Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Portal 2 - czarny ekran Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Nie Cze 17, 2012 14:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Na Allegro można X800 upolować nowe z gwarancją w ramach "wietrzenia magazynów". Kosztują gdzieś koło 100 zł. Sam aktualnie mam bodajże HD 4650, który kosztował ze 150 zł i też komuś gdzieś zalegał na półce. (Oczywiście ma gwarancję na parę lat).

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Nie Cze 17, 2012 15:11 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tak dodam tylko numerki związane z tym problemem:
pixel shader 2.0b = 92
pixel shader 2.0 = 90

Mam radeona 9600 pro (pixel shader 2.0), zamieniłem wszystkie 92 na 90 i gra działa, a problem był ten sam.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Nie Cze 17, 2012 15:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To niezupełnie to. 90 oznacza DirectX 9.0, a 92 DirectX 9.0b.

Nie wiem czy mam tu rację czy nie, ale coś mi się kołacze, że 1050 to jedna z kart produkowanych już pod Vistę czyli dużo mniej wydajna niż modele niemal bezpośrednio ją poprzedzające... Ktoś pamięta daty pojawienia się?

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
MrRaaQ
Świeży Headcrab



Dołączył: 15 Cze 2012




PostWysłany: Nie Cze 17, 2012 15:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ustawiłem wszystko na 90 już wcześniej i nie działa. Musze, tak jak pisze @up kupić nową karte. Chyba, że jakimś kosmicznym cudem, będzie się dało to obejść.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Nie Cze 17, 2012 20:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ten kosmiczny cud to właśnie ten sposób co jest wyżej. Albo robisz to źle albo masz pecha i 9550 różni się bardzo od 9600.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
MrRaaQ
Świeży Headcrab



Dołączył: 15 Cze 2012




PostWysłany: Nie Cze 17, 2012 23:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To może wytłumaczysz na chłopski rozum, jeszcze raz jak to trzeba zrobić ?

@edit Ok. Jestem po prostu głupim niedouczonym człowiekiem. Wszystko działa, gra śmiga jak czaa Język Baaaardzo dziękuję wszystkim udzielającym się. Uśmiechnięty Pozdro.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Krajek
Świeży Headcrab



Dołączył: 25 Sie 2013




PostWysłany: Nie Sie 25, 2013 08:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sorry że odkopuje, ale mam taki sam problem. Menu się uruchamia i ładuje byle jaką misje, ładownie sie pojawia, i potem przez chwile coś tam widać, a potem czarny ekran, słyszę dialogi i widzę polecenia jakie mam wykonać, interesuje mnie czy na karcie graficznej Intel(R) 82945G Express Chipset Famili ta gra odpali, bo czytałem wyżej że ktoś miał też Express Chipset Famili.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sion
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 07 Cze 2009
Skąd: Kraków

Steam ID: Sion[PL]

PostWysłany: Nie Sie 25, 2013 10:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Krajek napisał:
Sorry że odkopuje, ale mam taki sam problem. Menu się uruchamia i ładuje byle jaką misje, ładownie sie pojawia, i potem przez chwile coś tam widać, a potem czarny ekran, słyszę dialogi i widzę polecenia jakie mam wykonać, interesuje mnie czy na karcie graficznej Intel(R) 82945G Express Chipset Famili ta gra odpali, bo czytałem wyżej że ktoś miał też Express Chipset Famili.


Rozumiem, że odpalasz na laptopie, z wbudowaną grafiką...
Takie karty nie są stworzone z myślą o graniu, więc nie wiem, czy jest jakakolwiek szansa odpalenia tak wymagającej gry jak P2.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)