Autor |
Wiadomość |
kamiiru
Tsundere Headcrab
Ostrzeżenia: 2

|
No to wprowadźmy trochę kultury na to forum
Ostatnio oglądałem tak:
300 - Genialny film, bardzo mnie wciągnąl, zdecydowanie polecam
Deja Vu - Film mało ambitny ze średnim i nie tak zaskakującym scenariuszem jak mowiono w reklamach ale i tak dobrze się bawiłem
Half Nelson - Miał być film al'a Boston Public, a wyszło coś nudnego. Nie polecam, chyba ze lubicie filmy o ćpających nauczycielach i uczennicach którzy się w nich [cenzura]ą ;p
Następne dodam później (jak obejrze i sobie przypomne ) |
Ostatnio zmieniony przez kamiiru dnia Wto Maj 01, 2007 21:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
    |
 |
Gordon Commodore
Fast headcrab

|
300 IMHO śmierdzi, ponieważ składa się tylko z efektów, które i tak są do bani. Szanuję tylko stare filmy, nie takie efekciarskie, ale przynajmniej prawdziwe. |
|
|
   |
 |
kamiiru
Tsundere Headcrab

|
Fakt, jest 100% z efektami ale trzeba przyznać że klimat jest, może nierealny ale jest. Mi się film podobał i dałbym mu 7/10 dla tego ze klimaty starożytnosci mnie nie kręcą. |
|
|
    |
 |
Mrocz
Mroczny Headcrab

Steam ID: MrocznyMrocz
Xfire: Xfrajer ssie
|
Taka była koncepcja twórców. Film nie miał być autentycznym filmem historycznym, lecz wykrzywionym spojrzeniem na bitwę w wąwozie Termopile. Po za tym przed filmem czytałem komiks muszę przyznać, że wszystko jest niemalże identyczne jak w komiksie . |
 |
equ
HATEcrab

|
Gordon Commodore napisał: |
300 IMHO śmierdzi, ponieważ składa się tylko z efektów, które i tak są do bani. Szanuję tylko stare filmy, nie takie efekciarskie, ale przynajmniej prawdziwe. |
Jak kto lubi. Mnie 300 bardzo sie spodobalo. W sumie pierwszego dnia jak to dostalem, obejrzalem bodajze 4 razy. Efekty imo najlepsze, fabua tez niczego sobie. IMO jeden z najfajniejszych filmow jakie ogladalem.  |
|
|
  |
 |
kłam
Gonarch
|
300 to jedna z najbardziej artystycznych produkcji rodem z Hollywood jakie ukazały się w przeciągu ostatnich lat. Commodore ja również uwielbiamklasykę (można powiedzieć że od kilku lat jestem smakoszem kina) ale nowym filmom również należy się uznanie. Szczególnie takim jak "300" który niejako przełamał skostniałe kanony. Nazwanie tego filmu pokazem efektów jest moim zdaniem olbrzymim nadużyciem.
PS. Wcale nie jestem fanbojem
PS2. To nie jest film naśladujący starożytność tylko komik Millera. |
|
|
   |
 |
DonZ
Dojrzały Headcrab

Steam ID: DonZ
|
ale film dobry i wart obejrzenia ja mógłbym obejrzeć go jeszcze kilka razy i klimat ma swój zresztą wciągający jak bagno  |
|
|
    |
 |
zEB
Uber Metalowy Headcrab
|
.qam napisał: |
300 to jedna z najbardziej artystycznych produkcji rodem z Hollywood jakie ukazały się w przeciągu ostatnich lat. Commodore ja również uwielbiamklasykę (można powiedzieć że od kilku lat jestem smakoszem kina) ale nowym filmom również należy się uznanie. Szczególnie takim jak "300" który niejako przełamał skostniałe kanony. Nazwanie tego filmu pokazem efektów jest moim zdaniem olbrzymim nadużyciem.
PS. Wcale nie jestem fanbojem
Mozna jednak powiedziec ze to wlasnie efekty czynią ten film tym czym jest. Pamiętam że od dziecka, kiedy dowiedziałem się o "strzałach przysłaniających słońce" chciałem to zobaczyć.
EDIT:
A w ogole ostatnio oglądałem Labirynt Fauna. Niesamowity film o niezwykłym klimacie. Piękna konfrontacja świata stworzonego przez umysł dziecka z brutalną rewolucyjną rzeczywistością. |
Ostatnio zmieniony przez zEB dnia Wto Maj 01, 2007 21:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
  |
 |
equ
HATEcrab

