Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 HL2 przycina się na dobrym sprzęcie. Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Gordon41200
Świeży Headcrab
Zbanowany


Dołączył: 20 Mar 2011
Skąd: Sosnowiec



PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 22:18 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

mój komp to : xp
procesor - AMD Athlon(tm) II X2 240
2.81 GHZ
ram - 3gb
service pack 3
karta graficzna - Nvidia Gforce 9500 GT 512 mb
Directx 9.0

dlaczego nawet hl2 na full sie zacina ?? dotyczy to także gta 4,crysis,crysis2,dead rising 2,portal 2 ...itd
co jest nie tak, może to virusy proszę o pomoc
Gordon uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 22:21 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gordon41200 napisał:

dlaczego nawet hl2 na full sie zacina ?? dotyczy to także gta 4,crysis,crysis2,dead rising 2,portal 2 ...itd
Gordon uśmiechnięty

>Crysis 1
>GTA IV
No chyba cię poje*ało jeśli chcesz rżnąć na v.high z framerate powyżej 40 na takim sprzęcie.
Link do profilu steam, skan dysku, defragmentacja i validate.
Zresztą, dlaczego NAWET HL2 się zacina jak reszta przytoczonych tu gier TEŻ? Nie jest jakimś wyjątkiem który akurat ma problemy więc to coś z kompem.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Gordon41200
Świeży Headcrab
Zbanowany


Dołączył: 20 Mar 2011
Skąd: Sosnowiec



PostWysłany: Czw Cze 02, 2011 21:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

co radzili byście abym dokupil :kartę graficzną ? procesor ?. Od czego mam zacząć ??
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Elektryk
Headcrab pod napięciem



Dołączył: 26 Sty 2009
Skąd: Świętochłowice

Steam ID: elektryk91
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie tak każe!
PostWysłany: Czw Cze 02, 2011 21:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja bym przeczyścił komputer.

@down: miałem na myśli przeczyszczenie z kurzu

_________________
Chcesz być zawsze na bieżąco z wiadomościami o Valve?
http://www.facebook.com/encyklopediaborealis

Ostatnio zmieniony przez Elektryk dnia Czw Cze 02, 2011 22:23, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Reaper_PL
Totalitarny Headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: Reaper_PL

PostWysłany: Czw Cze 02, 2011 22:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Elektryk napisał:
Ja bym przeczyścił komputer.

I zrobil defragmetacje dysku oraz plikow gry z poziomu Steama.

_________________
An Uzi? I'm not from South Central Los Angeles. I didn't come here to shoot twenty black ten year olds in a drive-by. I want a normal gun, for a normal person.
Wystarczy, ze sie dowiesz, a bedziesz wiedziec...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Gordon41200
Świeży Headcrab
Zbanowany


Dołączył: 20 Mar 2011
Skąd: Sosnowiec



PostWysłany: Pią Cze 03, 2011 17:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Myślicie że efekt po przeczyszczeniu wnętrza komputera z kurzu będzie widoczny w grach ?? Bo defragmętacje już zrobiłem. Rozbawiony Gordon
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Pią Cze 03, 2011 17:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gordon41200 napisał:
Myślicie że efekt po przeczyszczeniu wnętrza komputera z kurzu będzie widoczny w grach ?? Bo defragmętacje już zrobiłem. Rozbawiony Gordon

Mhm. Znajomy miał 4kg kurzu w radiatorze na karcie graficznej i mu Wiedźmin 2 szedł na minimalnych na 15 fpsów. Po odkurzeniu - Ultra, 40 fps.

