąż nie mam paru rzeczy. Mam tu parę pytań, których nie chciałem zadawać na żadnych profesjonalnych forach (zawsze mówią, że temat był wałkowany i żeby poszukać- takiego wała, nigdy nie znalazłem...).
1. Jak to jest z tymi goglami? Chciałbym kupić takie, które zapewnią dobrą ochronę oczu, tyle że nie wiem, na co zwracać uwagę. Nawet nie wiem w jakim przedziale cenowym... Znalazłem takie:
http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/gogle-okulary/gogle-typ-profile-black-acm.html
Ale nie wiem, czy one są cokolwiek warte...
2. Kamizelki taktyczne. Praktycznie na każdym filmiku pokazującym strzelanki, głównie ludzie biegają z modułową. Jest jakaś specjalna? I jak to jest z kamizelkami z siatką, takimi jak ta:
http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/kamizelki-taktyczne/kamizelka-taktyczna-modularna-olive-a-c-m.html
"Rwą" się? Nadają się do czegokolwiek?
3. Mam mały problem z moim CM-028. Bateria u kumpli trzyma na niechodzie przez miesiąc, kiedy u mnie już po paru dniach karabin "pomrukuje" zamiast strzelać. Czy wymiana baterii na mocniejszą może to zniwelować, czy to siedzi gdzieś w elektronice? Próbowałem dać do reklamacji, ale nie przyjęli twierdząc, że to wina baterii i żeby od razu kupić u nich inną...
Wybaczcie, że pytania denne i pewnie miliardy razy powielane, no ale poważnie: ani żadnych artykułów, ani na forach nie znalazłem odpowiedzi D: Zarzućcie chociaż artykułami jakimiś... :C |
 |
Cross
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1

|
@up
1. Gogle lubią zaparować podczas noszenia przez co nic nie widać i trzeba wycierać je co jakiś czas co jest męczące.
2. Nie wiem
3. Podaj rodzaj baterii, ile ją masz, itp. |
|
|
  |
 |
Doggy!
Młody Headcrab

|
1. To samo ma chyba miejsce w przypadku okularów D:
3. Standardowa Ni-Cd, 1200 mAh, 8,4 V |
 |
Cross
Dojrzały Headcrab

|
1.Okulary tak szybko nie zaparują, bo mają przestrzeń do której dociera powietrze, a w goglach masz obramowanie, które przylega do twarzy.
3.Standardowo. Miałem tak przy moim p90. Po 3 dniach dławił się i musiałem znów naładować baterie. Tak więc zainwestuj w Li-Po. Jeżeli chcesz żeby kałach strzelał szybko weź 11V np. tą http://allegro.pl/akumulator-li-po-redox-11-1v-1300-20c-li-pol-i2208503838.html Sam używam i dobrze się sprawuję.
PS. Li-Po jak już słyszysz, że się wyczerpuje jak najszybciej ładuj, bo akumulator padnie i już będzie po nim.
PS2. Trzeba dokupić jeszcze przejściówkę, a to nie są duże koszta. |
|
|
  |
 |
Gecko
Headcrab wyjadacz
|
Dobra, Doggy, kup okulary Uvex IVO albo gogle ESS NVG. Te z tajwana to chińszczyzna bez atestu. Kamizelka taktyczna raczej Ci się nie przyda, póki nie będziesz miał większej ilości magów. Ta z linku to chinol, rozpadnie sie szybko i jest niewygodna. Miałem, odradzam. Rozejrzyj się po ofercie MIWO, PS Tactical Gear, Flyye, Pantac. Kup od razu coś modułowego. Naprawdę, tego jest strasznie dużo. Polecam rozbudowane chest riggi, wpakujesz dużo, a plecy masz wolne i możesz wygodnie nosić plecak. Na przykład R.A.C.K., Rhodesian Recon Vest (RRV), czy TAJ z MIWO Lubliniec. Kosztują one około 200 zł. Do tego za 150-200 zł ładownice i masz porządny sprzęt
Co do baterii, przejdź się do modelarskiego, kup modelarskie LiPo, do CM28 lepiej kup porządne LiPo 7.4v, to jest odpowiednik NiMh/NiCd 9.6, nawet trochę mocniejsze są. Zmien wtyczki na batce i w replice na T-Connector |
|
|
   |
 |
Dumb4ss
Stary Headcrab

