Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Half Life 2 - Słaby poziom widzenia Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 11:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam, wczoraj naszła mnie chęć zagrać w HL2 już któryś raz z kolei, więc zainstalowałem ją. Początkowo nie było z nią żadnych problemów, wszystko było okey, dopóki nie doszedłem do rozdziału kiedy to cztero-kołowcem musimy udać się do Nova Prospect (czy jakoś tak) w celu uratowania Eliego, na tych plażach.

Otóż z niewiadomych mi przyczyn w tym momencie gra traci sens - poziom widzenia jest naprawde bardzo kiepski ... zresztą sami zobaczcie

http://iv.pl/images/14732931300325837019.jpg
http://iv.pl/images/74064229198267049238.jpg
http://iv.pl/images/08303482777805232916.jpg
http://iv.pl/images/55109249516542618258.jpg

Wiecie o co chodzi?

Mój sprzęt:
grafa GeForce 9800GT 512mb
procek Intel Core 2 Quad 2,4GHz Q6600
4GB Ram (w rzeczywistości 3,5GB bo system x32 Język)

Wstawiaj miniaturki Oczko - Luise
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 11:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

WOLOLOLO


Ja tutaj nie widzę ŻADNYCH problemów panie - wszystko jest w porządku (choć mogę się mylić, bo dawno temu odpalałem HL2).
Nawet, jeżeli już wydaje ci się poziom widoczności mniejszy to:

MENU HL2>OPCJE>GRAFIKA>ZAAWANSOWANE

i przesuwasz maxymalnie paseczek od pola widzenia :3


Ostatnio zmieniony przez flandrowa dnia Nie Sty 15, 2012 11:40, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 11:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mapa jest tak zrobiona?
Ściągnij sobie FakeFactory Cinematic Mod jak tak bardzo Ci zależy na wrażeniach audiowizualnych.
Przypominam że jest to gra krojona na piece z 2004 roku gdzie nie mozna było pozwolić sobie by wszystko było ciągle renderowane.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 11:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dawno grałem więc możliwe że się myle. Mam jednak wrażenie ze jak kiedyś grałem i stałem po jednej stronie plaży to widziałem z dala od razu drugą.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 11:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zdawało Ci się.
Jak chcesz się bawić to dekompiluj mapę i usuń obiekt odpowiedzialny za mgłę, ona zmniejsza odległość widzenia.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 13:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czyli wg was to jest normalne?

http://iv.pl/images/83450916539681437175.jpg

A teraz zobaczcie sobie ten filmik na porównania

http://www.youtube.com/watch?v=SKkQZe2IyUY
3:30
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Pred96
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 18 Mar 2011
Skąd: City 17

Steam ID: Pred96

PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 15:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A gra oryginalna?

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
G_max_PL
Świeży Headcrab



Dołączył: 03 Sty 2011


Steam ID: G_max_PL4450

PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 15:21 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Maxoss napisał:
Czyli wg was to jest normalne?

http://iv.pl/images/83450916539681437175.jpg

A teraz zobaczcie sobie ten filmik na porównania

http://www.youtube.com/watch?v=SKkQZe2IyUY
3:30


Masz enb series chyba nie?Bo tak to wygląda jakbyś miał enb series
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 15:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pred96 napisał:
A gra oryginalna?


No ba!

G_max_PL napisał:
Maxoss napisał:
Czyli wg was to jest normalne?

http://iv.pl/images/83450916539681437175.jpg

A teraz zobaczcie sobie ten filmik na porównania

http://www.youtube.com/watch?v=SKkQZe2IyUY
3:30


Masz enb series chyba nie?Bo tak to wygląda jakbyś miał enb series


Tak, mam, ale to i tak nie ma znaczenia bo bez tego wygląda tak samo.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Pred96
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 18 Mar 2011
Skąd: City 17

Steam ID: Pred96

PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 15:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Maxoss napisał:
Pred96 napisał:
A gra oryginalna?


No ba!


To podaj link do profilu dla pewności. Uśmiechnięty

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 16:22 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pred96 napisał:
Maxoss napisał:
Pred96 napisał:
A gra oryginalna?


No ba!


To podaj link do profilu dla pewności. Uśmiechnięty


Ty też podaj, tak dla pewności.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 17:09 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ma w podpisie lol.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
zEB
Uber Metalowy Headcrab



Dołączył: 15 Kwi 2007




PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 17:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pred96 napisał:
Maxoss napisał:
Pred96 napisał:
A gra oryginalna?


No ba!


To podaj link do profilu dla pewności. :)


A teraz, jak poda link, to masz obowiązek mu pomóc. Chyba, że zadajesz te debilne pytania, tylko po to żeby...no właśnie, co? Może jeszcze jednego gołębia za offtop?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 17:37 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie pomoże, bo nie posiada HL2, chyba, że ma pirata to zwracam honor.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Debosy
Headcrab ALL in one



Dołączył: 23 Maj 2007
Skąd: Kraków



PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 17:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pred96 napisał:

To podaj link do profilu dla pewności. Uśmiechnięty


Wystarczy już tego.

Wracając do tematu.
W sumie nigdy nie miałem takiego problemu, są tutj spece od Half-lifowych komend, moze ci cos podpowiedzą.

_________________
www.samochodyswiata.pl
www.gtasite.pl
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
GrejnoM
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 01 Sty 2009




PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 18:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Z twoją grą jest wszystko w porządku. U mnie jest dokładnie tak samo.

Na filmiku jest inaczej, ponieważ był on nagrywany w roku 2009, zanim HL2 został przeniesiony na silnik Orange Box'a, co troszku rzeczy zmieniło w grze, w tym właśnie mgłę na owych mapach. Też dlatego masz w pamięci obraz tego rozdziału bez mgły.

_________________
Silence is golden. Words are vibrations. Thoughts are magic.

Welcome to Night Vale.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Retosik
Stary Headcrab



Dołączył: 25 Gru 2010




PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 20:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Po prostu masz za małe opcje grafiki. Nie wyświetla ci mgły, tylko ucina mapę.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
GrejnoM
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 01 Sty 2009




PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 20:37 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Retosik napisał:
Po prostu masz za małe opcje grafiki. Nie wyświetla ci mgły, tylko ucina mapę.


Jakoś mi się nie wydaje.

_________________
Silence is golden. Words are vibrations. Thoughts are magic.

Welcome to Night Vale.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 21:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

GrejnoM napisał:
Na filmiku jest inaczej, ponieważ był on nagrywany w roku 2009, zanim HL2 został przeniesiony na silnik Orange Box'a, co troszku rzeczy zmieniło w grze, w tym właśnie mgłę na owych mapach. Też dlatego masz w pamięci obraz tego rozdziału bez mgły.
Głupoty gadasz, porownanie filmiku z screenem sprzed 5 min: http://www.classicgod.org/Uploads/Zrzut%20ekranu%202012-01-15%20o%2020.35.47.png
Mgla jest i tu i tu i to nawet taka sama, problem jest w tym ze u Maxossa mgly takowej nie ma tam gdzie byc powinna przez co widzi krawedz renderowanej porcji mapy.

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Chopper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 04 Cze 2008
Skąd: White forest


Xfire: Wywalcie te rubrykę bo Elektryk słucha się Wooziego!
PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 21:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Osobiście z takim problemem sam się spotkałem, tylko że w Garry's modzie...
Może to w jakiś sposób pomoże.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)