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Max
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 22 Lip 2009




PostWysłany: Pią Cze 03, 2011 18:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Możesz mi powiedzieć jakim cudem zmieściło mu się 4kg i jak to zważył? Ja jakoś nigdy nie ważyłem kurzu :<
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Chopper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 04 Cze 2008
Skąd: White forest


Xfire: Wywalcie te rubrykę bo Elektryk słucha się Wooziego!
PostWysłany: Pią Cze 03, 2011 20:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Max napisał:
Możesz mi powiedzieć jakim cudem zmieściło mu się 4kg i jak to zważył? Ja jakoś nigdy nie ważyłem kurzu :<


Sądzę, że to przenośnia. (Ale jakby się głębiej zastanowić, to twój post można by zrozumieć, jako ironie.)

Też polecam odkurzyć co nieco kompa. Naprawde, czasami to potrafi schrzanić cały komputer. Tak jak to było w moim przypadku, 3 lata temu, przez co wiatraczek jakimś cudem się zatrzymał, i było właściwie już po kompie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Gordon41200
Świeży Headcrab
Zbanowany


Dołączył: 20 Mar 2011
Skąd: Sosnowiec



PostWysłany: Pon Cze 13, 2011 21:26 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niestety po przeczyszczeniu kompa i zdefragmętowaniu nadal crysis 1 na średnich detalach chodzi na 10 fpsach a half life 2 tak samo ale na full detal. gdy jednak w hl2 zmniejsze rozdzialke i antyaliasing chodzi mi normalnie.Dlaczego ?? przecież to ma małę wymagania,Crysis rozumiem ale hl2 ?? co tu jest nie tak ?? Smutny Gordon dodam że jak gram w wersje nonsteamową hl2 na full detal to mi śmiga bez problemu (71 fps). może to jakiś problem steam ??. A co trzeba zrobić żeby na hl2 steam pokazywało fpsy jak na nonsteamie ??. Gordonowi opadła szczęka
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pon Cze 13, 2011 21:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

net_graph 1
cl_showfps 1
do startu doklep -heapsize (max 1/2 twojego ramu w bajtach).

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
GrejnoM
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 01 Sty 2009




PostWysłany: Wto Cze 14, 2011 09:22 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

@Gordon41200
Wymagania HL2 sporo urosły od czasu premiery. Twój PC jest po prostu za słaby, to nie jest wina Steama. Pirat HL2 jest jeszcze bez żadnych usprawnień silnika, przez co ci chodzi lepiej.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Gordon41200
Świeży Headcrab
Zbanowany


Dołączył: 20 Mar 2011
Skąd: Sosnowiec



PostWysłany: Czw Cze 16, 2011 19:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A co poradzilibyście mi w takiej sytuacji ?? kupić nowy komputer czy tylko jakieś części ?? może to wina karty graficznej bo mam Nvidia Geforce 9500gt 512mb .Ramu mam 3gb myśle że to wystarczająco. To jest bez sensu bo takie gry jak dead space 2 czy gothic 3 chodzą bez problemu a hl2 oraz takie gry mało wymagające jak fear 1 czy condemned:criminal orgins poprostu się tną na full. może go dać do naprawy czy coś . Gordonowi opadła szczęka Gordonowi opadła szczęka
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Czw Cze 16, 2011 20:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ktoś tu ma zbyt dużo kasy gdy chce kupić nowego kompa bo mu jedna przycina z włączonym AA, lul.
Normalni ludzie by jednak wyłączyli ten antialiasing, a ty jeśli masz nadmiar gotówki, kup nawet 2x Nvidia GTX580MSI Lightning Extreme, i nową elektrownie.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Gordon41200
Świeży Headcrab
Zbanowany


Dołączył: 20 Mar 2011
Skąd: Sosnowiec



PostWysłany: Pią Cze 17, 2011 19:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nową elrktrownię ? czyli ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Pią Cze 17, 2011 19:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Taką małą atomową, w piwnicy, żeby to mogła pociągnąć.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
GrejnoM
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 01 Sty 2009




PostWysłany: Pią Cze 17, 2011 21:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gordon41200 napisał:
Nową elrktrownię ? czyli ?


Zasilacz. Ale tak mocny, że można go porównać z elektrownią.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)