Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Błąd podczas włączania hl2 i nie tylko Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Fry13
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Maj 2011
Skąd: zielona góra



PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 20:28 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

siema mó 1szy post od razu mówie ,że poczytałem tematy o problemach z właczaniem tejże gry ale niestety nic nie dało zrobiłem np. validate,reinstal :<

problem dotyczy gier hl2 hl2ep1 hl2ep2 oraz dod:source (wszystkie z silinkiem hl2 o_0) po prawie ponad rocznej przerwie chiałem se przymucić w hl2 i inne a tu zonk

" Instrukcja spod "0x241f5a38" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x00d5facc". Pamięć nie może być "read". Kliknij przycisk OK, aby przerwać działanie aplikacji."

nie wiem co nie tak jeszcze rok temu wszystko działało Smutny jest ten napis loading i tak z 5 minut sie ładuje o_0 tylko po to by sie pokazal ten komunikat wyżej :\\\\
pobierałem hl2 od nowa (oczywiście z steama), ale myśle żeby zainstalować gre z płyty, jak myślicie da coś

prosze o pomoc :] oczywiście gierka ordżinal
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 20:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Po Twojej ortografii ciężko mi uwierzyć, że masz "ordżinal gejm"

Daj link do konta Steam, to wtedy pomożemy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 20:42 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W konia nas nie zrobisz, albo link do profilu jako dowód oryginalności albo wyjdź i nie wracaj.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Firm
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 11 Maj 2009


Steam ID: 18Firm18

PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 20:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jaki atak zbuntowanych ragemanów o_O
Jak mówi, że pobrał ze steama to pewnie ma tego steama.
Chciałem mu już pomóc, ale jeśli krissy i siobzony tak płaczą na dowód to dobrze poczekam i najwyżej zedytuję ten post i napiszę co mi pomogło.

>>>Czytaj tutaj<<<
Jak obiecałem tak zrobię :>
Mi osobiście pomogło przejście na windowsa 7, tak wiem że to wprost gówniana odpowiedź, ale to mi pomogło, mimo że wiele godzin paprałem się z tymi crashami na XP


Ostatnio zmieniony przez Firm dnia Wto Maj 31, 2011 22:03, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 21:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A możecie skończyć świrować, pieprzyć głupoty i robić syf w temacie?
Kriss, skończ z łaski swojej te kretyńskie wywody bo zaraz będziesz miał trzeciego warna.


Ostatnio zmieniony przez Magpie dnia Wto Maj 31, 2011 21:52, w całości zmieniany 3 razy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Fry13
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Maj 2011
Skąd: zielona góra



PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 21:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

hehe ale niedowiarki Smutny patrze 8 odpowiedzi na mój temat myśle fala rozwiązań, klikam a tam prośby o profil steam... ciekawe po co to jak przecież moge dać link profilu innej osoby... ale dobra http://steamcommunity.com/profiles/76561198010445486
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 21:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ale jednak nie dałeś.
Jakieś rozwiązanie się przewinęło, wywal half-life 2 z steam apps/<nick>/
Zresztą takiego delikwenta z innego konta można po prostu zapytać czy pisał taki temat.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Fry13
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Maj 2011
Skąd: zielona góra



PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 21:58 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

przecież dałem link :> a ten twój sposób to już dawno go sprawdzałemi lipa

ale chyba spróbuje tak ,że usune zawartośc lokalną a potem to gdzie mi podałęś i spróbuje z płytki Question
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 22:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Z płyty to tylko stara wersję zainstalujesz, patche dociągnąć musisz (praktycznie całą grę, zmiana silnika, bugfixy).
Więc imho wygenerowanie plików gry z GCFów jest lepsze, jeśli nie zadziała, reinstalacja.
Ano właśnie, PCSpec.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Fry13
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Maj 2011
Skąd: zielona góra



PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 22:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wszystko fajnie ale mam prośbe, chodzi o to ,że niezabardzo wiem co mam zrobić bo napisałeś to bardzo profesjonalnie jak dla mnie ,że nie wiem o co kaman zbytnio


Ostatnio zmieniony przez Fry13 dnia Wto Maj 31, 2011 22:15, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 22:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

http://www.qam.nazwa.pl/headcrab/forum/viewtopic.php?p=150214&highlight=&sid=aff8fd01efc22f3ccc2b4a41d40d4694#150214
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Fry13
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Maj 2011
Skąd: zielona góra



PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 22:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kalinie przecież napisałem na samym początku ,że przeglądałem tematy z tym problemem, niestetry nic nie pomoglo ........ ale chyba jeszcze raz spróbuje

w tamtym temacie użytkowanik z nickiem DantePL napisał
Cytat:
Też to miałem z oryginałem. Spróbuj usunąć clientregistry.blob z katalogu głównego steam, a jeśli to nie pomoże to usuń cały katalog Half-life 2 ze ..:\Steam\SteamApps\twojekonto\half-life 2 pamiętając o save'ach. Oczywiście wyłączając i włączając steam.


to co pogrubiłęm to jak dołkadnie mam zrobić? wyłaczam steam->usuwam katlog->właczam steam??? sejvy mnie nie interesują bo tam za dużo nie grałem w hl2
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Reaper_PL
Totalitarny Headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: Reaper_PL

PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 22:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Bardzo pomocne jest przy problemach z jakakolwiek gra napisac: jaki system operacyjny, jaka jego wersja, oraz na jakim sprzecie grasz...

_________________
An Uzi? I'm not from South Central Los Angeles. I didn't come here to shoot twenty black ten year olds in a drive-by. I want a normal gun, for a normal person.
Wystarczy, ze sie dowiesz, a bedziesz wiedziec...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Fry13
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Maj 2011
Skąd: zielona góra



PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 22:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

ciekawe po co skoro kiedyś działalo tera nie Neutral

róznie z tym jest bo mam 2 kompy ale na tym drugim to ja nie gram w hl2 to może podam tego pierwszego bo to na nim mam zamiar mucić w hl2 :]

AMD ATHLON XP 2000+ 1,7GHz~

Karta graficzna:
Sterownik: NVIDIA GeForce4 MX 440

Nazwa sterownika DirectX: nv4_disp.dll
Wersja sterownika: 6.14.10.9371
Głębia kolorów pulpitu: 32 bitów na piksel
Częstotliwość odświeżania monitora: 60 Hz
Karta DirectX: NVIDIA GeForce4 MX 440

najnowszy oczywiscie sterownik


jakieś powalające to to nie jest ale skoro rok temu działalo to czemu teraz mialo by nie działać LOL :>

aha i system oczywiscie windows xp home edition
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Reaper_PL
Totalitarny Headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: Reaper_PL

PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 22:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Fry13 napisał:
ciekawe po co skoro kiedyś działalo tera nie Neutral
[...]
jakieś powalające to to nie jest ale skoro rok temu działalo to czemu teraz mialo by nie działać LOL :>

Po to, ze byl update silnika i gra nie wspiera juz starszych kart graficznych (a mianowicie tych, ktore obsluguja DX7).

Fry13 napisał:
Karta graficzna:
Sterownik: NVIDIA GeForce4 MX 440p

Zagadka rozwiazana. Nowa wersja silnika niestety nie pojdzie Ci na tej karcie. WYmagana jest obsluga DX8 oraz Pixel i Vertex Shaderow. I nie ma mozliwosci przywrocenia starszej wersji silnika. Niestety, taka polityka Valve...

_________________
An Uzi? I'm not from South Central Los Angeles. I didn't come here to shoot twenty black ten year olds in a drive-by. I want a normal gun, for a normal person.
Wystarczy, ze sie dowiesz, a bedziesz wiedziec...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Fry13
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Maj 2011
Skąd: zielona góra



PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 23:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ale zło Bardzo szczęśliwy no nic ważne ,że hajs niestracony bo jest jescze drugi komp...

dziwne jest to ,że wg. tej strony hl2 ma mi działać... pewno nie ubdatowali tego Język http://www.systemrequirementslab.com/CYRI/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Reaper_PL
Totalitarny Headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: Reaper_PL

PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 23:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Fry13 napisał:
dziwne jest to ,że wg. tej strony hl2 ma mi działać... pewno nie ubdatowali tego Język http://www.systemrequirementslab.com/CYRI/

Dokladnie. To sa dane dotyczace starego silnika. Jezeli natomiast wejdziesz tu, zobaczysz nieszczesne DX8.1 - http://store.steampowered.com/app/220/

_________________
An Uzi? I'm not from South Central Los Angeles. I didn't come here to shoot twenty black ten year olds in a drive-by. I want a normal gun, for a normal person.
Wystarczy, ze sie dowiesz, a bedziesz wiedziec...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)