Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Gry same się minimalizują. Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
xasoor
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2013




PostWysłany: Sob Lut 16, 2013 22:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam. Tak jak w temacie mam problem z minimalizowaniem sie gier.
Sprzęt:
procesor: AMD FX-6100 Six-Core Procesor
karta graficzna: Geforce GTX 550 Ti
System 64 bitowy
( jeżeli jeszcze chcecie jakis sprzęt wiedzieć piszcie)
Bardzo prosze helpnijcie.

PS. Wiem,że jest dużo takich teematów w google ale każdy ma innego kompa Uśmiechnięty. Próbowałem i nie udawało się więc licze na was Bardzo szczęśliwy.


Ostatnio zmieniony przez xasoor dnia Sob Lut 16, 2013 22:32, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Sob Lut 16, 2013 22:30 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jaki system operacyjny?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Nie Lut 17, 2013 00:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

U mnie taka sytuacja spowodowana była awarią klawiatury. Po zmianie na inny egzemplarz wszystko wróciło do normy. Uśmiechnięty

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
xasoor
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2013




PostWysłany: Nie Lut 17, 2013 01:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie to napewno nie jest wina klawiatury. Macie może inne pomysły? Bardzo proszę Bardzo szczęśliwy zaczyna mnie to wkurzac gdy gram minimalizuje mi sie gra.[/url]
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
galaretka007
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 07 Mar 2012
Skąd: 3city

Steam ID: playowiec

PostWysłany: Nie Lut 17, 2013 02:42 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Złapałeś pewnie jakiegoś syfa, który daje dodatkowy proces i przez to Ci minimalizuje gierki. Kiedyś ja tak miałem. Reinstall tylko pomógł.

Btw. nie odpowiedziałeś na tego posta Język
flandrowa napisał:
Jaki system operacyjny?

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Nie Lut 17, 2013 05:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Masz dobrego antywirusa i firewall? Czas na skan wszystkich dysków i na sprawdzenie co łączy się z netem. Warto też sprawdzić jakie są pouruchamiane procesy,

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
xasoor
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2013




PostWysłany: Nie Lut 17, 2013 11:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam antywirusa z UPC, odpowiedziałem na pytanie 64 bitowy. Mam troche pouruchamianych procesów w menedżerze zadań ale nie wiem, które można wyłączyć.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Nie Lut 17, 2013 11:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

xasoor napisał:
Mam antywirusa z UPC

Super, wywal to ścierwo i zacznij używać czegokolwiek porządnego, dla mnie wszystkie te ulotkowe AV od dostawcy (zwłaszcza w mailach które wyglądają jak zwykła próba podsunięcia wirusa) nie są warte zaufania. Nawet MSSE jest lepszy.
xasoor napisał:
odpowiedziałem na pytanie 64 bitowy.

"Mówiłem jaki mam procesor, 3.3GHz"
"Mówiłem jaki mam RAM, 4GB"
"Mówiłem jakie mam GPU, NVidia 512MB".
Ile się z tych trzech przykładów dowiedziałeś?
Wciąż nie wiemy czy to Windows (i jaki), magiczna dystrubucja Linuxa czy inny jabłeczny system.

xasoor napisał:
Mam troche pouruchamianych procesów w menedżerze zadań ale nie wiem, które można wyłączyć.

Zrób zdjęcie albo spisz to się dowiesz.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
xasoor
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2013




PostWysłany: Nie Lut 17, 2013 18:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sorry, jestem troche zielony na ten temat. Smutny
Zainstalowana pamięć ( RAM ): 8GB
Tego GPU nie wiem jak sprawdzić.
Procesy w menedżerze zadań:

1.explorer.exe
2.nvtray.exe
3.maxthon.exe
4.maxthon.exe
5.maxthon.exe
6.dwm.exe
7.netsession_win
8.maxthon.exe
9.NvXDSync.exe
10.taskmgr.exe
11.nvvsvc.exe
12.RACpl64.exe
13.tasjhost.exe
14.winlogon.exe
15.netsession_win
16.unsecapp.exe
17.FSM32.EXE*32
18.csrss.exe
19.vVX1000.exe
20.jusched.exe
21.fsscoepl_x64

Jeżeli są jakieś niepotrzebne to będę musiał wyłączać je przy każdym uruchamianiu kompa czy dałoby sie jakoś inaczej je wyłączyć?

