Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Założenie serwera Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 09 Wrz 2012




PostWysłany: Pon Paź 08, 2012 18:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tak po długim czekaniu mój kolega zakupił hl2 więc możemy grać w synergy. Odblokowałem porty zrobiłem serwer lan on dał connect ip (moje ip) i nic dupa serwer nie odpowiada. Szukał mnie na liście serwerów nic. Zaprosiłem go do gry serwer nie odpowiada. Więc proszę powiedzcie mi jak zrobić serwer hamachi do synergy bo mnie szlak trafi zaraz przy tych grach.

P.S

Po co robią gry w których nie da się robić serwerów NORMALNIE po ludzku?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Pon Paź 08, 2012 18:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gdybyś nie był za routerem to grałbyś już dawno. Podałeś mu IP hamachi czy znalazłeś w necie swoje?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 09 Wrz 2012




PostWysłany: Pon Paź 08, 2012 18:58 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dałem ip hamachi ale chyba trzeba do serwa hamachi.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 09 Wrz 2012




PostWysłany: Sro Paź 17, 2012 20:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pozwólcie że odświeżę.

_________________
Mimo, iż mówią, że jestem szalony ja kroczę dalej, gdyż tyś mym pomocnikiem, moją siłą i moim zbawicielem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Sro Paź 17, 2012 23:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Założyłeś serwer w Hamachi? Jak założysz to daj koledze jego nazwę oraz hasło i finito.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 09 Wrz 2012




PostWysłany: Czw Paź 18, 2012 17:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Oczywiście że jest w mojej sieci ale mimo to nie może dołączyć.

_________________
Mimo, iż mówią, że jestem szalony ja kroczę dalej, gdyż tyś mym pomocnikiem, moją siłą i moim zbawicielem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zuzz
Młody Headcrab



Dołączył: 24 Sie 2009


Steam ID: zuzz5
Xfire: szkodaramu
PostWysłany: Czw Paź 18, 2012 18:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie lepiej po prostu odblokować dany port niż dalej paprać się z hamachi?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 09 Wrz 2012




PostWysłany: Czw Paź 18, 2012 18:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Porty odblokowane i nie mogę nic. A można normalnie przez ip kompa? Co prawda mam zmienne ale korzystam z whatsmyip.com

_________________
Mimo, iż mówią, że jestem szalony ja kroczę dalej, gdyż tyś mym pomocnikiem, moją siłą i moim zbawicielem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 09 Wrz 2012




PostWysłany: Pon Paź 22, 2012 17:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pozwólcie że odświeżę.

_________________
Mimo, iż mówią, że jestem szalony ja kroczę dalej, gdyż tyś mym pomocnikiem, moją siłą i moim zbawicielem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Pon Paź 22, 2012 19:26 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Może spróbuj zreinstalować modyfikację.
Opiszę jeszcze raz konfigurację:
1. Instalujesz Hamachi, tworzysz serwer, kolega dołącza do serwera.
2. Włączasz Synergy, tworzysz serwer, ustawiasz liczbę osób i najlepiej dajesz jakieś hasło, żeby nikt niepożądany nie dołączył. Potem kolega wchodzi na serwer.
Zdefragmentuj i sprawdź pliki HL2, powiedz koledze, żeby też to zrobłi.
Powinno działać.
Ja już więcej pomysłów nie mam.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 09 Wrz 2012




PostWysłany: Wto Paź 23, 2012 16:58 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dobrze sprawdzę.

Edit

Kolega mówi że coś mu piszę że nie połączono z siecią lan. Czy to może być tego problem?

P.S

Porty odblokowałem w zaporze wpisując odpowiednie rzeczy.

_________________
Mimo, iż mówią, że jestem szalony ja kroczę dalej, gdyż tyś mym pomocnikiem, moją siłą i moim zbawicielem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 09 Wrz 2012




PostWysłany: Sro Paź 31, 2012 21:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

odświeżam

I mam pomysł. Po prostu powiedzcie krok po kroku jak zrobić serwer. Kolega gra teraz w Burdellands i mu się nie chce nic robić więc zrobię serwer waszym sposobem to może sprawdzi.

_________________
Mimo, iż mówią, że jestem szalony ja kroczę dalej, gdyż tyś mym pomocnikiem, moją siłą i moim zbawicielem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Fr0styyy.
Bad Company 2 Headcrab
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Stargard Szczeciński

Steam ID: marco562

PostWysłany: Czw Lis 01, 2012 15:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kupić.

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 09 Wrz 2012




PostWysłany: Czw Lis 01, 2012 16:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie stać.

_________________
Mimo, iż mówią, że jestem szalony ja kroczę dalej, gdyż tyś mym pomocnikiem, moją siłą i moim zbawicielem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Czw Lis 01, 2012 18:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Na Gmoda? Bo jeśli masz pirata to pewnie wersje się nie zgadzają i dlatego nie może dołączyć.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 09 Wrz 2012




PostWysłany: Pią Lis 02, 2012 19:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jaki gmod my o Synergy mówimy. Mam oryginała możecie nawet zajrzeć na mój profil (Jano900_PL)

_________________
Mimo, iż mówią, że jestem szalony ja kroczę dalej, gdyż tyś mym pomocnikiem, moją siłą i moim zbawicielem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Sob Lis 03, 2012 01:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niech Twój kolega wpisze w konsoli moda "connect xxx:27015", gdzie xxx to Twój adres IP z Hamachi. Możecie też próbować bez hamachi, robiąc to samo, tylko za xxx wpisywać Twoje zewnętrzne ip (możesz je znaleźć np. na www.whatismyip.com).

Wyszukiwarka serwerów ma osobne porty - musiałbyś przekierować dodatkowe porty, by Twój serwer był widoczny w sieci). Teoretycznie łącząc się przez hamachi powinieneś widzieć serwer w lanie, ale warto spróbować powyższego sposobu.

Kiedyś stawiałem serwer CS:S dla kilku kolegów i po odblokowaniu jednego portu, mianowicie 27015 dane serwera nie pojawiały się nigdzie, jednak właśnie przez konsolę dało się do niego dołączyć po wpisaniu mojego ip.

PS. Pamiętaj też, by po założeniu serwera wpisać sv_lan 0, a następnie changelevel nazwa_mapy (wszystko w konsoli gry).
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 09 Wrz 2012




PostWysłany: Sob Lis 03, 2012 17:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tak ale mapę się wybiera w menu tworzenia serwera.

_________________
Mimo, iż mówią, że jestem szalony ja kroczę dalej, gdyż tyś mym pomocnikiem, moją siłą i moim zbawicielem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)