Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Jednostka centralna do 3000 złotych Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Ecto
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 29 Kwi 2009




PostWysłany: Wto Paź 15, 2013 23:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie lubię się wam naprzykrzać w tym laboratorium. Zakładam dość dużo tematów. Ale uważam że dzięki kilku osobom które konkretnie się znają w temacie, lepszym pomysłem jest pytać tu niż na jakimś PCsupereksperci.pl. A na forum tak czy inaczej panuje posucha.

A więc, mój znajomy potrzebuje komputera do grania, nieprzekraczalna pula cenowa to 3200 złotych. Czy moglibyście polecić coś fajnego w tym przedziale? Potrzebne jest wszystko to co skrywa w sobie jednostka centralna, to znaczy procesor i płyta, RAM, dysk (najlepiej 2 TB) napęd DVD i karciucha graficzna. Monitor, klawiatura i inne peryferalia nie są potrzebne. Aha, i mile widziany jakiś interfejs do bezprzewodowego połączenia z Wi-Fi.

Z góry dzięki za pomoc, oczywiście najbardziej liczyłaby się dla mnie opinia ws. procesora i płyty, z resztą zapewne sobie poradzę; aczkolwiek mając w pamięci to, że nigdy mnie nie zawiedliście z miłą chęcią przyjmę każdą pomoc Bardzo szczęśliwy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Sro Paź 16, 2013 00:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ponoc AMD X6 FX-6300 w tym przedziale cenowym jest dobrym wyborem. Na szybko uskladalem PC ponizej 3200 w jednym skepie zeby sprawdzic jak to wyglada i wychodzi na to ze bedzie to jeden z lepszych wyborow ktory pozwoli na kupno w miare dobrej grafiki:

http://proline.pl/?id=shopkoszyk&1:SEA+G-SERIES+G-550;1:PLYMISAM30041;1:AMD+FX-6300;1:FTD+CORE+1000;1:SEAGATE+ST2000DM001;1:KHX16C9B1BK2%2F8;1:R9280X-DC2T-3GD5

Oczywiscie jak poszukasz pewnie znajdziesz nizsze ceny. Zasilacz tez na upartego mozna wziasc tanszy i zejsc ponizej 3000.

PS. Niektore czesci sa przykladowe - np mobo nie wejdzie do tej obudowy wiec nie kupujcie dokladnie tego zestawu Oczko

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Ecto
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 29 Kwi 2009




PostWysłany: Sro Paź 16, 2013 00:44 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Super! Bardzo szczęśliwy właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem Oczko
ClassicGOD napisał:

PS. Niektore czesci sa przykladowe - np mobo nie wejdzie do tej obudowy wiec nie kupujcie dokladnie tego zestawu Oczko

Hm, co masz na myśli? Tylko i wyłącznie wymiary?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
JiHAD^
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: 71/94

Steam ID: FunkYoSelf

PostWysłany: Sro Paź 16, 2013 06:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_wrzesien_2013?page=0,11

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_wrzesien_2013?page=0,12

Całkiem znośne zestawy składają co miesiąc.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Sro Paź 16, 2013 09:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ecto napisał:

Hm, co masz na myśli? Tylko i wyłącznie wymiary?
Tak, mobo jest pelne ATX (6 slotow rozszerzen) a ta obudowa jest na micro-ATX (4 sloty) Uśmiechnięty

@ JiHAD^ zestawy faktycznie nie takie zle ale imho lepiej wyjdzie kupujac mocniejszy GPU kosztem tanszego CPU.

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Sro Paź 16, 2013 12:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

R9 280X nie jest trochę za mocny? IMO wystarczyłby HD 7870 albo R9 270X, zaoszczędziłby ponad 400 zł.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Sro Paź 16, 2013 14:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

marcinoz97 napisał:
R9 280X nie jest trochę za mocny? IMO wystarczyłby HD 7870 albo R9 270X, zaoszczędziłby ponad 400 zł.
Myslalem podobnie kupujac grafike dla siebie, minelo ledwo 8 m-cy a ja juz ja zmieniam. Ten procek nie bedzie zbyt wolny dla tej grafiki wiec nie widze sensu brac tanszej jezeli ma na to budzet.

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Ecto
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 29 Kwi 2009




PostWysłany: Sro Paź 16, 2013 18:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Okej, staram się odtworzyć ten zestaw w sklepie esc.pl bo tak mi najwygodniej, czyli podsumowując czy taki zestaw jest okej? Czy nic nie pomyliłem? Wszystko kompatybilne? Bardzo szczęśliwy
Jedyne co zmieniłem to zasilacz.
Cena mi odpowiada ;3

Procesor
http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=50726
Płyta
http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=47578
Dysk
http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=15410
Ramy
http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=45204
Karta
http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=56886
Zasilacz
http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=56448
Obudowa
http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=49827
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Sro Paź 16, 2013 18:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ecto napisał:
Okej, staram się odtworzyć ten zestaw w sklepie esc.pl bo tak mi najwygodniej, czyli podsumowując czy taki zestaw jest okej? Czy nic nie pomyliłem? Wszystko kompatybilne? Bardzo szczęśliwy
Cena mi odpowiada ;3

Procesor
http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=50726
Płyta
http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=47578
Dysk
http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=15410
Ramy
http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=45204
Karta
http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=56886
Zasilacz
http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=56448
Obudowa
http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=49827
Zasilacz zmien. W tej samej cenie w tym samym sklepie znajdziesz wiele zasilaczy bardziej zaufanych firm jak Seasonic, Corsair, Fractal Design, Be Quiet, czy OCZ. Nie mam pojecia dlaczego wybrales Chiefteca chyba ze ma on cos specjalnego o czym ja nie wiem?

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Ecto
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 29 Kwi 2009




PostWysłany: Sro Paź 16, 2013 18:30 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie miałem jakiegoś szczególnego powodu Język
Moze być ten?

http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=32324

A reszta się zgadza? Obudowa też?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Sro Paź 16, 2013 18:34 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ecto napisał:
Nie miałem jakiegoś szczególnego powodu Język
Moze być ten?

http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=32324

A reszta się zgadza? Obudowa też?
Zasilacz OK - Seasonic robi jedne z najlepszych jak nie najlepsze zasilacze.

Obudowa ok o ile www producenta nie klamie Bardzo szczęśliwy

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Ecto
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 29 Kwi 2009




PostWysłany: Sro Paź 16, 2013 18:35 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Świetnie. Bardzo szczęśliwy
Jak zwykle dzięki za pomoc Oczko
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)