Thx za wszystkie odpowiedzi Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
galaretka007
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 07 Mar 2012
Skąd: 3city

Steam ID: playowiec

PostWysłany: Nie Lut 17, 2013 19:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

xasoor napisał:

Tego GPU nie wiem jak sprawdzić.

Zainstaluj sobie program CPU-Z fajny prosty programik, sprawdza dokładną konfigurację komputera.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
xasoor
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2013




PostWysłany: Nie Lut 17, 2013 19:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzięki. Ściągnąłem, ale nie wiem które to GPU.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
galaretka007
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 07 Mar 2012
Skąd: 3city

Steam ID: playowiec

PostWysłany: Nie Lut 17, 2013 19:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To kartka graficzne. Oczko

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
xasoor
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2013




PostWysłany: Nie Lut 17, 2013 19:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Uśmiechnięty No to: NVIDIA GeForce GTX 550 Ti
Revision A1
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
galaretka007
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 07 Mar 2012
Skąd: 3city

Steam ID: playowiec

PostWysłany: Nie Lut 17, 2013 19:42 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

niepotrzebne procesy to
Kod:
nvxdsync.exe
nvvsvc.exe
jusched.exe

potencjalne złośliwe procesy
Kod:
RAVCpl64.exe
winlogon.exe


Aby je wyłączyć klikasz "uruchom" wpisujesz mscofig i masz zakładkę uruchamianie i tam odznaczasz. Oczywiście uruchamiasz komputer ponownie.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Retosik
Stary Headcrab



Dołączył: 25 Gru 2010
Skąd: /dev/null/

Steam ID: Retosik

PostWysłany: Nie Lut 17, 2013 20:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

galaretka007 napisał:
niepotrzebne procesy to
Kod:
nvxdsync.exe
nvvsvc.exe
jusched.exe

potencjalne złośliwe procesy
Kod:
RAVCpl64.exe
winlogon.exe


Aby je wyłączyć klikasz "uruchom" wpisujesz mscofig i masz zakładkę uruchamianie i tam odznaczasz. Oczywiście uruchamiasz komputer ponownie.


Czemu chcesz mu wywalić procesy nvidii, proces od karty dźwiękowej realteka i menedżer logowania windowsa?

Jedyne trochę niepotrzebne to jusched.exe, ale idziesz zupełnie nie w tą stronę i prędzej raczej coś zepsujesz.
xasoor: Zreinstaluj sobie sterowniki karty graficznej. Może pomoże.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
galaretka007
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 07 Mar 2012
Skąd: 3city

Steam ID: playowiec

PostWysłany: Nie Lut 17, 2013 20:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niepotrzebne to gdyby wyłączył to by i tak się by włączyły, gdyby były potrzebne.
A co do złośliwych winlogon.exe nie da się wyłączyć od tak, więc jeśli to wirus to mógłby bez problemu wyłączyć, jeśli się pomyliłem to system nie dopuściłby do wyłączenia.

Masz najnowsze stery do grafy? Bo jeśli tak to odinstaluj te najnowsze i sprawdź czy się jest to samo np. na starszej wersji sterownika.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
xasoor
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2013




PostWysłany: Pon Lut 18, 2013 20:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Retosik mógłbyś powiedzieć jak zreinstalowac sterowniki? THX za odpowiedzi Bardzo szczęśliwy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Retosik
Stary Headcrab



Dołączył: 25 Gru 2010
Skąd: /dev/null/

Steam ID: Retosik

PostWysłany: Pon Lut 18, 2013 21:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

xasoor napisał:
Retosik mógłbyś powiedzieć jak zreinstalowac sterowniki? THX za odpowiedzi Bardzo szczęśliwy


http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Pon Lut 18, 2013 22:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nadal nie wiemy jaki masz system Bardzo szczęśliwy
Zainstaluj sobie jakiegoś lepszego antywirusa, ja polecam Avasta (nie bijcie Smutny), do tego Comodo Firewall.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pon Lut 18, 2013 23:09 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

marcinoz97 napisał:
Nadal nie wiemy jaki masz system Bardzo szczęśliwy

No jaki, mówił nam, idiotom, już kilka razy.
Windows 7 x64 Bardzo szczęśliwy
Pewnie jest też płci człowiek.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)