Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Engine error Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Sob Wrz 01, 2007 20:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam problem: chciałam zrobić komiks w biurze Breena, a jedyną znaną mi metodą dostania się tam z potrzebnym asortymentem jest "create server" i wgranie mapy.
No i chciałam tak zrobić, ale przy loadingu wyskakuje mi taki błąd:

Image
Moja wersja GModa to 9.4. Pomocy. Neutral


Ostatnio zmieniony przez Magpie dnia Czw Lut 26, 2015 11:25, w całości zmieniany 3 razy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Sob Wrz 01, 2007 21:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Stwórz skrót do gmoda na pulpicie.
We właściwościach/element docelowy wartość "-applaunch 220" zamień na "-applaunch 215".
Od teraz do uruchomienia gmoda będziesz potrzebować Source SDK Base, ale będzie on działał już dobrze.
Teraz już wszyscy tak robią.


Ostatnio zmieniony przez AwM dnia Sob Wrz 01, 2007 21:20, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Getai Daktu
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Sob Wrz 01, 2007 21:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja znam prostszą metodę ostatnio borykałem się z tym problemem, usunąłem plik z głównego katalogu "ClientRegistry.blob" potem był mały update i wszystko śmigało, ofc po restarcie steama.

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Sob Wrz 01, 2007 21:20 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

VooDoo napisał:
Ja znam prostszą metodę ostatnio borykałem się z tym problemem, usunąłem plik z głównego katalogu "ClientRegistry.blob" potem był mały update i wszystko śmigało, ofc po restarcie steama.


Ja borykałem się z nim przez chyba kilkanaście dni, w moim przypadku usuwanie nawet całego steama nie pomogło.
Choć kto wie, można zawsze próbować, jednak z tego co wiem, serwery sieciowe już mają ustawione korzystanie ze Source SDK Base i nie można się z nimi połączyć bez ustawienia tego (był nawet ostatnio taki problem na forum chyba, przynajmniej było coś podobnego).
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Sob Wrz 01, 2007 21:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

AwM, zrobiłam jak radziłeś, ale w ogóle nie działają mi tam mapy z HL2.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Sob Wrz 01, 2007 22:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jedyne rozwiązanie, jakie mi się nasuwa teraz, to wypakowanie mapy z gcf'a hl2.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Sob Wrz 08, 2007 12:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Problemu ciąg dalszy. Teraz w ogóle nie mogę uruchomić gry, bo wyskakuje mi coś takiego:
Image

Gdy uruchamiam gmoda metodą, którą podał AwM, to działa, ale jak już pisałam nie działają tam niezbędne mi mapy z HL2.
Czy to znak z niebios, że najwyższy czas zainwestować w gmoda 10?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Tytanowy Janusz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 11 Cze 2007




PostWysłany: Sob Wrz 08, 2007 13:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Guardb napisał:
Znalazłem rozwiązanie należy wejść do folderu gdzie jest gmod otworzyć gameinfo i tam w lini SteamAppId zamiast 220 wpisać 215

Ja tak zrobiłem i nie mam problemów.

Spróbuj jeszcze stworzyć skrót na pulpicie i uruchomić ze skrótu.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Sob Wrz 08, 2007 13:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie działa... Ciągle ten sam error.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Sob Wrz 08, 2007 15:42 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Smiechu - mój sposób polega na tym samym, tylko że wtedy gmod ma wpisane żeby ładować pliki z Source SDK Base w skrócie.

Próbowałaś wypakować mapę z gcf'a half-life2 content.gcf i przenieść ją do folderu maps?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Towarzysz Lenek
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 25 Maj 2007
Skąd: Laboratorium X-21

Steam ID: bazooka93 / Towarzysz_Jasiek (z OB)
Xfire: bazooka93
PostWysłany: Sob Wrz 08, 2007 16:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mi to samo zaczęło wyskakiwać, też ma gm 9.4. Nie odpalałem metodą AwM tylko normalnie z okna steam. Moim zdaniem ta menda próbuje za wszelką cenę wcisnąć nam płatną 10. Z żeby mu gul skoczył!

_________________
Image
♫ The man is back in town, so don't you mess around. ♫
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Tytanowy Janusz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 11 Cze 2007




PostWysłany: Sob Wrz 08, 2007 16:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A nie można po prostu przeinstalować? Ja jak mi w gmodzie zniknął dźwięk tak zrobiłem. Wszystko było tak jak przed, a nawet lepiej.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Sob Wrz 08, 2007 18:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Garg napisał:
Moim zdaniem ta menda próbuje za wszelką cenę wcisnąć nam płatną 10.!
- a wiesz, że o tym samym pomyślałam... :/

Próbowałam przeinstalować, nic to nie dało.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Sob Wrz 08, 2007 18:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wg mnie to nie jego próby wyłączenia gmoda 9, a updaty steama spowodowały takie problemy.
Wszystkie mody co-op, jak i Insurgency korzystają z tego, tylko że one mają to ustawione automatycznie, by korzystać z Source SDK Base.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Mateusz ARGH ZOMBIE!
Stary Headcrab



Dołączył: 25 Cze 2007




PostWysłany: Sob Wrz 08, 2007 18:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

wy macie szczęście ja nie mogę grać na żadnym servie gmoda 9 bo mi sie zawiesza jak wchodzę do gry i dlatego kupiłem gmoda 10$ Smutny
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Dabu
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 07 Maj 2007
Skąd: Ponyville

Steam ID: dabu

PostWysłany: Sob Wrz 08, 2007 21:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Garg napisał:
Moim zdaniem ta menda próbuje za wszelką cenę wcisnąć nam płatną 10. Z żeby mu gul skoczył!

A niby jak Garry miał to zrobić? Włamując się do każdego z komputerów z osobna? Przypominam, że automatyczne update'y Garry może dawać tylko do Gmoda 10, a 9.0.4 cokolwiek by nie robił jest ZAWSZE taki sam.

A żeby GMod 9 działał wystarczy najpierw otworzyć folder z Gmodem i notatnkiem zmodyfikować gameinfo.txt. Po prostu zamiast: SteamAppId 220 ma być: SteamAppId 215. Następnie należy skopiować z ...\SteamApps\[steamowy_nick]\source sdk base\sourcetest\bin pliki client.dll i server.dll i włożyć je do folderu bin w katalogu gmoda 9. Jeśli to nie działa to chyba nie ma innej metody Oczko.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Sob Wrz 08, 2007 21:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jest inna i łatwiejsza, choć polega na tym samym, robi się to trochę inaczej.
Już o niej mówiłem.
Naszej koleżance działa bez problemu.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Dabu
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 07 Maj 2007
Skąd: Ponyville

Steam ID: dabu

PostWysłany: Sob Wrz 08, 2007 21:53 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A pliki dll? Bez nich nic co ma działać na SourceSDK Base nie ruszy (chyba, że jest coś o czym nie wiem Język).

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
mACIOR
Świeży Headcrab



Dołączył: 08 Wrz 2007




PostWysłany: Sob Wrz 08, 2007 22:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
\SteamApps\[steamowy_nick]\source sdk base\sourcetest\bin pliki client.dll i server.dll


Nie mam czegoś takiego jak "source sdk base". Chyba że to trzeba skądś sciagnac, jeśli tak to dajcie linka skąd.

pzdr.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Getai Daktu
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Sob Wrz 08, 2007 22:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak to nie ma, jest do ściągnięcia na steamie, no chyba że masz.... pirata Oczko

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)