Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Poradnik n00ba Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Nie Maj 15, 2011 17:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzięki, czasem potrzebuję jakiegoś screena do rysowania i to mnie naprawdę denerwuje... Ale mam nadzieję (oby nie płonną), że sprawa jest rozpatrywana i wkrótce ten syf usuną.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
kalasznikow
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 30 Sty 2011
Skąd: ZGL



PostWysłany: Sob Lip 02, 2011 23:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam, mam problem. Ostatnio na promocji zakupiłem g moda. Wszystko działa tylko na multi nie mogę nic zbudować, bo wybrane przeze mnie przedmioty nie pojawiają się. Wyskakuje też komunikat aby zaktualizować SVN (chyba w tym leży problem) tylko jak to zrobić ? Z góry dzięki za pomoc
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sob Lip 02, 2011 23:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

SVN
Zaznaczasz wybrane addony (z Wire CAŁOŚĆ) i klikasz Download/Update.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
MaX_F.
Młody Headcrab



Dołączył: 31 Sie 2009


Steam ID: max_f

PostWysłany: Czw Lip 07, 2011 19:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam taki głupi problem, a mianowicie nie umiem zmieniać submodeli.
Miałem kiedyś SWEP, który miał 2 suwaki do zmiany skinów i subskinów (przede wszystkim do zmiany modeli z TFa na te bez czapek), ale teraz nie pamiętam jego nazwy i nie mogę go znaleźć Smutny
Wiem, że były też komendy do konsoli (ent_fire !picker <nie_pamiętam_co_dalej>), którymi uzyskiwało się ten efekt.

_________________
Backpack
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Czw Lip 07, 2011 19:20 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Bodygroup STool.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
MaX_F.
Młody Headcrab



Dołączył: 31 Sie 2009


Steam ID: max_f

PostWysłany: Czw Lip 07, 2011 19:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzięki! O to mi chodziło!

A ta komenda to:
ent_fire !picker setbodygroup <numer>

_________________
Backpack
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zidi
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2011
Skąd: wawa

Steam ID: arek12301
Xfire: zidix
PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 18:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cześć!
mam problem z wire modem mianowicie wyświetla mi się taki błąd: http://imageshack.us/f/713/2011071200001p.jpg/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 19:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nienawidzę nowej metody skalowania w imageshacku.
800x600, łojezusie.
Zreinstaluj Wire, tylko tym razem z SVN.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zidi
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2011
Skąd: wawa

Steam ID: arek12301
Xfire: zidix
PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 20:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

przeinstalowałem i nic
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 20:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wywal cały garrysmod ze steam apps/nick, uruchom, wyłącz, i wrzuć samo Wire.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zidi
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2011
Skąd: wawa

Steam ID: arek12301
Xfire: zidix
PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 21:37 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

dzięki działa
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
DejVid
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2011
Skąd: Polska

Steam ID: DejVid

PostWysłany: Czw Lip 14, 2011 18:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam.

Przed chwila zainstalowałem sobie plugin Evolve. Wszystko na pewno dobrze jest wgrane bo instalowałem przez Pukawke. Tylko teraz jak skonfigurować go żebym był adminem ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Czw Lip 14, 2011 19:21 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

ev_rank <nick> owner w konsoli serwera.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
DejVid
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2011
Skąd: Polska

Steam ID: DejVid

PostWysłany: Pią Lip 15, 2011 20:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
ev_rank <nick> owner w konsoli serwera.


Dziękuję
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
DejVid
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2011
Skąd: Polska

Steam ID: DejVid

PostWysłany: Sob Lip 16, 2011 17:35 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam jeszcze jedno pytanie. Można coś poradzić na resety serwera ?

Chodzi o to, że co ok. dwa dni serwer się resetuje a my tracimy wszystkie budowle. A po zainstalowaniu plugina Evolve serwer resetuje się co ok. godzine .

Co moge zrobić żeby serwer się nie resetował ? To już mi na nerwy działa co coś fajnego zbudujemy to reset serwera i wszystko ginie ;/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sob Lip 16, 2011 17:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wyłączyć mapcykl, jaka konfiguracja serwera?
Może serwer nie wydala i się crashuje, na dodatek polecam instalacje Advanced Duplicator (jest razem z Wire) i zapisywanie na nim, serwery GModa ze stabilności nie słyną.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
DejVid
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2011
Skąd: Polska

Steam ID: DejVid

PostWysłany: Sob Lip 16, 2011 18:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
Wyłączyć mapcykl,


Jak wyłączyć mapcykl ?


Kriss napisał:
jaka konfiguracja serwera?


Chodzi o wszystko co jest w pliku server.cfg ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Ecto
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 29 Kwi 2009
Skąd: Gdynia

Steam ID: Ecto1703

PostWysłany: Sob Lip 16, 2011 19:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

DejVid napisał:
Kriss napisał:
Wyłączyć mapcykl,


Jak wyłączyć mapcykl ?

Headcrab in a nutshell.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sob Lip 16, 2011 20:20 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

DejVid napisał:


Kriss napisał:
jaka konfiguracja serwera?


Chodzi o wszystko co jest w pliku server.cfg ?

Bebechy maszyny chociaż i server.cfg może się nadać.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
DejVid
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2011
Skąd: Polska

Steam ID: DejVid

PostWysłany: Sob Lip 16, 2011 22:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ale w server.cfg nic nie zmieniałem jest orginalnie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)