Xfire: fokker1337
|
Pierwsza zasada, nie oszczędzaj na ochronę oczu. Kup porządne, markowe gogle albo okulary, żadne chińskie noname.
Sprzęt typu kamizelka jako wolny strzelec dobieraj wedle uznania, albo wybierz konkretny ekwipunek jaki chcesz skompletować. Moja nowa grupa wymaga ode mnie sprzętu marines'owego w woodlandzie (starym, zwykłym. Nie marpat), tutaj też lepiej unikać chinioli i iść w kierunku znanych producentów, albo nawet kontraktowego sprzętu. Wiadomo, trochę się to ceni...
A jeżeli chodzi o żywotność baterii... Dobra bateria dobrej marki, dobre wtyki (T-Connector / Deans, to samo.), dobra ładowarka. Przede wszystkim dobra ładowarka. Baterie należy rozładować do końca i trzymać rozładowane przez dłuższe okresy bez użytkowania. Pamiętaj o formacie nowych ogniw.
Jeżeli zaczynasz zabawę, odradzam LiPo. Wymagają one trochę troski, a skutki zaniedbania mogą być fatalne. |
|
  |
 |
Gecko
Headcrab wyjadacz
|
Co do LiPo i troski - jak dla mnie mit. Jak nie jesteś upośledzony to nic nie zepsujesz -,-'
Naprawdę, pilnowanie, żeby się nie rozładowała i unikanie spięć to taka trudna sztuka? |
|
|
   |
 |
Doggy!
Młody Headcrab

|
Dzięki Wam wielkie za pomoc A propo tych kamizelek: polecacie jakieś konkretne modele tudzież marki? |
 |
Doggy!
Młody Headcrab

|
Pozwólcie, że temat z leksza podkopię. Co myślicie o Bolle Cobra? (www.specszop.pl/product_info.php?cPath=104_44_168&products_id=7464&name=Bolle_Safety_-_Okulary_Ochronne_-_COBRA_-_Clear_-_COBFSPSI) |
 |
Gecko
Headcrab wyjadacz
|
Doggy! napisał: |
Pozwólcie, że temat z leksza podkopię. Co myślicie o Bolle Cobra? (www.specszop.pl/product_info.php?cPath=104_44_168&products_id=7464&name=Bolle_Safety_-_Okulary_Ochronne_-_COBRA_-_Clear_-_COBFSPSI) |
Ni to gogle, ni to okulary. Mam dość podobne Bolle, X90PSI i parują jak cholera. Do tego uciskają. Polecane gogle przeze mnie to Arena Flakjak (świetne, wygodne, nie parujące, ale duże i bez hełmu/kasku możesz groteskowo wyglądać, oraz są troszku drogie, 100zł+), ESS NVG (równie wytrzymałe, też wygodnie i nie parują, do tego mniejsze i tanie). A z okularów to Uvex IVO, Peltor Tora i ESS ICE. Okulary lepiej przymierzyć, gdyż muszą one pasować do głowy, żeby kulka nie wpadła ci pod szkiełko, więc musisz sobie znaleźć pasujący model.
Ja miałem Flakjaki, teraz biegam w ESS NVG i planuję kupić ESS ICE. |
|
|
   |
 |
Doggy!
Młody Headcrab

|
Zdecyduję się na te Uvexy, jak radziłeś D: Teraz tylko lepiej brać zwykłe z zausznikami, czy też z gumką? Brałbym te drugie, ale martwi mnie szerokość tej gumki... |
 |
Gecko
Headcrab wyjadacz
|
Ja wolę z nausznikami, bo gumka w okularach wg mnie nie jest najszczęścilwszym rozwiązaniem |
|
|
   |
 |
Doggy!
Młody Headcrab

|
Znalazłem ofertę kupna Colta 1911 0.45 MEU firmy Army za 250 zł. Miał ktoś z tym kontakt? Jest to cokolwiek warte? I czy istnieje możliwość, jakbym chciał wykorzystać go w rekonstrukcji IIWŚ, zmienić mu body na starsze?
Swoją drogą, jak już napisałem, to chciałem Wam serdecznie podziękować za pomoc w doborze okularów, zwłaszcza Tobie Gecko :* Byłem się z kumplami postrzelać, nic nie paruje i nawet nie czuć, by miało się cokolwiek na nosie  |
 |
Antyobywatel
Headcrab wyjadacz

Steam ID: Antyobywatel
|
Jeszcze nie widziałem żeby okulary parowały jeśli się nie wchodzi z minus 30 do zatłoczonego autobusu.  |
_________________ "Jestem trupem, ale jeszcze żyjem." |
|
    |
 |
Gecko
Headcrab wyjadacz
|
Doggy! napisał: |
Znalazłem ofertę kupna Colta 1911 0.45 MEU firmy Army za 250 zł. Miał ktoś z tym kontakt? Jest to cokolwiek warte? I czy istnieje możliwość, jakbym chciał wykorzystać go w rekonstrukcji IIWŚ, zmienić mu body na starsze?
Swoją drogą, jak już napisałem, to chciałem Wam serdecznie podziękować za pomoc w doborze okularów, zwłaszcza Tobie Gecko :* Byłem się z kumplami postrzelać, nic nie paruje i nawet nie czuć, by miało się cokolwiek na nosie  |
1911ki Army są spoko, bardzo przyzwoite chinole, jest to kopia Tokyo Marui, więc pasuja wszystkie części do TM, a wszelkich konwersji do nich jest do groma, szczegolnie za granica. Także warto brać, dobro sa tez najnowsze serie 1911A1 od Bella. |
|
|
   |
 |
Trek
Dojrzały Headcrab

|
MEU SOC użyty do rekonstrukcji IIWŚ? |
|
|
  |
 |
|
Forum działa na skrypcie phpBB
© 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
|
|
|
 |
|
 |
|