Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 hl lamba core problem z drzwiami Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
rimean
Świeży Headcrab



Dołączył: 13 Maj 2012




PostWysłany: Nie Maj 13, 2012 12:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Otóż posiadam half life, no i doszedłem już do rozdziału lambda core
aktualnie utknąłem na momencie gdzie znajduje się czarnoskóry naukowiec, który otworzył nam jedne drzwi, jednak W OGÓLE choćbym nie wiem co robił, on nie chce mi otworzyć tych drugich drzwi. CO z tym idzie nie moge grać dalej.
Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?
Chodzi o drzwi co z boku mają takie niebiesko-szare zabezpieczenie, i otwierać je mogą tylko ci naukowcy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Debosy
Headcrab ALL in one



Dołączył: 23 Maj 2007
Skąd: Kraków



PostWysłany: Nie Maj 13, 2012 13:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A nie ma tam dwóch takich przycisków???

Czesem trzeba aktywowac z jakims naukowcem 2 panele jednoczesnie by drzwi sie otworzyły. Co prawda nie pamietam, zrob screena tego miejsca jak mozesz.

_________________
www.samochodyswiata.pl
www.gtasite.pl
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Nie Maj 13, 2012 15:21 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czy to jest pomieszczenie z karuzelą z portalami?

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Dumb4ss
Stary Headcrab



Dołączył: 20 Sty 2008
Skąd: Gdańsk


Xfire: fokker1337
PostWysłany: Nie Maj 13, 2012 20:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Walnij screenshota. I od razu pytanie pirat? :V

_________________
Image

SzasZ napisał:
kolejny zadowolony klient (ja). polecam mixona wysyła świetne odbyty ;].
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
zEB
Uber Metalowy Headcrab



Dołączył: 15 Kwi 2007




PostWysłany: Nie Maj 13, 2012 20:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To jest chyba sam początek. Popchnij kolesia w stronę panelu, oni się czasem zacinają.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
YaSiEk
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 10 Sty 2009
Skąd: Wrocław

Steam ID: yasiek89

PostWysłany: Pon Maj 14, 2012 01:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jemu chodzi o ten etap:
http://img.ledsplej.net/c3a20000.jpg
http://img.ledsplej.net/c3a20001.jpg
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu GaduTlen komunikator
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Pon Maj 14, 2012 02:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dumb4ss napisał:
Walnij screenshota. I od razu pytanie pirat? :V

U mnie w 100% legalna gra z pudełkiem, kodem, oryginalnym cd i tak dalej wiecznie zacinała się na windzie i nic na to nie chciało pomóc. To znaczy nadal się zacina w trakcie grania.

rimean napisał:
Otóż posiadam half life, no i doszedłem już do rozdziału lambda core
aktualnie utknąłem na momencie gdzie znajduje się czarnoskóry naukowiec, który otworzył nam jedne drzwi, jednak W OGÓLE choćbym nie wiem co robił, on nie chce mi otworzyć tych drugich drzwi. CO z tym idzie nie moge grać dalej.
Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?
Chodzi o drzwi co z boku mają takie niebiesko-szare zabezpieczenie, i otwierać je mogą tylko ci naukowcy

A użyłeś na nim skutecznie klawisza "użyj"? Powiedział "Yes" czy coś w tym rodzaju i zaczął za Tobą chodzić?

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
rimean
Świeży Headcrab



Dołączył: 13 Maj 2012




PostWysłany: Pon Maj 14, 2012 16:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

cóż Yasiek ma rację, własnie o ten etap mi chodzi
robiłem wszystko. Przepychanie przez drzwi, klikanie na zabezpieczenia naciskałem use żeby naukowiec za mną szedł. Nic, on tylko łazi za mną a drzwi (czy raczej przycisku nie rusza) jakieś pomysły? Słyszałem że jest patch naprawiający ten błąd, to prawda?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Pon Maj 14, 2012 17:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Z tego co pamiętam, to należy się zatrzymać w jakiejś odległości od drzwi, a wtedy on po jakimś czasie sam z siebie podchodzi do skanera siatkówki.

