Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Poradnik n00ba Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Nie Lip 17, 2011 12:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

I oryginalnie może być mapcykl, a to że jest w nim tylko jedna mapa to inna sprawa.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
DejVid
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2011
Skąd: Polska

Steam ID: DejVid

PostWysłany: Nie Lip 24, 2011 13:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
I oryginalnie może być mapcykl, a to że jest w nim tylko jedna mapa to inna sprawa.


Tyle ze to nei znamina mapy resetuje serwer tylko jakis bład bo pisze ze utracono polączenie. (czerwony napis w prawym gornym rogu)
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Nie Lip 24, 2011 13:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To raczej serwer pada, trzeba zobaczyć wykorzystanie zasobów, na czym stoi serwer? Linux, windows?
Binarki na linuxa nie mają stabilności i potrafią w idlu paść.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
DejVid
Świeży Headcrab



Dołączył: 12 Lip 2011
Skąd: Polska

Steam ID: DejVid

PostWysłany: Sro Lip 27, 2011 21:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
To raczej serwer pada, trzeba zobaczyć wykorzystanie zasobów, na czym stoi serwer? Linux, windows?
Binarki na linuxa nie mają stabilności i potrafią w idlu paść.



Na linuxie jest... Czyli już wiemy.

A teraz kolejne pytanie, czy można jakoś zapisać aktualny stan serwera ?

Chodzi o save, zeby po resecie go ponownie wgrac i nie tracic konstrukcji
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sro Lip 27, 2011 22:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Aby teraz coś takiego nie istnieje, trzeba często zapisywać Adv. Duplicatorem, jedyna metoda.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Sro Lip 27, 2011 23:22 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
Aby teraz coś takiego nie istnieje, trzeba często zapisywać Adv. Duplicatorem, jedyna metoda.


Istnieje, co chlopaka mylisz. Nazwy nie pamietam ale cos takiego napewno jest.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sro Lip 27, 2011 23:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jedyna rzecz w tym guście jaka mi się obiła o uszy to Server Overlay który wciąż nie wyszedł (nazwy dokładnej nie pamiętam, Overv nad tym pracował).

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Pon Sie 15, 2011 16:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kupiłem CS:S na Steamie, ale że jeszcze czekam na pudełko i o dziwo po formacie mojego PC'ta Steam niebotycznie przyspieszył pobieranie (wcześniej 20kb/s teraz 130kb/s) to postanowiłem wrócić do Garry's Mod'a.
No i nie chce mi się czekać aż przyjdzie oryginalne pudełko z CS:S, a ściągania byłoby za dużo.
Mam pod ręką "lewą" kopię CS:S - i tu mam pytanie: idzie to jakoś wkleić, aby Gmod na Steam wczytał te modele, mapy, tekstury, itd?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
GrejnoM
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 01 Sty 2009




PostWysłany: Pon Sie 15, 2011 16:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kopiujesz foldery models, materials, maps i particles do folderu Gmoda i klikasz "tak na wszystkie". Tyle.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Pon Sie 15, 2011 16:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie do końca.

Zazwyczaj nie pcham się w taką dzialalność, ale...

1. Utwórz katalog "cstrike_content" w Addons.
2. Wgraj tam katalogi podane przez kolegę wyżej.
3. Zgraj plik info.txt z jakiegokolwiek addona.
4. Do katalogu \garrysmod\settings\spawnlists wgrywasz to.
5. Zmieniasz sygnę, bo ta przekracza limit, i to mocno.

Aha, ten sposób umożliwia ci łatwe wykasowanie całego contentu po otrzymaniu oryginalnego pudelka z grą, więc radzę go użyć Uśmiechnięty Do tego zawiera spawnlisty, więc nie będzie problemów ze spawnieniem propów.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Pon Sie 15, 2011 19:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Woozie napisał:
Nie do końca.

Zazwyczaj nie pcham się w taką dzialalność, ale...

1. Utwórz katalog "cstrike_content" w Addons.
2. Wgraj tam katalogi podane przez kolegę wyżej.
3. Zgraj plik info.txt z jakiegokolwiek addona.
4. Do katalogu \garrysmod\settings\spawnlists wgrywasz to.
5. Zmieniasz sygnę, bo ta przekracza limit, i to mocno.

Aha, ten sposób umożliwia ci łatwe wykasowanie całego contentu po otrzymaniu oryginalnego pudelka z grą, więc radzę go użyć Uśmiechnięty Do tego zawiera spawnlisty, więc nie będzie problemów ze spawnieniem propów.


Dzięki Woozie
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Szczupak
Młody Headcrab



Dołączył: 08 Lip 2008
Skąd: Sopot



PostWysłany: Wto Wrz 27, 2011 20:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Poszukuje komendy która naprawia rzeczy zintegrowane z mapką jak: drzwi, szyby, windy, niektóre ściany.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Trek
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 27 Lut 2010




PostWysłany: Wto Wrz 27, 2011 21:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Szczupak napisał:
Poszukuje komendy która naprawia rzeczy zintegrowane z mapką jak: drzwi, szyby, windy, niektóre ściany.


killserver (czy jakoś tak), po czym włączasz mapę od nowa.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Szczupak
Młody Headcrab



Dołączył: 08 Lip 2008
Skąd: Sopot



PostWysłany: Wto Wrz 27, 2011 21:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wydawało mi się że była jakaś komenda... No cóż jak nie ma to nevermind. :3
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Chopper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 04 Cze 2008
Skąd: White forest


Xfire: Wywalcie te rubrykę bo Elektryk słucha się Wooziego!
PostWysłany: Wto Wrz 27, 2011 22:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Szczupak napisał:
Wydawało mi się że była jakaś komenda... No cóż jak nie ma to nevermind. :3


Chodzi Ci o to, żeby resetowało wszystkie rzeczy które są na mapie?
Jeżeli tak to Q Menu > Options > Zakładka Admin (jak dobrze pamiętam) > Clean up
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Szczupak
Młody Headcrab



Dołączył: 08 Lip 2008
Skąd: Sopot



PostWysłany: Sro Wrz 28, 2011 06:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie do końsa. No ale dzięki za chęci. ;D
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Sro Wrz 28, 2011 06:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

cl_cleardecals/details, ale to chyba na byty mapy nie działa i trzeba mapę restartować.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Dumb4ss
Stary Headcrab



Dołączył: 20 Sty 2008
Skąd: Gdańsk


Xfire: fokker1337
PostWysłany: Sro Wrz 28, 2011 16:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie istnieje taka możliwość, można tylko wczytać całą mapę od nowa.

_________________
Image

SzasZ napisał:
kolejny zadowolony klient (ja). polecam mixona wysyła świetne odbyty ;].
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Gecko
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 12 Cze 2009




PostWysłany: Czw Paź 13, 2011 20:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Headcraby, znacie jakieś fajne gamemody lub serwery? Jestem po długiej przerwie w GModzie, większość moich ulubionych serwerów padła, naroiło się od gamemodów i lekko nie ogarniam :<
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Maciejowicz
Młody Headcrab



Dołączył: 24 Lip 2010
Skąd: Sosnowiec



PostWysłany: Czw Paź 13, 2011 20:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Flood Mod Bardzo szczęśliwy

_________________
Image

Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)