|
.qam napisał: |
Wlasnie dlatego wszystkie rozbryzgi krwi, spektakularne siekanie Persow, zwolnione tempa i co tam jeszcze bylo, nadaja temu filmowi caly "komiksowy" urok. Samo wykonanie i pomyslowosc niektorych scen zasluguje na duze wyroznienie. Dziwi mnie tylko to, ze taki "Labirynt Fauna" Dostal 6 (?) oscarow. Imo film nie ma w sobie nic poza zakrecona jak abranie rogi fabua... Coz, jak kto lubi... ;p |
|
|
  |
 |
zEB
Uber Metalowy Headcrab
|
Labirynt Fauna wlasnie dlatego jest swietny. Tak naprawde nie do konca wiadomo co jest prawdą, a co tylko marzeniem tej dziewczynki.
Mnie osobiscie film wzruszyl <== tak, wzruszyl  |
|
|
  |
 |
equ
HATEcrab

|
zEB napisał: |
Mnie osobiscie film wzruszyl <== tak, wzruszyl  |
W sumie cicho, bo "ogladalem" film grajac bardziej w GW. Jezeli to, co piszesz jest prawda, to trzeba bedzie sie zabrac do ogldania po raz drugi. ;d |
|
|
  |
 |
Mrocz
Mroczny Headcrab

|
Prawda... Labirynt Fauna zasługuje na uznanie. Jeden z lepszych filmów jaki oglądałem. zEB powiedział wszystko na temat przesłania. I dodam tylko ze zarazem jeden ze smutniejszych jednak filmów jakie widziałem. |
 |
kamiiru
Tsundere Headcrab

|
Jeśli chodzi o filmy z przemyślanymi i zagmatwanymi scenariuszami to polecam Fight Club i Memento, pierwsze chyba znacie, a drugie to film o kolesiu ktory cierpi na brak pamieci krotkotrwalej. Film zaczyna sie od konca i zamiast isc do przodu film pokazuje przeszlosc. Dzieki temu rozumiemy polozenie gł. bohatera i go rozumiemy! jak ktoś niewidział to POLECAM! 9/10! |
|
|
    |
 |
DonZ
Dojrzały Headcrab

|
oj film jest mocny a zgodze się bo do końca nie wiadomo czy jest to prawda czy tylko urojenia tego dziecka. Film jest dość brutalny w niektórych momentach, szeroki uśmiech  |
|
|
    |
 |
zEB
Uber Metalowy Headcrab
|
Ciekawostką jest jednak że [UWAGA SPOILER WIELKI STRASZNIE]dziewczynka ucieka z pokoju przy pomocy kredy którą dostała od fauna[/SPOILER TUTAJ SIE KONCZY].
Ciezko wybrac  |
|
|
  |
 |
equ
HATEcrab

|
Colt napisał: |
Jeśli chodzi o filmy z przemyślanymi i zagmatwanymi scenariuszami to polecam... |
Requiem dla snu! Bardzo fajnie przedstawiona historia pewnych osob uzaleznonych od... sami zobaczcie.  |
|
|
  |
 |
Mrocz
Mroczny Headcrab

|
To jest właśnie ciekawe... Niby wszystkie fantastyczne elementy które dziewczynka widzi to są jej urojenia, ale jednak ta kreda chyba naprawdę działa Może jednak to nie są urojenia  |
 |
DonZ
Dojrzały Headcrab

|
w końcu jest to fantasy więc wszystko tu może się zdarzyć i tak historia z księżniczką w filmie była prawdą bo tak jak to było w ww. spoilerze ucieczka z pokoju za pomocą kredy  |
|
|
    |
 |
Mrocz
Mroczny Headcrab

|
Labirynt fauna też pokazuje dość ciekawą teorie na temat tego jak wygląda życie po śmierci .[SPOILER] W tym przypadku wygląda tak jak sobie dziewczynka wymarzyła... [SPOILER] |
 |
kamiiru
Tsundere Headcrab

|
Dobra lece ogladac kolejny film, skomentuje jutro ;p |
|
|
    |
 |
|