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Fr0styyy.
Bad Company 2 Headcrab
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Stargard Szczeciński

Steam ID: marco562

PostWysłany: Pon Maj 14, 2012 18:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A na pewno zabiłeś wszystko co się rusza?

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
rimean
Świeży Headcrab



Dołączył: 13 Maj 2012




PostWysłany: Pon Maj 14, 2012 18:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

sorcer jakiś czas to ile? bo ja człowiek niecierpliwy Rozbawiony Gordon pół minuty-minute stałem i nic
Jescze jakieś pomysły są?
Nie moge zabić wszystkiego co się rusza, naukowiec musi żyć/ ale te potworki to zabiłem
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Pred96
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 18 Mar 2011
Skąd: City 17

Steam ID: Pred96

PostWysłany: Pon Maj 14, 2012 20:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To może stań i pójdź sobie zrobić coś do jedzenia czy coś co zabierze trochę czasu i może ci te drzwi otworzy.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
YaSiEk
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 10 Sty 2009
Skąd: Wrocław

Steam ID: yasiek89

PostWysłany: Pon Maj 14, 2012 20:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wczoraj po raz kolejny przechodziłem HL, także w tym miejscu naukowiec automatycznie otwiera te drugie drzwi (nie trzeba na niego klikać czy popychać). To znaczy, najpierw otwiera te pierwsze jak zabijesz wszystkie potwory, a jak wchodzisz do pomieszczenia to zaczyna coś tam gadać i podchodzi otwierać drugie.

Próbowałeś strzelić tak, aby go nie zabić? Czasem to działa i w panice może otworzy.
Albo spróbuj przeładować mapę. Wpisz w konsoli changelevel c3a2 lub map c3a2. Jednakże z góry uprzedzam, że przy tych komendach może pojawić się problem z brońmi i brakiem HUD.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu GaduTlen komunikator
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Pon Maj 14, 2012 20:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Co za gra, naukowce otwierają tylko drzwi gdy mają na to ochotę. I nawet można ich przestraszyć strzałem, żeby otwarli D:
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
rimean
Świeży Headcrab



Dołączył: 13 Maj 2012




PostWysłany: Pią Maj 18, 2012 20:16 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No cóż widzę że specjalnych pomysłow nie ma, strzelać strzelałem bodajzę 250 naboi do smg wystrzeliłem a to czekanie, wyszedłem na spacer i zostawiłem half life na godzinę, wracam i nic
NO LUDZIE? nie ma cie jescze jakiś pomysłow?! Chciałbym przejść tą gre
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
zwieracz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 25 Lis 2008


Steam ID: Pan Zwieracz
Xfire: srajer
PostWysłany: Pią Maj 18, 2012 20:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No to nie wiem, przejdź te drzwi na noclipie.

_________________
Image
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
FILIP22
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 23 Mar 2010




PostWysłany: Pią Maj 18, 2012 20:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Może coś po prostu przeoczyłeś ?
Sprawdź tutaj :
http://www.youtube.com/results?search_query=half+life+walkthrough&oq=half+life+walk&aq=0&aqi=g3&aql=&gs_l=youtube.3.0.0l3.1882.4657.0.5354.13.8.3.2.2.0.172.911.3j5.8.0...0.0.VELC_B0hZEs
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
rimean
Świeży Headcrab



Dołączył: 13 Maj 2012




PostWysłany: Sob Maj 19, 2012 10:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

nic nie przeoczyłem, na noclipie nie chce przechodzić
przynajmniej walktrough nie pokazuje żebym coś przeoczył
Są jescze jakieś pomysły?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Sob Maj 19, 2012 12:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zapisz savy w osobnym folderze, zrób reinstall gry, wgraj savy z powrotem i zacznij grać od ostatniego automatycznego save'a.

rimean napisał:
strzelałem bodajzę 250 naboi do smg

A wystrzeliłeś je tak o? Weź łom i walnij raz w naukowca.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
rimean
Świeży Headcrab



Dołączył: 13 Maj 2012




PostWysłany: Sob Maj 19, 2012 13:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

jak go uderzę robi się restart, a dokładniej wczytanie ostatniego zapisu
jescze jakieś pomysly?
EDIT: pomóżcie no/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)